• امروز : چهارشنبه - ۲۳ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 13 November - 2024
3

نشست مدیریتی توسعه علم و فناوری در حوزه دانش‌آموزی برگزار گردید

  • کد خبر : 20844
  • ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۸
نشست مدیریتی توسعه علم و فناوری در حوزه دانش‌آموزی برگزار گردید
تریبون تبریز: نشست مدیریتی توسعه علم و فناوری در حوزه دانش‌آموزی با رویکرد ضرورت برگزاری رویدادهای نوآوری و فناوری و نقش آن‌ها در مسیر توسعه برگزار گردید.

 به گزارش تریبون تبریز، علی جعفری آذر، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی،ضمن قدردانی از حضور پرشکوه آحاد مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری، اظهار کرد: عموم مردم، اصناف، فرهنگیان و دانش‌آموزان در هر دو دوره انتخابات مجلس، پای کار آمدند و به بنده حقیر و دیگر منتخبان، اعتماد کردند و امید است بتوانیم کارهای مورد انتظار مردم استان را انجام دهیم‌.

وی خاطرنشان کرد: یک قدردانی دیگر به ملت ایران به ویژه مردم استانمان جهت حضور میلیونی در آئین تشییع شهدای خدمت، بدهکاریم. مردم ما همیشه پای کار انقلاب بودند و هستند. در مورد درصد مشارکت در انتخابات هم باید گفت در هیچ جای دنیا ۱۰۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند و مشارکت در جمهوری اسلامی به دلیل مردم سالار بودن نظام است و در هیچ جا نمی‌توان انتظار مشارکت ۱۰۰ درصدی داشت.

وی افزود: موارد عدم مشارکت مردم و شرایط برگزاری انتخابات باید بررسی شود و یکی از مراکزی که باید در این حوزه‌ها ورود یابد، مجوعه نظام تعلیم و تربیت است. دولت جدید باید عمیق، کارآمد، پرکار، پرتلاش، دارای با برنامه‌های سهل‌الوصول، زیربنایی میان مدت و درازمدت برای توسعه کشور باشد.

جعفری آذر متذکر شد: به دلیل انتخاب یکی از هم استانی‌هایمان به سمت ریاست جمهوری و عقب ماندگی‌های موجود در استانمان در حوزه‌های متعدد، انتظار از دولت و مجلس در استان ما زیاد است و امیدواریم این فرصت به سکویی برای پیشرفت کشور تبدیل شود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت تبدیل دانش نظری به محصولات و تولید ثروت از این محل، بیان کرد: سوال معروف انشای دانش‌آموزان مبنی بر اینکه “علم بهتر است، با ثروت؟” باید اینطور پاسخ داده شود که علم باید ثروت تولید کرده و ثروت هم باید به تولید علم در جامعه کمک کند.

وی، برگزاری رویدادها و جشنواره‌های علمی و فناوری به ویژه با مشارکت دانش‌آموزان را مثبت و اثرگذار ارزیابی کرد و افزود: امید است با برگزاری این رویدادها شاهد این باشیم که تعدادی از این دانش‌آموزان پس از دانش آموخته شدن، کارآفرین، تولید کننده خلاق و تولید کننده ثروت باشند و این جشنواره‌ها به دانش بنیان شدن بسیاری از مجموعه‌های ما کمک کند.

مسعود سعادتی، مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی نیز در ادامه با اشاره به جایگاه نوآوری و فناوری حوزه دانش‌آموزی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اظهار کرد:
جامع‌ترین مبانی نظری در بین اسناد تحول آموزش و پرورش دنیا به سند تحول کشورمان که قانون اساسی تعلیم و تربیت کشور به شمار می‌آید، تعلق دارد. این سند توسط دولت‌های مختلف تهیه و تدوین شده است.

وی، ساحت علمی و فناورانه را یکی از شش ساحت‌ تربیتی در سند تحول بنیادین عنوان کرد و افزود: ماموریت آموزش و پرورش این است که دانش‌آموزان را برای بروز خلاقیت نواوری آماده کرده و دانش‌آموزان خلاق و نوآور در قالب برنامه درسی تربیت کند؛ چرا که رقابت در دنیا جدی بوده و کسانی برنده هستند که خلاقیت و نوآوری داشته باشند.

وی ادامه داد: دنیای آینده، دنیای نبرد خلاقیت‌ها، تفکرها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری علمی و اقتصادی است و کسانی برنده هستند که خلاق و اهل تفکر باشند.

این مقام مسئول، سفرهای مجازی، اینترنت اشیا و استفاده از هوش مصنوعی را از جمله مزایا و زمینه‌های بهره‌مندی دانش‌آموزان در رویدادهای فناورانه دانش‌آموز محور دانست و گفت،: دانش‌آموزانمان را باید برای چنین نیازهایی و زندگی در چنین فضایی تربیت کنیم.

رضا کریملو، مدیرعامل سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی نیز در ادامه با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی با حمایت استانداری، پنجمین استان فناور کشور به شمار می‌آید، برگزاری اولین دوره رویداد فناوری و نوآوری دانش‌آموزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۷۵۰۰ درخواست واصله از طریق تیم‌های دانش‌آموزی در دور اول جشنواره رینوفست داشتیم که موفق به پذیرش ۱۲۱۵ تیم شدیم و این آمار نشان از استقبال حوزه دانش‌آموزی داشت.

وی ادامه داد: امسال با حمایت مسئولان آموزش و پرورش که واقعا پای کار هستند و طبق تفاهنامه سه ساله منعقد شده و با ایجاد دبیرخانه شورای سیاستگداری به دنبال تغییرات اساسی و کیفی‌سازی جشنواره رینوفست با بیش از پنج ماه کار کارشناسی و تجربیات سال گذشته هستیم و امیدواریم امسال شاهد رویدادی مناسب‌تر و بزرگتر و میزبانی از بیش از ۳۰۰۰ دانش آموز باشیم.

شایان ذکر است؛ گویش تجارب موفق و برگزاری پنل تخصصی پرسش و پاسخ در پایان از جمله بخش‌های دیگر این برنامه بود.

بر همین اساس؛ دومین جشنواره نوآوری و فناوری دانش‌آموزی ربع رشیدی تحت عنوان رینوتکس در چهار بخش مسابقات، بازی و سرگرمی، نمایشگاه دستاوردها و رویدادهای آموزش محور در دو مرحله مقدماتی و نهایی برگزار می‌گردد و علاقمندان می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.rinofest.ir نسبت به کسب اطلاعات بیشتر اقدام کنند.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=20844

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.