• امروز : شنبه - ۱۷ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 7 December - 2024
2

انتقال سالانه ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب از رود بادین‌آباد به سد کانی سیب

  • کد خبر : 21431
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۰
انتقال سالانه ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب از رود بادین‌آباد به سد کانی سیب
تریبون تبریز: مدیر امور مهندسی سامانه انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: سالانه ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب از رود بادین‌آباد برای احیای دریاچه ارومیه از طریق کانال بادین‌آباد به مخزن سد کانی سیب منتقل می‌شود.

به گزارش تریبون تبریز، محسن عباس‌زاده در جریان بازدید خبرنگاران از سد کانی سیب شهرستان پیرانشهر اظهار داشت: این میزان آب به مخزن سد کانی سیب منتقل شده و سپس از طریق یک کانال به دریاچه ارومیه منتقل می‌شود.
وی ادامه داد: بند بادین‌آباد که بر روی رود بادین‌آباد احداث شده به طول ۱۵ متر و ترکیبی از خاک و بتن است. این بند در مجموع ۱۶۰ هزار مترمکعب مازاد آب منطقه را از طریق یک کانال ۴.۵ کیلومتری به مخزن سد کانی سیب انتقال می‌دهد.
معاون امور مهندسی طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: بیشترین آبی که در این بخش داریم در ماه‌های اسفند، فروردین، اردیبهشت و نیمه خرداد است که در مجموع از این بخش سالانه ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب منتقل می‌شود.
به گزارش ایرنا، کاهش نزولات آسمانی و برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی به خصوص در دو دهه اخیر دریاچه ارومیه، این جلوه‌گاه کم‌نظیر طبیعت را با چالش جدی مواجه کرده بود و پارک ملی دریاچه ارومیه می‌رفت تا در خطر نابودی کامل قرار گیرد.
با توجه به کاهش ارتفاع سطح آب دریاچه ارومیه و با تشکیل ستاد احیاء این دریاچه، طرح انتقال آب مازاد از حوضه آبریز مجاور به عنوان یکی از راهکارهای ۱۹ گانه مورد تأیید قرار گرفت تا وزارت نیرو، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران را به عنوان کارفرمای این مأموریت مهم برگزیند.
بر این اساس شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران نیز در فاز اول انتقال آب به دریاچه ارومیه، احداث سد کانی سیب را در دستور کار خود قرار داد. این سد از نوع سنگ‌ریزه‌ای با هسته رسی و ارتفاع ۵۷ متر با حجم مخزن ۲۲۰ میلیون مترمکعب و همچنین سامانه انتقال آب نیز متشکل از تونلی به طول ۳۶ کیلومتر و کانال انتقال به طول ۱۱ کیلومتر و لایروبی بخشی از رودخانه گدارچای با هدف انتقال ۳۰۰ میلیون مترمکعب از آب ذخیره شده در سد کانی سیب که بخشی از آورد رودخانه‌های این حوضه در طول سال است، انجام شد و اسفندماه سال ۱۴۰۱ توسط رئیس جمهور شهید افتتاح شد که تاکنون در چند مرحله رهاسازی آب از طریق این سامانه سرآغازی بر احیای دریاچه ارومیه شده و روح تازه‌ای بر کالبد این نگین فیروزه‌ای کشور تزریق شد.
در ادامه این مسیر و در جهت نیل به اهداف کلی این طرح بزرگ زیست محیطی، بند بادین‌آباد و کانال ۴.۵ کیلومتری انتقال آب ساخته شد تا با بهره‌برداری از فاز دوم و نهایی بزرگ‌ترین طرح محیط زیستی خاورمیانه و افزودن ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب رودخانه بادین‌آباد به مخزن سد کانی سیب، در مجموع امکان انتقال سالانه ۴۸۰ میلیون مترمکعب آب به منظور، تأمین بخشی از نیازهای زیست محیطی دریاچه ارومیه فراهم شود.
بی شک با عنایت خداوند و افزایش نزولات آسمانی‌اش، در کنار همکاری و همدلی مردم و مسئولان در جهت اصلاحات اساسی و دلسوزانه در بخش‌های مختلف برای نجات این پارک گران‌بهای ملی، لبخند بر لبان نگین فیروزه‌ای کشورمان شاهد خواهیم بود و شیرینی نجات دریاچه شورمان را خواهیم چشید.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=21431

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.