• امروز : شنبه - ۱۲ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 2 November - 2024
5

۵۰۰۰ فسیل مهره‌دار با قدمت میلیون‌ها سال در مراغه

  • کد خبر : 9838
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۸
۵۰۰۰ فسیل مهره‌دار با قدمت میلیون‌ها سال در مراغه
تریبون تبریز: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: طی سال‌های گذشته قریب به 5000 نمونه فسیل مهره دار از سال 1384 تاکنون از سایتهای مختلف حفاری و استخراج و به اولین مرکز تحقیقات دیرشناسی کشور در شهرستان مراغه انتقال یافته است.

به گزارش تریبون تبریز شهنام اشتری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی عصر در شانزدهمین همایش روز ملی فسیل و دیرین شناسی کشور که در دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز برگزار  شد، از آمادگی پذیرش حفاظت محیط زیست استان برای نگهداری و مطالعه فسیل‌های بی مهره گان خبرداد.

وی گفت: محیط زیست در راستای حفاظت و  معرفی تاریخ گذشته ایران زمین سالهای سال  با پذیرفتن مسئولیت، در زمینه حفاظت، کاوش و مطالعه فسیل‌های مهره دار اقدام نموده است.

 اشتری ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۵۳ با عقد قرار داد مطالعه فسیلهای سازند مراغه با دانشگاه کالیفرنیای آمریکا بعنوان  اولین مرکز سیستماتیک سازند مذکور را انجام داده و در سال ۱۳۸۳ با همکاری دانشگاه تبریز به سرپرستی دکتر پور ابریشمی اقدام به مطالعه فاز دوم سیستماتیک در منطقه فسیل مهره دار مراغه نموده است .

اشتری  افزود: از آنجا که سایت فسیلی مراغه  و فسیلهای مهره دار در تاریخ گذشته ایران زمین  از اهمیت ویژه ای برخوردارند ماموریت خطیرحفاظت از این سازند  برعهده سازمان حفاظت محیط زیست کشور می باشد که در این راستا اولین اثر طبیعی ملی فسیلی مراغه از سال ۱۳۸۴ از طرف شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور مصوب شده و به طبع آن در استانهای مختلف از جمله کرمان ، اردبیل ، اصفهان و سیستان بلوچستان  بعنوان مناطق دارای  اثر طبیعی ملی در حال بررسی و مطالعه و معرفی  می باشند.


مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی  با بیان اینکه اولین مرکز تحقیقات  دیرشناسی کشور در شهرستان مراغه برای تحقیق و مطالعه  دانشمندان در زمینه علم دیرین شناسی در حال احداث بوده  و با تلاشهای صورت گرفته در سالجاری اعتبار لازم جهت تکمیل این مجموعه  عظیم در حال جذب می باشد گفت:  طی سالهای گذشته قریب به ۵۰۰۰ نمونه فسیل مهره دار از سال ۱۳۸۴ تاکنون از سایتهای مختلف حفاری و استخراج و به مرکز مذکور انتقال یافته است.

 اشتری ادامه داد: سازمان محیط زیست و اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی  آمادگی کامل  جهت همکاری با دانشگاهها و گروههای زمین شناسی  در خصوص مطالعه و پایان نامه های مربوط به علم دیرین شناسی  را داشته چنانکه طی سالهای گذشته حدود ۱۶ پایانامه کارشناسی ارشد و ۷ پایانامه دکترا با حمایت این سازمان در  خصوص فسیلهای مذکور در زمینه های مختلف مطالعه شده است.

 وی با اشاره به برگزاری نشستها و کارگاههای آموزشی متعدد در این استان با مضمون علم دیرین شناسی بیان کرد: برگزاری دو دوره همایش دیرین شناسی از طرف سازمان متبوع از جمله اقداماتیست که نشانگرحمایت اساتید بزرگوار از این موضوع بوده با فراهم شدن امکانات لازم جهت پذیرش نمونه های فسیلی بی مهره گان نیز، بمنظور نمایش و مطالعات بنیادی  با رعایت امانت داری در سایت فسیلی مراغه مورد استقبال این اداره کل می باشد.

قادری رئیس انجمن دیرین شناسی ایران نیز این همایش را نشان  ظرفیت علمی بالای آذربایجان شرقی در زمینه مطاعات دیرینه شناسی کشور دانسته و گفت: سایت فسیلی مراغه یک قطب علمی و بعنوان مرکز تولید علوم بنیادی برای شناخت فسیل‌های مهره دار و بی مهره در سطح کشور محسوب می شود.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=9838

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.