اکبر فرجنیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان آذربایجانشرقی امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته صرفهجویی در مصرف انرژی اظهار کرد: با آمدن فصل تابستان، پیک بار برق نیز شروع میشود؛ اگر بخواهیم نوع مصرف را تعرفهبندی کنیم، مصرف صنعت استان نزدیک به ۳۰ درصد مصرف برق استان در حوزه صنعت است.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۲۹ تا ۳۰ درصد مصرف برق نیز در حوزه مسکونی است، ادامه داد: نزدیک ۲۴ درصد مصرف برق استان نیز در حوزه کشاورزی و بقیه درصد نیز در حوزه عمومی و اداری است.
بیش از ۵۴درصد مصرف برق آذربایجانشرقی در حوزه مولد و تولید است
مدیرعامل شرکت نیروی برق استان خاطرنشان کرد: جمع بخش مولد برق استان نیز ۳۰ درصد برای صنعت و ۲۴ درصد در حوزه کشاورزی است. به عبارت دیگر ۵۴ درصد برق استان در حوزه مولد و تولید است و این یک افتخار بزرگی است زیرا جزو معدود استانهایی هستیم که بالای ۵۰ درصد مصرف انرژی استان در حوزه تولید است.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا این عدد را (۵۰ درصد) در حوزه صنعت و کشاورزی را به ۷۰ درصد برسانیم.
فرجنیا گفت: امید است با تامین زیرساختهای مورد نیاز سبد انرژی استان را به ۷۰ درصد برسانیم؛ چراکه استان یک استان صنعتی و کشاورزی و چهار فصل است.
وی با اشاره بر اینکه سرمایهگذاریهای بسیار خوبی در حوزه صنعت و کشاورزی در حال انجام است، افزود: امید است تا شرکت نیروی برق استان نیز در تامین زیرساختها موفق باشد و رونق به این بخش برساند.
مدیرعامل شرکت نیروی برق استان متذکر شد: استان آذربایجانشرقی در حوزه زیرساخت عقبماندگی جزئی دارد، البته با پیگیری و تلاش بر آن هستیم تا نواقص را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه تولید بخشی که در ناترازی داشتیم(۱۲ هزار مگاوات)، گفت: ۱۲ هزار مگاوات طبق ارزیابی وزیر نیرو بود که اعلام شده است.
۳۰ درصد ناترازی برق به خاطر سیستمهای سرمایشی
فرجنیا افزود: بخشی قابل توجهی از این ۱۲ هزار مگاوات در حوزه غیرمولد صرف شده است؛ ۳۰ درصد این ناترازی نیز در حوزه سیستمهای سرمایشی بود که در کلانشهرها این میزان تا ۴۰ درصد نیز میرسد.
وی گفت: بخشی از این ناترازی به خاطر رفاه حال مردم است که یک موضوع طبیعی است اما یک بخش دیگر میتواند با یک سری سیاستها مدیریت شود تا در حوزه مولد که کاملا به تولید و صنعت کشور برمیگردد، برگردد.
وی با بیان اینکه تلفات شرکت توزیع در پایان سال گذشته ۹.۱۶ بود، گفت: این رقم در سال ۹۳ در حدود ۱۳.۹۶ درصد شده بود.
مدیر عامل شرکت نیروی برق استان افزود: برای رسیدن به این عدد میزان اعتبارات در سطح استان نزدیک یک هزار میلیارد تومان در دو سال اخیر بود.
وی با تاکید بر وجود ناترازیها و تلاش و برنامهریزی شرکت توانیر برای عبور موفق از این کمبود انرژی گفت: در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۱۰۰ اقدام طراحی و اجرا شد که در حال حاضر تعداد طرحها به ۱۴۰ رسیده است.
فرجنیا متذکر شد:خط قرمز شرکت توانیر عدم خاموشی است و برای اینکه شرمنده بخش تولید و صنعت نشویم یک طرح خاموشی نصفه روزه در هفته را اجرا میکنیم.
وی ادامه داد: خروجی این طرح عدد ۶.۵ درصد رشد مصرف در حوزه صنعت را نشان میدهد که سعی شده است تا این آسیب به حداقل برسد.
مدیر عامل شرکت نیروی برق استان یادآور شد: در حوزه کشاورزی نیز برای هر چهار ساعت در روز خاموشی، ۲۰ ساعت مصرف رایگان پیشبینی شده است.
بیشترین تلفات در حوزه کشاورزی است
وی با اشاره بر اینکه بیشترین تلفات در حوزه کشاورزی است، ادامه داد: سال گذشته ۴ درصد مصرف حوزه آب استان در حوزه کشاورزی بهبود یافته است.
فرجنیا به یکی از انتقادات محیط زیستی در یک کانال فضای مجازی از بابت برق گرفتگی یک پرنده اشاره کرد و گفت: برای حفظ محیط ریست در نواحی پرخطر و احتمال برق گرفتگی پرندگان، دستگاههای برق پرندهگریز نصب شده است.