محمد فرشکاران به شفاف سازی اعتبارات مربوط به سفرهای اول و دوم رئیسجمهور به استان پرداخت و اظهار کرد: در دور اول سفرهای ریاست جمهوری ۲۲ همت اعتبار برای پروژه هایی که سالیان سال در استان نیمه تمام باقی مانده بودند، مصوب شد.
وی با بیان اینکه این اعتبارات در هر صورت برای استان هزینه میشود، افزود: دوره زمانی این اعتبارات که بخش عمده آن ملی هستند سه ساله است.
فرشکاران تصریح کرد: سال اول از محل اعتبارات سفر، رقم مشخصی برای پیشبرد پروژهها وارد استان میشود و تا کنون ۶.۴ همت از منابع مختلف جذب شده است که عمده آن به سازمان برنامه و بودجه کشور و اعتبارات استانی مربوط میشود.
این مسوول در ادامه با اشاره به اهمیت و آثار سفر رئیسجمهور به استان اذعان داشت: در سال ۱۴۰۰ مجموع اعتبار مصوب استان رقم یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده و ۵۷ درصد این اعتبار جذب شد که ۳۴ درصد آن نیز به صورت اوراق بوده است؛ اما در سال ۱۴۰۱ علاوه بر اعتبارات استانی تنها از بابت اعتبارات سفر که از منابع مختلف تامین شده ۸.۷ همت اعتبار جذب استان کردهایم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه اگر این رقم را با اعتبارات عمومی جمع ببندیم در واقع نزدیک به ۱۰ همت اعتبار وارد استان شده که رقم بسیار چشمگیری است، متذکر شد: ندانستن این اتفاقات و وارونه جلوه دادن حقایق از طریق تعاریف غیربودجه ای به دور از انصاف بوده و عملکرد استان را زیر سوال میبرد.
فرشکاران در بخش دیگری از صحبتهای خود مجموع اعتبارات مصوب سفر دوم رئیسجمهور به آذربایجانشرقی را ۹.۳ همت اعلام و اظهار کرد: با توجه به جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات و اجرای کامل مصوبات سفر قبلی، احتمال افزایش این رقم نیز وجود دارد.
وی در عین حال خاطرنشان ساخت: این رقم جدای از ۲۲ همت مصوب سفر قبلی و مربوط به اعتبارات دور دوم سفرهای ریاست جمهوری به استانها است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه راه اندازی و تجهیز کارگاه پروژههایی که ۱۵ تا ۲۰ سال عمر دارند و به مرحله اجرا نرسیده اند سخت تر از شروع پروژه های جدید است، تاکید کرد: دوره زمانی اعتبارات سه ساله بوده و تصور جذب این میزان اعتبار در طول یک سال کاملاً غیر منطقی به نظر میرسد.
فرشکاران مدعی شد: تلاش ما این است که در سال ۱۴۰۲ نیز جذب اعتبارات مصوب به میزان ۱۰۰ درصدی صورت گیرد.