اکبر فتحی، دوشنبه، ۲۱ خرداد ماه، در پنجمین نشست از سلسله نشستهای رسم خدمت افزود: حدود هزار هکتار گلخانه نیز متقاضی سرمایه گذاری است که پیشرفت پنج الی ۴۰ درصدی برخوردار است.
وی با بیان اینکه وظیفهی حوزهی کشاورزی ایجاد امنیت غذایی و تأمین غذای مورد نیاز جامعه است، گفت: جامعهای که رو به رشد بوده و به دنبال آن منابع تولید روز به روز کاهش پیدا کرده و در معرض انواع تهدیدات است.
وی ادامه داد: تأمین غذای مورد نیاز جامعه مستلزم استفاده از دانش و علوم روز است.
فتحی اظهار کرد: ۳۰۰ شرکت کلینیک کشاورزی در استان با فارغ التحصیلان کشاورزی به فعالیت مشغول است و در مرحلهی اخذ مجوز برای شرکت دانش بنیان میباشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در طی سه سال اخیر سه شرکت دانش بنیان در استان فعال بود، گفت: اکنون ۳۳ شرکت دانش بنیان در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مستقر است.
وی با بیان اینکه اقدام مهم در دولت سیزدهم قیمت گذاری مناسب برای محصول گندم بود، خاطر نشان کرد: در سال اول کشاورزان رغبت بیشتری برای کشت گندم و افزایش عملکرد خود داشته و باعث شد میزان خرید گندم و تولید گندم به صورت تصاعدی افزایش پیدا کند و امیدوارم این سیاست در حوزهی آرد و نان نیز تدوام یافته و باعث خود کفایی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: اصلاح در بهبود وضعیت خاک، سیستمهای نوین آبیاری، کانالهای آبیاری و احیا و مرمت قناتها بر عهدهی مدیریت آب و خاک سازمان است که به بهینه سازی مصرف آب کشاورزی منجر میشود.
فتحی افزود: تکمیل پروژههای نیمه تمام سیاست اولیه دولت سیزدهم بود که پایاب سد قیزقلعه سی یکی از این پروژهها بود.
وی با بیان اینکه این پایاب در سال ۹۴ شروع شده و از پیشرفت ۹۵ درصدی برخوردار بود اما به دلیل عدم تأمین منابع مورد بهره برداری قرار نمیگرفت، اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم با تأمین و جذب منابع تکمیل و به بهره برداری رسید.
وی پروژه پایاب سد هریس، میانه، خدا آفرین را از جمله پروژههای نیمه تمام عنوان کرد که با تامین منابع مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی با بیان اینکه سال گذشته از افزایش ۳۰ درصدی بارندگی برخوردار بودیم، افزود: با توجه به اینکه از لحاظ جغرافیایی استان خشک به شمار میرویم باید به بهینه سازی منابع آبی توجه و از داشتهها مراقبت به عمل آوریم.
وی با بیان اینکه اقدام شاخص دولت سیزدهم توجه به قناتها بود، اظهار کرد: بهسازی و مرمت قناتها در دولتهای قبلی سالانه ۲۰ رشته بود ولی با تأمین منابع سال گذشته ۶۰ رشته قنات در سطح استان به سازی و به بهره برداران تحویل داده شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: در طول سه سال گذشته ۱۸۷ رشته قنات بازسازی و مورد مرمت قرار گرفت.
وی افزود: تأمین مواد پروئینی یکی از دغدغههای مردم به شمار میرود که از آغاز دولت سیزدهم طرح مردم سازی رایانه اجرا شد و حذف ارز ترجیحی در بعد تأمین نهادههای دامی اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه تولیدات استان در مواد پروتئینی قبل از دولت سیزدهم ۷۰ هزار تن بود که اکنون به ۱۰۰ هزار تن رسیده است، گفت: جوجه ریزی قبل از این دولت ماهانه ۳.۵میلیون قطعه بود اما در حال حاضر ظرفیت استان نزدیک به هفت میلیون قطعه است که در صورت توانایی بازار، ظرفیت این را دارد که مازاد بر نیاز استان نیز تولید کند.
فتحی افزود: کم بودن سرمایه گذار در بخش کشاورزی همیشه مورد گلایه است اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم در بخش خصوصی سالانه شش هزار میلیار تومان در حوزهی کشاورزی سرمایه گذاری خواهد شد.
وی با بیان اصلاح الگوی کشت در دولت سیزدهم اتفاق افتاد، اذعان کرد: در استان ما به دلیل شرایط طبیعت و وضعیت دریاچه ارومیه این طرح از چندین سال قبل شروع شده و در حال حاضر ۹۵ درصد الگوی کشت استان منطبق بر الگوی کشت تعریف شده از وزرات جهاد کشاورزی است.