یه گزارش تریبون تبریز وحید مجیدی، مدیرکل بیمه سلامت آذربایجانشرقی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت شرکت کاملا دولتی است و بالغ دو ملییون و ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش این بیمه در استان است و سه هزار و ۲۸۰ موسسه طرف قرارداد و ۹۰ دفتر پیشخوان در استان دارد.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از بیمه شدگان استان رایگان است، افزود: تقریبا ۸۰ درصد جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت رایگان خدمات دریافت میکنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان با اشاره به اقدامات بیمه سلامت در طی این چند سال اخیر، گفت: تسری در بخش دولت الکترونیک (۱۰۰ درصد نسخ در استان الکترونیک است)، تجمیع سوابق و اطلاعات درمانی به صورت الکترونیک، دسترسی پزشکان به سوابق از جمله این فعالیتها در بخش دولت الکترونیک است.
وی خاطرنشان کرد: هشت میلیون و هشتصد هزار خدمات در سال گذشته انجام شده است.
مجیدی ابراز کرد: سالانه ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه چاپ دفترچه در کل کشور بود، اما در حال حاضر این موضوع به الکترونیک تبدیل شده است.
اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی صندوق بیمه خاص
وی یادآور شد: صندوق بیمه خاص اعتبار در حدود ۵ هزار میلیارد تومان تصویب کرد، هدف از این صندوق حمایت بیشتر از بیماران خاص و صعبالعلاج بود که ۱۰۷ گروه بیماری به عنوان بیماری خاص شناخته شد که در حال حاضر ۵۱ بیماری در پشت نسخهنویسی الکترونیک تعریف شده است از اینرو توانستیم با این کار بتوانیم تا افراد شامل این شرایط نزدیک به چهار هزار خدمت را بیشتر از مزایای بیمهای دریافت کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان افزود: ۴۸ هزار نفر بیمه شونده نشاندار شده است.
وی به بیماریهای دیابت، فشار خون، انواع پیوندهها، اوتیسم، کیستسیک فیبروزیک، بال پروانهای اشاره کرد و گفت: ۵۱ بیماری بالغ بر سه و هزار و ۸۰۰ خدمت در سامانه تعریف شده است.
پرداخت ۲۸ میلیارد تومان به بیماران صعب العلاج
مجیدی گفت: ۲۸ میلیارد تومان در قالب خسارت متفرقه به بیماران صعب العلاج پرداخت شده است.
وی متذکر شد: نازایی و جوانی جمعیت یکی دیگر از برنامههای اصلی بیمه سلامت است که مورد توجه دولت نیز میباشد؛ خدمات نازایی تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند و به عبارتی در حال حاضر سه هزار و ۳۰۲ نفر از این افراد در سیستم نشاندار شدهاند و تحت خدمات و مزایای نازایی قرار گرفتهاند.
۲ هزار و ۹۶۰ خانم و ۳۴۲ آقا تحت خدمات نازایی
مدیرکل بیمه سلامت استان با بیان اینکه دو هزار و ۹۶۰ خانم و ۳۴۲ نفر آقا تحت خدمات نازایی هستند، گفت: این تعداد بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان خدمات نازایی گرفتهاند.
مدیرکل بیمه سلامت استان ادامه داد: ۷ مرکز در استان خدمات نازایی ارائه میدهد که بیمارستان الزهرا و مرکز جهاد دانشگاهی یکی از بزرگترین بیمارستانها در این زمینه است و ما با همه این هفت مرکز طرف قرارداد هستیم.
وی به ماده ۴۴، ۴۵، و ۵۳ بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: مادران باردار تحت پوشش بیمه سلامت ۱۶ هزار و ۳۴۳ نفر مادر، مادران شیرده نیز ۶۳ هزار نفر، و کودکان زیر ۵ سال ۱۴۴ هزار و ۷۶۷ نفر است.
مجیدی خاطرنشان کرد: طبق قانون تمام مردم باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، از اینرو تاکنون بیش از ۵۴۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه رایگان هستند و براساس اطلاعات وزارت رفاه، افرادی که در ۵ دهک اول درآمدی هستند باید در بیمه رایگان قرار گیرند از اینرو ۴۴۷ هزار نفر از بیمه ایرانیان بیمه قرار گرفتهاند.
وی توضیح داد: بمیزان مشارکت در پرداخت حق بیمه دهکهای ششم تا نهم نیز کاهش یافته است و بر همین اساس از این پس میزان پرداختی دهک ششم از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد، پرداختی دهک هفتم از ۴۰ درصد به ۳۰ درصد و پرداختی دهک هشتم از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد و پرداختی دهک نهم از ۸۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافت. میزان پرداختی حق بیمه دهک دهم نیز بدون تغییر باقی مانده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان ادامه داد: در طی سال ۱۴۰۲ تا سه روز پیش، ۶۷۰ میلیارد تومان از مطالبات موسسات توسط بیمه سلامت پرداخت شده است.
وی گفت: مطالبات خردادماه داروخانه، مراکز بخش خصوصی، مراکز عکسبرداری تسویه شده است. مطالبات فروردین ماه بیمارستانهای دولتی و خصوصی پرداخت شده است.
مجیدی یادآور شد: بیش از ۹۳ درصد مراکز و موسسات استان طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند ولی برخی از موسسات نیز هستند که ما خودمان تمایلی به انعقاد قرارداد با آنها نداریم.
وی تاکید کرد: از نظر تعهدات بیمه سلامت هیچ فرقی با سایر بیمهها ندارد.
مدیرکل بیمه سلامت استان متذکر شد: گاها به تعدادی از شهروندان تماس گرفتند و ادعا کردند که از سمت بیمه سلامت هستند و در قبال ارائه خدمات در خانه مبلغ ۳۰۰ هزار تومان دریافت میکنند که تمام این تماسها از طرف بیمه سلامت نیست و مردم فریب نخورند.