• امروز : چهارشنبه - ۹ مهر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 1 October - 2025
0

۱۱۳ واحد صنایع تبدیلی انگور در آذربایجان‌شرقی فعال است

  • کد خبر : 35530
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۱
۱۱۳ واحد صنایع تبدیلی انگور در آذربایجان‌شرقی فعال است
تریبون تبریز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اعلام کرد: در حال حاضر ۱۱۳ واحد صنایع تبدیلی انگور در استان فعال است که علاوه بر فرآوری محصول خود استان، بخشی از تولیدات استان‌های همجوار را نیز خریداری و فرآوری می‌کنند.

به گزارش تریبون تبریز، شهرام شفیعی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یکی از قطب‌های مهم تولید انگور در کشور به شمار می‌رود، گفت: براساس آمارنامه رسمی کشاورزی کشور این استان از نظر سطح زیر کشت انگور در رتبه هفتم و از نظر میزان تولید در رتبه ششم کشور قرار دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سطح زیر کشت انگور در استان حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ هکتار است ادامه داد: تولید انگور استان در سال گذشته به ۲۴۸ هزار تن رسید و پیش‌بینی می‌شود امسال با وجود خسارات گسترده ناشی از سرمازدگی، بادزدگی، تگرگ، تندباد و خشکسالی، حدود ۲۱۰ هزار تن محصول برداشت شود.
شفیعی میانگین عملکرد انگور در استان را ۱۲.۳ تن در هکتار عنوان کرد و ادامه داد: این در حالی است که به دلیل خسارت‌های ۲۰ تا ۳۰ درصدی وارده به باغات، عملکرد واقعی کمتر از ظرفیت بالقوه باغ‌ها است، چرا که باغات شاخص استان در شرایط مطلوب قادر به تولید ۲۵ تا ۳۰ تن در هکتار هستند.
وی با اشاره به توزیع تولید در شهرستان‌های مختلف استان گفت: شهرستان ملکان با سهم ۴۸ درصدی از کل تولید، رتبه نخست را دارد و پس از آن شهرستان بناب با ۱۳ درصد و مراغه و عجب‌شیر به ترتیب در رتبه‌های سوم تا چهارم قرار گرفته‌اند.

صادرات سالانه ۸۰ هزار تن کشمش از آذربایجان شرقی
شفیعی با بیان اینکه انگور آذربایجان شرقی از نظر کیفیت در سطح جهانی شناخته شده است، افزود: از هر سه کیلو انگور استان حدود یک کیلو کشمش خشک به دست می‌آید و سالانه حدود ۸۰ هزار تن محصول فرآوری‌شده به کشورهای همسایه صادر می‌شود.
وی ادامه داد: ۱۵ درصد محصول تولیدی به صورت تازه‌خوری یا فرآوری‌شده مانند آبغوره و دوشاب مصرف می‌شود، در حالی که ۶۰ تا ۷۰ درصد انگور استان به کشمش کالفرنیایی و ۱۵ تا ۲۰ درصد نیز به کشمش تیزآبی تبدیل و عمدتاً به کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه، آسیای میانه، اروپا و آفریقا صادر می شود.
وی همچنین گفت: حدود ۵ درصد محصول در صنایع دیگر همچون تولید سرکه و مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
شفیعی ادامه داد: ارقام کشت‌شده انگور در استان شامل ۹۰ درصد بیدانه کشمشی و سلاطین و ۱۰ درصد دیگر شامل ارقام متنوعی همچون خلیلی، فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته‌چین، شاهانی، قورا شیرین (تبرزه)، قره اوزوم است.
وی اظهار کرد: ظرفیت بالای تولید انگور و فرآورده‌های آن در استان علاوه بر ارزآوری و تولید ثروت، فرصت‌های شغلی فراوانی را ایجاد کرده است و می‌تواند با برنامه‌ریزی و حمایت‌های لازم، آذربایجان شرقی را به یکی از قطب‌های مهم اقتصادی کشور تبدیل کند.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=35530

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.