• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
5
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی:

کمبود ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه‌ای آب شرب تبریز تامین شده است

  • کد خبر : 7421
  • ۰۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶
کمبود ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه‌ای آب شرب تبریز تامین شده است
تریبونتبریز: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با بیان این‌که امسال حدود ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه کمبود در تامین آب شرب تبریز وجود داشت، گفت: با اجرای پروژه‌های تعریف شده توسط شرکت آب منطقه‌ای و شرکت آب و فاضلاب، اکنون کمبود ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه‌ای آب شرب تبریز تامین شده است.

یوسف غفارزاده چهارشنبه، یکم شهریورماه در حاشیه بازدید از آخرین وضعیت مخزن ۱۰۰ هزار متر مکعبی آب در تبریز، در جمع خبرنگاران، با اشاره به وضعیت تامین آب شرب تبریز، اظهار کرد: آب شرب شهر تبریز توسط سه منبع زرینه رود، سد نهند و چاه‌های آب تامین می‌شود که از شهرک ارم تا مرزادان و نیمی از ولیعصر و رشدیه طی ۲۷ سال گذشته از سد نهند تغدیه شده و این سد هر ساله پر و حتی سرریز می‌شد.

به گزارش تریبون تبریز، وی افزود: معمولا سدها در فصل بهار پر می‌شوند و در طول سال نیز می‌توان از آب آن‌ها استفاده کرد اما امسال بارندگی در شمال استان بسیار جزئی بود و پوشش برف این منطقه نیز بسیار کم و حتی رواناب‌ها نیز نداشتیم. از این رو در اردیبهشت ماه سالجاری اعلام خطر کردیم که سد نهند، قابلیت آبرسانی به تبریز را ندارد.

وی با اشاره به برگزاری جلساتی در وزارت نیرو برای تامین کمبود آب شرب شهر، ادامه داد: هر ساله به میزان حدود ۴۰۰ لیتر در ثانیه افزایش سنواتی مصرف آب داریم که بایستی هر ساله این مقدار آب بیشتر در شهر تولید شود و برنامه‌ای نیز برای جبران این کمبود از سال گذشته داشتیم و از سویی نیز امسال ۸۰۰ لیتر در ثانیه دیگر با خروج سد نهند از تامین آب شهر کمبود ایجاد شد.

غفارزاده گفت: امسال در مجموع با ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب در تبریز رو به رو شدیم که بلافاصله اقدامات جبران آن آغاز شدند. 

غفارزاده در خصوص برنامه افزایش تولید آب تبریز، تشریح کرد: خط زرینه رود سال گذشته ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه آب به تبریز می‌رساند که با یکسری اقدامات هم‌چون اورهال پمب‌ها و افزودن چاه‌ها، وصل کردن صنایع به پساب این عدد به ۳۶۰۰ لیتر در  ثانیه در سالجاری افزایش یافت و در واقع نیمی از کمبود آب شرب شهر به اندازه ۶۰۰ لیتر در ثانیه از این طریق جبران شد.

وی افزود: آب و فاضلاب استان نیز در این راستا، متعهد شد تا ۲۵ چاه حفر کند و ۶۰۰ لیتر در ثانیه دیگر نیز از این طریق جبران شود. بنابراین شرکت آب منطقه‌ای استان، از ۱۵ خردادماه، وظیفه تامین خود را انجام داد و شرکت آب و فاضلاب استان نیز چاه‌ها را حفر کرد و اعلام شد که مشکلی در تامین آب نداریم. 

وی تاکید کرد: پس از تامین، مشکل در پخش و توزیع آب به نقاط مرتفع شمال شهر با جمعیت ۳۰۰ هزار نفری پیش آمد که برای این امر نیز چندین پروژه تعریف کردیم و به صورت مقطعی، اتصال لوله‌های شمال شهر را به خط زرینه رود آغاز کردیم که شرکت آب و فاضلاب در این خصوص زحمات بسیاری کشید و در نهایت نیز توانستیم آب شرب حدود ۲۸۰ هزار نفر از جمعیت شمال شهر تبریز را بدون این‌که مردم اطلاع یابند، تفکیک کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی بیان کرد: تنها بخش کوچکی از شمال شرق تبریز شامل کوی‌های نصر، استانداری و شهرک باغمیشه و … مانده بود که اگر آب این مناطق نیز تامین می‌شد، کسی از وضعیت اتمام آب سد نهند و پروژه‌های جایگزینی آب با خبر نمی‌شد، اما مشکلاتی در تامین این بخش شهر ایجاد شد که برای تامین آب این منطقه، پروژه‌هایی تعریف کردیم. نخستین مورد، انتقال خط آب از باسمنج با طول ۱۶ کیلومتر تا اول کوی نصر بود که کار شده و از مخزن ائل گلی ایستگاه پمپاژ کشیده شد اما به خاطر ترکیدگی و سپس تعمیرات شبانه روزی لوله‌های انتقال، اتمام پروژه چند روز به عقب افتاد.

وی تاکید کرد: اکنون آب شرب تبریز تامین شده و مشکلی از این بابت نداریم ولی چون مسیر شبکه، تغییر یافته بنابراین در توزیع آب داخل شهر مشکل داریم‌. همکاران زحمتکش آب و فاضلاب در حال فعالیت هستند و بر روی تنظیم و توازن فشار مناطق مختلف کار می‌کنند.

وی افزود: این پروژه‌های جایگزین کمبود آب تبریز، کار بسیار سخت و سنگینی بود و اگر انجام نمی‌گرفت، باید آب شرب جمعیت ۳۰۰ هزار نفری شهر را با تانکر و پمب آب پخش می‌کردیم. از مردم عذرخواهی می‌کنیم و قدردان صبر آن‌ها هستیم. نباید همان مقدار هم قطع می‌شد ولی دو مجموعه آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب جهت اجرای این پروژه‌ها، تمام توان خود را به کار گرفته بودند.

غفارزاده تاکید کرد: همکاران آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب در تامین و توزیع آب به خصوص طی یک ماه اخیر روزانه یک ساعت هم نخوابیده‌اند و به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند. مشکلاتی که در این خصوص رو به رو شدیم، به ما یادآور شد که شبکه توزیع آب شرب تبریز ۵۰ ساله بوده و بایستی نوسازی شود.

وی در خصوص این‌که حفر چاه‌های جدید چه تاثیری در وضعیت سفره‌های زیرزمینی می‌گذارد، گفت: قطعا هر گونه برداشت مازاد از چاه‌ها، بر سطح آب‌های زیرزمینی تاثیر می‌گذارد اما با توجه به این‌که سد نهند طی ۲۷ سال گذشته همواره سرریز می‌شده، امیدواریم این سد در سال آینده، مثل سال‌های قبل باز هم پر شود و در این صورت نیز چاه‌های آب شهر بسته شده و برای روز مبادا ذخیره خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تامین آب شرب استان ما از طریق آب‌های سطحی به میزان ۷۵ درصد و آب‌های زیرزمینی به میزان ۲۵ درصد انجام می‌گیرد در حالی که برخی از استان‌ها مثل خراسان و فارس، ۸۰ درصد از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی هم‌چنین راه اندازی رینک آب در اطراف شهر تبریز را جزو ضروریات دانست و گفت: اگر این رینک برقرار شود، کیفیت کل شهر بهبود یافته و در زمان قطعی نیز می‌توان آب را به تمام نقاط شهر رساند. 

وی در خصوص وضعیت مصرف آب در تبریز نیز افزود: مصرف سرانه آب در تبریز ۲۵۰ لیتر در شبانه روز بوده و بالاتر از میانگین کشور با حدود ۲۰۰ لیتر در ثانیه است و این رقم برای کشورهای اروپایی ۱۵۰ لیتر در ثانیه است.

وی با تاکید بر لزوم مصرف بهینه آب و فرهنگسازی در مدیریت مصرف آب، بهره گیری از فناوری‌های جدید و تاسیسات مدرن در سیستم‌های آبی را جزو الزامات دانست.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=7421

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.