به گزارش روز سه شنبه شهنام اشتری در نشست بررسی کارشناسی پایش هوشمند منطقه ارسباران با حضور کارشناسان مخابرات، با بیان اینکه مرحله اول طرح هوشمندسازی شامل خرید پهپادها، تعیین نقطه های حفاظتی به منظور نصب دوربین های پیشرفته و راه اندازی فیبر نوری و رادیوهای مربوطه در منطقه حفاظت شده ارسباران اجرا می شود، افزود: در این مرحله از دوربین هایی با قابلیت بزرگنمایی ۶۰ ایکس (۶۰ برابر) و چرخش ۳۶۰ درجه و کیفیت تصویر بالا و قابلیت ذخیره تصاویر استفاده خواهد شد.
وی هدف از اجرای طرح هوشمند سازی مناطق حفاظت شده آذربایجان شرقی را صرفه جویی در مصرف انرژی، جلوگیری از هزینه های اضافی، مکان یابی به موقع در مواقع بروز خطر از جمله آتش سوزی ها در فصل گرما و نیز آگاهی به موقع از حضور شکارچیان و متخلفین غیرمجاز در مناطق عنوان کرد.
اشتری اظهار کرد: با توجه به کمبود نیروی انسانی و محدودیت امکانات در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی و با توجه به خشکسالی های اخیر که تنوع زیستی استان را به طور جدی تهدید می کند ، تلاش داریم برای جلوگیری از تخریب و نابودی مناطق، اقدامات عملی و مفیدی انجام دهیم.
به گفته وی علاوه بر پایش هوشمند مناطق حفاظت شده به لحاظ مخاطرات محیط زیستی، نحوه گشت و کنترل کارکنان و اطلاع از سطح ایمنی خودروهای عملیاتی نیز در قالب همین طرح امکان پذیر خواهد شد.
اشتری اجرای کامل پایش هوشمند منطقه حفاظت شده ارسباران به منظور نظارت های میدانی در این منطقه را نیازمند همکاری و مساعدت دستگاه های مختلف از جمله فرمانداری ها و شرکت مخابرات استان دانست.
وی با اشاره به اینکه امروز فناوری های نوین حفاظتی جایگاه ویژه ای در حفاظت از عرصه های زیست محیطی دارد، یادآور شد: به همین منظور در سال جاری اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اقدام به ایجاد یک سیستم پایش تصویری در اکثر مناطق تحت مدیریت از جمله مناطق حفاظت شده ارسباران و تالاب ها کرده است.
اشتری گفت: بر همین اساس در آینده نزدیک در سایر مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان نیز اقدام در خصوص تجهیزات هوشمند سازی ادامه خواهد داشت.
وی مجموعه اکوسیستم (محیط طبیعی) ارسباران با ۱۶۰ هزار هکتار وسعت را بسیار مهم و دارای شهرت جهانی دانست و افزود: از این وسعت، هشت هزار و ۹۰۰ هکتار به عنوان پارک ملی، ۷۲ هزار هکتار منطقه حفاظت شده ارسباران و ۶۲ هزار هکتار منطقه حفاظت شده دیزمار و مابقی جنگل ها خارج از مناطق مجموعه مدیریت محیط زیست آذربایجان شرقی است.
اشتری یکهزار گونه گیاهی و ۳۰۰ گونه جانوری را از جمله ویژگی های بسیار مهم منطقه ارسباران اعلام و اضافه کرد: به علت کمبود محیط بان و سایر امکانات استفاده از تکنولوژی های نوین برای حفاظت از این مناطق امری ضروری است.
وی ادامه داد: طرح مدیریت هر سه منطقه فوق توسط مشاور ذیصلاح مطالعه و در شورای برنامه ریزی آذربایجان شرقی مصوب و برای اجرا به کلیه ارگان های مربوطه از سوی استانداری ابلاغ شده است که قسمتی از طرح مدیریت مربوط به هوشمندسازی مناطق است که سازمان حفاظت محیط زیست به صورت مجزا طرح را مطالعه کرده است.
به گزارش تریبون تبریز به نقل از ایرنا، تعداد مناطق زیرمجموعه مدیریت اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی ۱۳ منطقه و ۹ منطقه شکار ممنوع و کل مساحت مناطق زیرمجموعه آن بیش از ۵۸۰ میلیون هکتار است که ۱۳ درصد کل مساحت آذربایجان شرقی را شامل می شود.
تعداد محیط بانی فعال آذربایجان شرقی ۳۰ باب و تعداد ادارات شهرستان ها نیز ۲۱ اداره و نمایندگی مستقر در شهرستان ها است.
بیشتر بخوانید
- حیات وحش ارسباران سرشماری شد
- پایش بیماریهای حیات وحش زیستگاه ارسباران آغاز شد
- احیای نسل مارال در ارسباران آذربایجان شرقی
جنگلهای ارسباران (قره داغ) یک منطقه حفاظتی است و در سال ۱۳۵۴ از سوی یونسکو به ثبت رسیده است.
کارشناسان زیستمحیطی جهان، جنگلهای ارسباران را به دلیل داشتن ۷۸۵ گونه گیاهی و ۱۷۰ گونه درختی، شامل ۴۲ تیپ مرتعی و ۱۴۳ واحد جنگلی در زمره یکی از مناطق با ارزش ژنتیکی جهان شناختهاند.