به گزارش تریبون تبریز، چند روزی است هوا حسابی گرم شده و کم کم بوی تابستان به مشام میرسد. فصل میوههای رنگارنگ و به طبع، شربتها و اسموتیهایی که در اوج گرما، روح آدم را جلا میدهند و حسابی به جانمان مینشینند. قطعا از محصولات شرکتی و بازاری حرف نمیزنیم و ذکر و خیر نوشیدنیهای نابی را میکنیم که هرکدام از خانمهای ایرانی، دستورمنحصر به فردی برای تهیه آن دارند تا هم کام خانواده را شیرین کنند و هم عشقشان را عرضه. حالا با این تفاسیر با ما باشید تا چند دمنوش مختص این روزهای بهاری را به شما معرفی کنیم.
شربت بهارنارنج
همانطور که از نامش پیداست، یک نوشیدنی خاص و با طراوت برای این روزهایی است که گل ها، امپراطوری خودشان را راه انداخته و کیلو و کیلو روانه دستگاههای تقطیر میشوند تا در قالب انواع و اقسام عرقها بدست ما برسند؛ پس از همین حالا برای خرید چند عرق خوش عطر و بو دست به کار شوید تا در روزهای پیش رو، شربتهای متفاوتی را برای خانواده رو کنید.
برای تهیه یک لیوان شربت بهار نارنج، به یک لیوان لیوان سرخالی آب، ۳ قاشق غذاخوری عرق بهارنارنج، یک قاشق غذاخوری عرق نعناع، یک قاشق غذاخوری شکر یا عسل و چند برگ نعناع تازه و شکوفه بهار نارنج خشک شده (برای تزیین) نیاز دارید. ابتدا شکر را در مقداری کمی گرم حل کنید و سپس با بقیه مواد مخلوط کنید و قالبهای یخ را به مواد اضافه کنید. برای تزیین و البته نشان دادن هویت این شربت ساده اما دلنشین، چند برگ نعناع و بهارنارنج روی شربت بریزید و سپس سرو کنید. البته قالب یخهایی که قبلا با برگهای نعناع و بهارنارنج آماده شدهاند نیز بر جذابیت این شربت میافزایند.
شربت بیدمشک و گلاب
همه شما، سلطان شربت خاکشیر و تخم شربتی هستید و به خوبی میدانید که این دانههای جادویی، چطور میتوانند در قالب معجونهایی معجزه گر، ناجی شما در روزهای گرم باشند، اما اگر میخواهید با این دانهها، طعمی بهاری را تجربه کنید، ترکیب گلاب و بیدمشک را از دست ندهید.
این شربت هم به سادگی درست میشود. برای هر لیوان از این شربت، یک قاشق تخم شربتی یا خاکشیر، دوسوم لیوان آب، یک سوم لیوان عرق بیدمشک، دوقاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق غذاخوری شکر و چند برگ گل محمدی لازم است. اول باید تخم شربتی یا خاکشیر را خیس کرده و بشویید و بعد همه مواد را با هم ترکیب کنید و در آخر چند برگ گل محمدی روی آن بریزید. همین چند برگ چنان طراوتی به شربتتان میدهد که مزهاش زیر زبانتان خواهد ماند. البته بعضیها در ترکیب این شربت به جای شکر از شربت زعفران استفاده میکنند که توصیه ما نیست، چون عطر غالب زعفران، طعم بهاری و ملایم این شربت را کم میکند.
اسموتی طالبی
نام اسموتی را زیاد شنیدهاید و قطعا حسابی در تهیه آن تبحر دارید، هرچند که شاید ندانید آنچه که خودتان با انواع میوهها در مخلوط کن درست میکنید و از قدیم و ندیم توسط مادربزرگهایمان درست میشد، همان اسموتیهای دهان پر کن امروزی است، مثلا آب طالبی خودمان که از گذشته تا به امروز طرفداران زیادی داشته و پای ثابت نوشیدنیهای خانواده هم بوده؛ هرچند که امروزیها با تغییراتی جزیی، نام اسموتی را روی آن گذاشته اند.
نصف لیوان طالبی، نصف لیوان شیر، مقداری شکر و چند قالب یخ، همه چیزی است که برای این اسموتی جذاب نیاز دارید. در صورت دلخواه میتوانید از چند قاشق بستنی وانیلی هم استفاده کنید. همه مواد از جمله یخها را داخل مخلوط کن بریزید و اجازه دقیق تا به خوبی یکدست شده و مایع غلیظی بدست آید. حالا میتوانید این اسموتی ساده را در لیوان موردنظر ریخته و با چند تکه طالبی تزیین کنید.
اسموتی توت فرنگی
بله بازار پر است از توت فرنگیهای بهاری که دیگر نوبرانه نیستند و با قیمت مناسبتری میتوانید آنها را تهیه کنید. هدف، درست کردن یک اسموتی خوشرنگ و روی دلبر است و تدارک میان وعدهای مقوی برای خانواده تا شما را از رفتن به کافی شاپهای آنچنانی معاف کرده و در عین حال، کافی شاپ را به خانهتان بیاورد؛ البته به شرط آنکه حوصله به خرج دهید و با کمک دخترهای خانه، خودتان را به یک تزیین کافی شاپی هم مهمان کنید.
آنچه برای تهیه یک لیوان از این اسموتی نیاز دارید، نصف لیوان توت فرنگی، نصف موز، نصف لیوان شیر و مقداری شکر است. ابتدا توت فرنگیهای شسته شده و موز را به مدت یک ساعت داخل فریزر بگذارید تا کمی یخ بزند، بعد آنها را با شیر و شکر در مخلوط کن بریزید و به قدری هم بزنید که یکدست شوند. البته برای کم یا زیاد کردن غلظت اسموتی میتوانید مقدار شیر را تغییر دهید. حالا اسموتی را داخل لیوان ریخته و به سبک کافه دارها با توت فرنگی و تکههای موز تزیین کنید.
وقتی گرمای هوا شما را کلافه کرده و دلتان میخواهد کمی پا را را فراتر گذاشته و افزون بر آب، یک نوشیدنی خنک طعم دار بخورید اما از طرفی رابطهای با نوشیدنیهای شیرین ندارید و یا رژیمهای لاغری و سلامتی دست و پا شما را بسته، شربت خیار و نعناع، گزینه ایده آلی است؛ بیدردسر و با ساده تربن مواد درست میشود و درعین حال، به لطف طعمی متفاوت و یک تازگی خاص، طرفداران زیادی دارد. برای این شربت به یک عدد خیار، یک عدد لیموترش، دو سوم لیوان آب، یک قاشق غذاخوری عرق نعناع و دو قاشق غذاخوری برگ نعناع تازه نیاز دارید. ابتدا خیارها را حلقه حلقه یا با رنده درشت رنده کنید. لیموترش را با پوست حلقه کرده و با برگها و عرق نعناع داخل آب بریزید و یک ساعت اجازه دهید تا همه طعمها با هم ترکیب شوند. شربت خاص شما به همین سادگی و با اضافه کردن چند قالب یخ آماده میشود و میتوانید طعم متفاوتی را تجربه کنید. برای تزیین این شربت از مقداری محتویات داخل خود شربت کمک بگیرید و یک اثر هنری جذاب خلق کنید.