به گزارش تریبون تبریز علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران امشب در آیین گشایش هجدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز اظهار کرد: این اولین نمایشگاه کتابی است که بعد از کرونا در کشور برگزار میشود و این یک فضل تقدم برای استان است.
وی با بیان اینکه همه مسوولان استان در تلاش رقم زدن یک خاطره خوب در ذهن مردم هستند، گفت: برگزاری نمایشگاه مسوول پیگیری وزیر و استاندار این استان بود.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران یادآور شد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به علت سفر به تاجیکستان نتوانستند در مراسم این نمایشگاه حضور داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه وقتی نمایشگاه کتاب در فضای شهری ایجاد میشود و از تبلیغات گرفته تا روزشمار برای برگزاری، همه آن فضا را درک خواهند کرد، ادامه داد: فضای شهر تبریز نیز این روزها کتابی است.
رمضانی با بیان اینکه در سال بیش از ۷۰ هزار عنوان کتاب چاپ میشود، گفت: بیش از ۷۰ هزار کتاب در نمایشگاه تبریز وجود دارد و قطعا در روزهای آتی نیز تعدادشان بیشتر میشود.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: ۵ هزار ناشر فعال و ۵۰ هزار نویسنده در کشور وجود دارد که سالانه اثر تولید میکنند و شاید برخیها گمان کنند که زیرساختهای فرهنگی ما و صنعت فرهنگی کتاب در ایران نوپا است ولی ما اقتصاد خوبی در این خصوص داریم که میتوان تعمیم داد.
رمضانی گفت: در منطقه بسیاری از زیرساختهای ما توزیع شده ترین و گسترده ترین شبکه فرهنگی است.
وی افزود: مجموع تصویرگران ما در دنیا در حال رقابت با دنیا هستند و ساختار فرهنگی در کشور وسیع است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران یادآور شد: با برگزاری نمایشگاه برای دغدغه کتابفروشان نیز فکری شد چراکه برخی از آنها معتقدند که کسب و کار آنها با نمایشگاه کتاب دچار اخلال میشود؛ از اینرو برای کتاب فروشان استان و سایر کتاب فروشان کشور همزمان با نمایشگاه حضوری، در فضای مجازی نیز میتوانند با همین یارانه خرید کنند یعنی حتی در دورترین نقطه کشور هم علاقمندان به کتاب میتوانند از این یارانه بهره ببرند و کتاب بخرند.
وی ابراز کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از ۱۰ میلیارد تومان با افتخار برای نمایشگاه کتاب هزینه میکند و حتی در نمایشگاه تهران نیز شرایطی را فراهم میآوریم تا امکان استفاده سراسر استان فراهم شود.
رمضانی گفت: به مردم کتابهای خوب را معرفی کنیم.