• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
0

چالش‌های سلامت زائران حج با افزایش میانگین سنی حجاج

  • کد خبر : 30853
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۰
چالش‌های سلامت زائران حج با افزایش میانگین سنی حجاج
تریبون تبریز: رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر با اشاره به افزایش میانگین سنی زائران، از چالش‌های پیش‌روی تیم پزشکی در عملیات حج ۱۴۰۴ و از مهم‌ترین اقدامات این مرکز برای حفظ سلامت زائران با ارائه خدمات پزشکی از راه دور تحت عنوان تله مدیسین در حج تمتع امسال خبر داد.

به گزارش تریبون تبریز، سیدعلی مرعشی با بیان اینکه بسیاری از زائران حج تمتع در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: با گذشت سال‌ها از ثبت‌نام، میانگین سنی زائران افزایش یافته و این مساله موجب شده است که بسیاری از آن‌ها با بیماری‌های زمینه‌ای وارد عملیات حج شوند، به‌طور مشخص بیش از ۲۳ هزار نفر از زائران مبتلا به فشار خون، بیش از ۸۰۰ نفر دارای سابقه جراحی قلب باز و حدود ۱۶ هزار نفر دیابتی هستند. همین موضوع، مراقبت از سلامت این گروه را در یک عملیات ۴۰ روزه در شرایط آب‌وهوایی سخت عربستان به یکی از اصلی‌ترین چالش‌های هیات پزشکی تبدیل کرده است.
وی با اشاره به خطر گرمازدگی به‌عنوان یکی از تهدیدات جدی برای زائران در ایام حج افزود: گرمای شدید عربستان همواره سلامت زائران را تهدید می‌کند، توصیه می‌شود زائران در ساعات اوج تابش آفتاب از حضور در فضای باز خودداری کنند، برنامه زیارت خود را به ساعات خنک‌تر روز موکول کنند، از چتر استفاده کرده و به‌صورت منظم آب و مایعات بنوشند.
مرعشی با اشاره به شیوع بیماری‌های ویروسی در ایام حج به‌ویژه سرماخوردگی‌ بیان کرد: با توجه به حضور زائرانی از کشورهای مختلف با فرهنگ‌ها و بیماری‌های بومی متنوع، بیماری‌های تنفسی جزو شایع‌ترین موارد هستند. استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، رعایت فاصله اجتماعی و استراحت کافی در صورت ابتلا، از جمله اقدامات پیشگیرانه‌ای است که به زائران توصیه می‌شود.

به کارگیری سامانه تله مدیسین برای ارائه خدمات تخصصی پزشکی
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با تأکید بر آمادگی کامل این مرکز برای ارائه خدمات پزشکی، خاطرنشان کرد: در ۶۰ مرکز اقامت زائران ایرانی در مکه، درمانگاه‌های فعال با حضور پزشک مستقر راه‌اندازی شده‌اند. این تیم‌ها علاوه بر خدمات درمانی، نظارت لازم را بر آشپزخانه‌ها، مواد غذایی، رستوران‌ها و مراکز استراحت زائران دارند و نکات بهداشتی را به‌صورت منظم به آن‌ها گوشزد می‌کنند.
وی همچنین از بهره‌گیری از ظرفیت فناوری‌های نوین در حج امسال خبر داد و گفت: امسال از سامانه تله مدیسین برای ارائه خدمات تخصصی بهره گرفته‌ایم. به این ترتیب، پزشکان مستقر در عربستان می‌توانند با پزشکان متخصص حاضر در داخل کشور به‌صورت هم‌زمان در ارتباط باشند و از نظرات آن‌ها برای بهبود وضعیت بیماران بهره بگیرند.
به گزارش نصر، امسال ۸۳ هزار زائر در قالب ۶۴۳ کاروان به عربستان اعزام می شوند؛ نخستین کاروان حج تمتع در قالب زائران مدینه از ۱۵ اردیبهشت راهی سرزمین وحی شدند.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=30853

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.