به گزارش تریبون تبریز، اسفندیار صادقی سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته معلم، با تشریح برخی اقدامات انجام شده با هدف تکریم معلمان با محوریت تقویت جایگاه اجتماعی و اعتلای فرهنگ تکریم معلمان، اظهار کرد: تعیین معلمان و عوامل کیفیت بخشی نمونه در سطح منطقه و استان بر اساس شرایط و شاخصهای از قبل تعیین شده است.
وی افزود: تعداد ۱۴ هزار و ۴۶۹ نفر حائز انتخاب معلم نمونه با حداقل سه سال سابقه بوده و ۱۴ هزار و ۳۵ نفر در این رویداد شرکت کرده بودند که ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در سطح مدرسه، ۱۳۲ نفر در سطح منطقه و پنج نفر در سطح استان به عنوان معلم نمونه منتخب شدند.
وی به انتخاب عوامل کیفیتبخشی نمونه نیز اشاره کرد و افزود: از پنج هزار و ۱۴۴ نفر حائز شرایط شامل مدیران، معاونان و مشاوران، ۹۸۹ نفر در این رویداد شرکت کرده بودند که ۱۴۶ نفر در سطح منطقه و پنج نفر در سطح استانی انتخاب شدند.
صادقی از برگزاری رویداد انتخاب معلم نمونه در سطح مدارس غیردولتی و انتخاب چهار نفر به عنوان معلم نمونه از جمع معلمان این مدارس، خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه موفقیت جامعه در گرو موفقیت مدارس است، گفت: در قالب شنبههای نظارتی، روزهای شنبه هر هفته از تعدادی مدارس استان بازدید به عمل میآید و البته نظارت را به سایر روزهای هفته نیز گسترش میدهیم.
وی تاکید کرد: نظارت بر مدارس غیردولتی مانند مدارس دولتی است اما گاهی زور اولیا به ما میچربد و شاهد تراکم بالای دانش آموزان در برخی مدارس معروف هستیم که حتی اولیا با برگه سونوگرافی در مدرسه ثبتنام میکند تا فرزندش ۶ سال بعد در آن مدرسه درس بخواند درحالی که این مدرسه هیچ مزیت خاصی نسبت به سایر مدارس ندارد اما برخی اولیا اصرار بر تحصیل فرزند خود در این مدرسه دارند.
وی، برگزاری زنگ سپاس معلم با حضور معاون وزیر در هنرستان وحدت تبریز، فضاسازی و تبلیغات محیطی، برنامههای آموزشی و فرهنگی، عطرافشانی شهدای فرهنگی، شب شعر، معرفی معلمان شهید، همایش پیاده روی و مسابقات ورزشی و تکریم معلمان نمونه را ازجمله برنامههای هفته معلم امسال عنوان کرد و افزود: اداره کل آموزش و پرورش استان از اجرای طرحهای خلاقانه در مدارس استقبال میکند.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با تاکید بر سه اصل تعهد در عمل، تحول در آموزش و تنوع در پرورش، اظهار کرد: داشتن وجدان کاری، بروزرسانی آموزشها و توجه بیشتر به امر پرورش را باید در ارکان آموزش و پرورش جاری سازیم. علم یک معلم، تعلیم و رفتار آن نیز تربیت است و باید تربیت را مقدم بر تعلیم بدانیم و دانش آموزانی موفق، شهروندان، مسئولان و متخصصان نمونه تربیت کنیم.
وی با اشاره به توجه دولت چهاردهم به امر آموزش و پرورش، ادامه داد: دکتر پزشکیان تنها رئیس جمهوری است که توجه ویژه و عملی به آموزش و پرورش داشته و در ۶ ماهه پایان سال گذشته حداقل ۲۳ جلسه در این خصوص برگزار کرده و کل کشور در توسعه فضاهای آموزشی بسیج شدهاند.
وی در تشریح وضعیت نهضت توسعه فضاهای آموزشی در استان پرداخت و گفت: فاز نخست این نهضت شامل ۲۳۱ طرح در قالب هزار و ۱۰۴ کلاس است که باید تا پایان سالجاری با مشارکت مردمی و امکانات دولتی به اتمام برسند.
صادقی بر وضعیت دریافت کمکهای مردمی در مدارس در زمان ثبتنام اشاره کرد و افزود: هیچ اجباری بر دریافت کمکهای مردمی در مدارس وجود نیست و هیچ مدیری حق اجبار در پرداخت آن ندارد و بر این موضوع نظارت میکنیم اما یکی از رموز مدیر موفق، شناخت وضعیت دانش آموزان و مشکلات آنها بوده و ممکن است برخی از خانوادهها خودشان داوطلب کمک شوند تا مدرسهای که فرزندانشان در آن تحصیل میکنند، وضعیت بهتری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش از نظر امکانات و منابع مالی هنوز غنی نیست که نیازی به کمکهای مردمی نباشد اما افرادی که تمکن مالی دارند جهت کیفیت بخشی به امر آموزش و پرورش میتوانند به مدارس کمک کنند.
وی ادامه داد: مدارس غیردولتی همپای دولتی حرکت میکنند اما در امتحانات نهایی، وضعیت دانش آموزان مدارس دولتی بهتر از غیردولتی است بنابراین مدارس غیردولتی نیازمند تقویت هستند. این مدارس باری از دوش آموزش و پرورش برداشتهاند و ما بر کیفیت بخشی آنها تاکید داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی تصریح کرد: مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی بر خلاف نظر عموم، جزو مدارس دولتی هستند و معلمان آنها نیز فرقی با هم ندارند.
وی با بیان اینکه استقلال آموزش و پرورش را با چیزی معامله نمیکنیم، افزود: سعی ما بر حفظ این استقلال بوده و هدفگذاری داریم که انسانهای کیفی و کاربلد برای خدمت به آموزش و پرورش بیایند و تا آن زمان نمیتوانیم در حوزه کیفیت حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی با اشاره به کاهش کیفیت تحصیل در دوران کرونا، بر اجرای برنامههایی برای بهبود این کیفیت به خصوص در دانش آموزانی که کلاس اول ابتدایی را در دوران کرونا آغاز کردند، خبر داد.
صادقی ادامه داد: آسیبهای فضای مجازی در حال تهدید کودکان است و از خانوادهها تقاضا داریم که نسبت به استفاده فرزند خود از فضای مجازی حساس باشند. مدرسه محلی برای دوری چند ساعته کودکان از گوشی همراه و دنیای مجازی است و تلفنهای همراهی که دانش آموزان مخفیانه به مدارس میآورند، ضبط میشوند اما متاسفانه اولیا با مدیران مدرسه بر سر این موضوع درگیر میشوند در حالی که عدم کنترل کودکان خود در استفاده از فضای مجازی، هزاران مصیبت را بر آنها تحمیل می کند.
وی در خصوص تدریس زبان مادری در مدارس نیز اظهار کرد: دولت بر تدریس زبان مادری در مدارس تاکید داشته و احتمالا زبان ترکی در آینده در کنار زبانهای خارجی در مدارس تدریس شود اما ابتدا باید زمینه و اساتید مربوطه را مهیا کرد.
وی به تشریح عوامل مهم ترک تحصیل دانش آموزان نیز اشاره کرد و افزود: ۱۱ درصد شامل ۴۶۳ نفر از این دانش آموزان ترک تحصیل کرده، آدرس و محل سکونت مشخصی ندارند، حدود ۲۷ نفر مشخصات شناسنامه اشتباه دارند، شماره تماس نزدیک به ۶۰۰ نفر اشتباه یا مسدود است، ۱۲۱ نفر بیماری صعب العلاج دارند، تعدادی از والدین، کودک خود را به خاطر ضعیف بودن جثه یا عدم تمایل کودک به مدرسه نمیفرستند.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: سال گذشته چهار نفر به خاطر عدم وجود یا دوری مدرسه از تحصیل محروم بودند که امسال تمامی این دانش آموزان درحال تحصیل هستند. اکنون در ۵۴ روستا یک معلم و یک دانش آموز و در ۷۳ روستا یک معلم و ۲ دانش آموز داریم.
وی با اشاره به ترک تحصیل برخی دانش آموزان به خاطر مهاجرت داخل و خارج کشور، افزود: پنج دانش آموز به خاطر فقر مالی والدین در سال گذشته از تحصیل دور بودهاند که امسال تمامی این دانش آموزان جذب مدرسه کرده ایم و اکنون پوشش مدارس ابتدایی در آذربایجان شرقی به ۹۹.۴ درصد رسیده است.
پوشش ۹۹.۴ درصدی دانشآموزان ابتدایی در آذربایجانشرقی/۵۴ روستا یک معلم و یک دانشآموز دارد
تریبون تبریز: مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی از پوشش ۹۹.۴ درصدی دانش آموزان در مدارس ابتدایی استان خبر داد.
لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=30561
- ارسال توسط : esarbaz
- 17 بازدید
- بدون دیدگاه