به گزارش تریبون تبریز مسؤولان حوزه آب آذربایجانشرقی در حالی بارها و بارها مدعی مدیریت تنش آبی در استان و به ویژه تبریز شدهاند که قطعیهای طولانی مدت آب در ۱۰ روز اخیر سایه سنگینی بر صحت این ادعاها انداخته است.
خشک شدن سد نهند و گرمای هوا موجب افت شدید فشار آب در شهرکهای واقع در شمال تبریز از جمله باغمیشه، نصر، استانداری و بخشهای از شهرک ارم شده و قطعیهای مکرر آب در این مناطق موجب نگرانی و گلایه مردم این شهرک شده و آنها خواستار تعیین تکلیف وضعیت آب هستند.
تعدادی از مردم این مناطق در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز ضمن ابراز نارضایتی از قطع مکرر آب آشامیدنی از مسؤولان خواستند هرچه زودتر برای حل این مشکل چارهاندیشی و اقدام کنند.
با وجود اینکه نباید از تلاشهای شبانهروزی کارگران و مهندسان شرکت و آب و فاضلاب آذربایجانشرقی برای وصل و انتقال آب زرینه رود به این مناطق گذشت، اما شیوه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی در ۲ هفته گذشته گرفتن وقت چند روزه و تمدید آن برای حل مشکل آب را در پیش گرفته که بیشتر روی اعصاب مردم رفته و آنان را کلافه کرده است.
محمد خانی در آخرین وعده خود گفته است: مشکل قطعی آب شهرکهای شمالی این شهر تا حدود سه روز آینده برطرف خواهد شد.
وی مدعی شده است: پروژه جایگزین نهند با هدف تامین کسری ۹۰۰ لیتر بر ثانیه آب تبریز با توجه به خارج شدن سد نهند به دلیل خشک شدن بلافاصله آغاز شد و با همت و تلاش کارکنان شرکت، پروژه سه ساله ظرف مدت کمتر از سه ماه آماده بهرهبرداری شده است.
این امر در حالی است که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفته است: براساس برآورد رودخانه ها در زمستان ۱۴۰۱ عید امسال مشخص شد که آورد رودخانه نهند کافی نیست و باید پارهای برای حل مشکل آب این مناطق کرد.
با همه این تلاشها و وعدهها ساکنان شهرکهای شمالی تبریز در ۲ هفته گذشته با افت فشار و قطعی مکرر آب مواجه هستند و مردم این مناطق انتظار دارند هرچه زودتر برای حل این مشکل چارهاندیشی و اقدام کنند.
بحران آب باید مدیریت علمی و عادلانه انجام شود
سیدمحمدعلی آلهاشم امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه ما همه شاهد کمبود آب هستیم البته این بحران هم فقط مربوط به کشور ما نیست و حتی برخی کشورهای اروپایی نیز درگیر آن است و چند روستا در فرانسه بر سر آب با مشکلات زیادی روبهرو شدند، ادامه داد: اخیرا در گزارشی که یکی از نهادهای اروپایی ارائه داده است یک چهارم اروپا دچار خشکسالی شده است و حتی بحران بعدی این قاره را مسأله آب عنوان کردهاند پس این بحران فقط مربوط به کشور ما نیست.
وی ادامه داد: با همه این موضوعات مطالبه مردم مطالبه به حقی است و سازمانها و ادارات مربوطه یکبار برای همیشه این موضوع را باید برطرف کنند.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه مشکل کمبود آب وجود دارد ولی مدیریت بحران آب باید مدیریت علمی و عادلانه باشد، توضیح داد: اینکه بخشی از تبریز دچار قطعی آب شوند و بخشی اصلا نه نشانگر این است که توزیع آب در شهر عادلانه نیست و مسؤولان استان و شهر برای توزیع عادلانه آب در تمام مناطق و محلات به طور جدی وارد عمل شوند.
براساس این گزارش یکی از مشکلات شهر تبریز نبود رینگ آبی است، چراکه ۶۰ درصد آب شرب تبریز از زرینه رود، ۲۵ درصد از چاه.ها و ۱۵ درصد آب نیز از شمال تبریز تامین میشود.
با اجرا و تکمیل رینگ آبی تبریز که مسؤولان وعده بهرهبرداری آن را در چند ماه آینده دادهاند پروژه علاوه بر توزیع متوازن منابع آبی در کل مناطق، بحث عدالت آبی در زمانهای مقتضی همچون قطعیهای اضطراری نیز رعایت خواهد شد.
موضوع دیگری که مطرح است گفته میشود رینگ آبی تبریز بیش از یک دهه است که در حال ساخت بوده و باید مسؤولان حوزه آب در دولت روحانی نیز پاسخگو باشند پروژه به این حیاتی چرا باید اجرای آن این همه مدت طول بکشد.همچنین اگر کم کاری در این زمینه نیز اتفاق افتاده باشد، باید برخورد شود.