به گزارش تریبون تبریز، شهنام اشتری در جلسه کمیته محلی مدیریت جامع تالاب بین المللی قوری گل با اشاره به پیگیری های صورت گرفته برای تامین اعتبارات مورد نیاز برای ساماندهی مسیر آبرسانی تالاب، تسریع در عملیات اجرایی لازم از طرف شرکت آب منطقه ای استان از جمله لایروبی مسیر برای شروع آبگیری تالاب را ضروری دانست.
وی با اشاره به تعارضات موجود در حوضه تالاب، بر لزوم برخورد جدی با موضوع تغییر کاربری اراضی و ویلا سازی و همچنین کنترل برداشت غیرمجاز منابع آبی حوضه از طریق چاههای غیر مجاز و فشار بر منابع آب سطحی و زیر سطحی تاکید کرد.
میزان اعتبارات برای ساماندهی کانال آبرسانی قوری گل کافی نیست
علیرضا توری فرماندار شهرستان بستان آباد نیز در این جلسه با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته برای اصلاح کانال آبرسانی تالاب با تاکید بر آغاز اصلاح کانال موجود، میزان این اعتبارات را برای ساماندهی کانال آبرسانی ناکافی دانست و پیگیری دستگاههای متولی برای تامین منابع مالی لازم را خواستار شد.
یوسف غفارزاده مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی نیز با بیان اقدامات شرکت آب منطقه ای در حوضه تالاب قوری گل ، نبود منابع مالی مورد نیاز برای ساماندهی کانال آبرسانی را عمده مانع اجرای این طرح اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، تالاب قوری گل با ۲۰۰ هکتار وسعت در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی تبریز قرار دارد؛ این پهنه آبی در ارتفاع یکهزار و ۹۱۵ متری از سطح دریا واقع شده و دارای چهار کیلومتر طول و عرض و ۱۶ کیلومتر مربع مساحت است عمق آن در بهترین شرایط آبی و در عمیقترین نقطه به ۱۳ متر میرسد.
«قوری گل» در زبان ترکی به معنی تالاب خشک است؛ این تالاب در نزدیکی بستانآباد واقع شده و در ردیف آبهای راکد آذربایجان به شمار میرود؛ تالاب قوری گل در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی تبریز، در ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستانآباد و در نزدیکی روستای یوسفآباد قرار دارد.
تالاب «قوری گل» در سال ۱۳۵۴ بهعنوان تالاب بینالمللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید و از سال ۱۳۷۳ بهمنظور حفظ گونههای جانوری اطراف دریاچه جز مناطق شکار ممنوع مدیریت میشود؛ همچنین بهدلیل پذیرا بودن فصلی شماری از پرندگان حمایت شده مهاجر، از نظر زیستگاهی حائز اهمیت ملی و بینالمللی است