به گزارش تریبون تبریز، اکبر فتحی در جلسه ستاد زراعت چوب آذربایجانشرقی اظهار کرد: با توجه به نیازی که در گذشته نیز به چوب وجود داشت عدهای به زراعت چوب مشغول بودند و امروز نیز عدهای برای تأمین مواد اولیه صنعت چوب به فعالیت در حوزه تولید آن میپردازند.
وی ادامه داد: منابع طبیعی و آبخیزداری برای حفاظت از جنگلها، به زراعت چوب توجه ویژهای دارد تا از این راه جایگزینی برای تأمین مواد اولیه صنعت چوب معرفی کند و در قالبهای مختلف از قبیل توزیع نهال رایگان، از آن حمایت کرده است و در نقاط مختلف استان نیز طرحهایی در این خصوص اجرا شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی ادامه داد: برنامه وزیر جهاد کشاورزی این است که برای اجرای هر طرحی که در وزارت انجام میشود، یک مجری تعیین شود، چرا که در مدتی که تصدی ریاست سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان را بر عهده داشتند موفقیت این طرح را تجربه کردهاند و در همین راستا نیز یک ابلاغ به عنوان مجری طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور برای ریاست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی صادر کردهاند. در همین راستا کمیته برنامهریزی و کمیته اجرائی در هر استان ایجاد شده است و راهاندازی ستاد زراعت چوب به همین دلیل است.
فتحی گفت: در بخش کشاورزی به این باور رسیدهایم که باید از اجرای الگویی و آزمایشی خارج شویم و اجازه بدهیم که بهرهبرداران مستقیما به فعالیت بپردازند و این مسأله تنها به یک نگاه تسهیلات محور نیاز دارد که در قالب کمکهای فنی و اعتباری انجام شود.
وی، ترویج بیمه در زراعت چوب را نیازمند فرهنگسازی دانست و متذکر شد: مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی و روابط عمومی باید نسبت به اطلاعرسانی و آموزش در این حوزه به صورت جدی اقدام کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: در استان ۱۱۴ هزار هکتار مستعد زراعت چوب است که از این میزان ۴۰ هزار هکتار مستثنیات و ۷۴ هزار هکتار نیز اراضی ملی است. ما باید میزان نیاز به چوب در استان را احصا کنیم و براساس این نیازمندی، میزان کشت چوب را مشخص کنیم.
وی ادامه یادآور شد: باید برنامه کشوری ابلاغ شده را با توجه به شرایط استانی تدوین کنیم. برنامه کشوری که در این حوزه برای ۵ سال آینده در نظر گرفته شده، کشت چوب در سطحی نزدیک به یک میلیون هکتار است که ۶۰۰ هزار هکتار آن در استان خوزستان بوده و مابقی آن برای استانهای دیگر خواهد بود.
فتحی اضافه کرد: مراکز تحقیقاتی نیز باید در این حوزه همکاری لازم را داشته باشند و مشخص کنند که از کدام نهال و روش تکثیر استفاده شود تا عملکرد بهتری در این زمینه صورت گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان داشت: اگر بتوانیم شرایط را برای حضور بخش خصوصی مهیا کنیم، زراعت چوب حوزهای است که درآمدزایی بسیار قابل توجهی دارد.
وی، هدف از تشکیل این کمیته را کاهش میزان مصرف آب در اجرای طرح زراعت چوب دانست و گفت: کاهش استفاده از منابع مختلف و کوتاه کردن زمان برداشت در مقابل افزایش بهرهوری میتواند زراعت چوب را برای سرمایهگذاران نیز دارای جذابیت کند و این امکان را مهیا کند تا از طریق بخش خصوصی طرح را پیش ببریم.
فتحی تصریح کرد: با عنایت بر اینکه توسط وزیر جهادکشاورزی برای زراعت چوب مجری تعریف شده و در استانها نیز کمیته برنامهریزی با مسؤولیت جهاد کشاورزی پیشبینی شده است، از اینرو اولین جلسه کمیته استانی زراعت چوب با حضور اعضا محترم کمیته تشکیل شد تا وضعیت زراعت چوب در استان و اقدامات انجام یافته در گذشته تشریح و مقرر شد در قالب کمکهای فنی و اعتباری پشتیبانیهای تسهیلاتی از این نوع زراعت با شناسایی محلهای مستعد در راستای تامین مواد اولیه صنعت چوب و با هدف صیانت از جنگلها و ایجاد ارزش افزوده صورت پذیرد.