• امروز : پنج شنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
4

نگهداری وسایل شهدا فرع بر ماندگاری سیره شهداست

  • کد خبر : 22899
  • ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۴
نگهداری وسایل شهدا فرع بر ماندگاری سیره شهداست
تریبون تبریز: همسر شهید مهدی باکری با تاکید بر ارزش و اهمیت انتقال پیام شهدا به نسل های جدید، گفت: نگهداری وسایل شهدا در موزه های مختلف، فرع بر ماندگاری سیره و راه و روش زندگی آنها است.

به گزارش تریبون تبریز، صفیه مدرسی روز شنبه در مراسم اهدای وسایل شخصی شهید باکری به موزه دفاع مقدس تبریز، افزود: این وسایل و دست نوشته ها دنیایی هستند و ارزش آنها هرچند از منظر موزه ای بالاست، اما مهمتر از آن تلاش برای تبیین و تشریح راه و مسیر شهدا و زندگی فردی و جمعی آنها است که نباید در تلاطم های زندگی به فراموشی سپرده شود.
وی هدف اصلی خود از اهدای وسایل شخصی و دست نوشته های شهید باکری به موزه دفاع مقدس تبریز را تداوم مسیر ناب شهدای این دوران و توجه به آرمان ها و شجاعت های آنها در دفاع از میهن اسلامی بیان کرد.
مدرسی یادآور شد: بر همین اساس باید در کنار وسایل و آثار مادی شهدا ، دغدغه ها و دستاوردهای معنوی آنها به نسل های جوان و جدید و نیز نسل های آینده انتقال یابد که در غیر این صورت همه زیان خواهیم کرد.
وی ادامه داد: شاید این وسایل و اشیای شهدا تا ۴۰۰ سال در موزه نگهداری شود، اما آنچه که بیش از این مهم و اثرگذار در تاریح و فرهنگ کشور است، توجه به مسایل معنوی، مسیر زندگی آنها و اهداف شهدا است.
مدرسی گفت: با گذشت یکهزار و ۴۰۰ سال از واقعه عاشورا و نهضت امام حسین (ع) که هیچ وسیله و عناصر مادی از آن زمان باقی نمانده است، اما به دلیل معنویت خاص مساله و نیز تبیین درست عاشورا، هنوز هم در جهان زنده و پویا است.
وی ابراز امیدواری کرد انتقال راه و مسیر شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه جاری و ساری شود.
همسر شهید باکری انتقال واقعی پیام شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس را باعث پایداری انقلاب و ثابت قدمی مردم در دفاع از اسلام و انقلاب بیان کرد و تشریح واقعی مقام شامخ و حرمت شهدا به نسل های آینده را خواستار شد.

در معرفی شهدا دچار لغزش و غفلت شدیم
فعال فرهنگی، نمایشنامه نویس، فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان سینما، تلویزیون و تئاتر نیز در این مراسم با انتقاد از بی برنامگی در انتقال پیام واقعی شهدا به جامعه، گفت: باید اذعان کرد که در این مسیر دچار لغزش، غفلت و بی توجهی شده ایم.
حسن نجفی افزود: در طول این همه سال ما نتوانسته ایم آنها را به درستی بشناسیم و چون در این کار ناموفق بودیم، توانایی معرفی مقام شهدا را نداشتیم.
وی یادآور شد: شهدای ما علایق دنیوی داشتند و خانواده و رفقای خود را دوست داشتند، اما آنچه که در قالب هنر و سینما به جامعه معرفی می شود، مثل اینکه آنها از تمام تمایلات دنیوی بریده بودند و تنها به شهادت فکر می کردند.
نجفی یکی از اهداف مهم در راه اندازی موزه های دفاع مقدس را تکریم مقام شهدا و ارایه چهره واقعی از آن دوران بیان و اضافه کرد: البته ایجاد موزه مساله ای هزینه بر است که باید همه نهادها و سازمان ها همکاری کنند، چون چنین امر فرهنگی از عهده تنها یک نهاد بر نمی آید.
وی نقش آذربایجان در دوران دفاع مقدس را بسیار وسیع و وصف ناچذیر دانست و ادامه داد: موزه دفاع مقدس تبریز تلاش دارد تا این نقش مهم و برجسته را به انحای مختلف و با بهره گیری از انواع فناوری ها به نسل های جدید معرفی کند.
به گزارش ایرنا، امروز وسایل و اشیای شهید باکری شامل لباس، کیف های شخصی، دست نوشته ها، متون سخنرانی، سند ازدواج، کارنامه های تحصیلی، دعاها و قرآن همراه شهید به موزه دفاع مقدس در تبریز اهدا شد.
شهید مهدی باکری متولد ۳۰ فروردین سال ۱۳۳۳ در شهر میاندآب استان آذربایجان غربی است که فرماندهی لشکر ۳۱ عاشورا را در زمان دفاع مقدس بر عهده داشت و در ۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۶۳ در عملیات بدر واقع در استان بصره عراق به شهادت رسید.
این سردار دلاور در طول سال های جنگ تحمیلی در عملیات‌های فتح‌المبین، بیت‌المقدس، رمضان، مسلم بن عقیل، والفجر مقدماتی، والفجر ۱، ۲، ۳، ۴ و همچنین عملیات خیبر حضور و فرماندهی رزمندگان آذربایجان را بر عهده داشت.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=22899

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.