محسن محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اعلام اینکه در حال حاضر در آذربایجان شرقی حدود یک هزار و ۲۵۵ مدرسه غیردولتی معادل ۱۷درصد مدارس موجود در استان با ۱۳۰ هزار دانش آموز، فعالیت می کنند، اظهار کرد: شهریه مدارس غیردولتی از ۳۸ تا ۴۰ درصد افزایش دارد ولی در فرمی که به همین منظور در سایت مشارکت های مردمی به آدرس mosharekatha.ir قرار داده شده مشخصات، امکانات، هزینه ها و تمام شاخص ها از سوی مدیران مدارس تکمیل می شود و برای بررسی و اعلام قیمت در اختیار اداره مراکز و مدارس غیردولتی قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: شاخص ها، مشخصات و امکانات و هزینه های اعلام شده در این سایت به طور دقیق مورد بررسی قرار می گیرد تا قیمتی که اعلام می شود عادلانه باشد.
محمدی افزود: مدرسه ای که امکانات بیشتری دارد، کادر آن تکمیل است و بیمه کارکنان را پرداخت می کند شهریه بالایی خواهد داشت و اختلاف قیمت بین شهریه مدارس، طبیعی است.
وی ادامه داد: همچنین میزان اجاره بهایی که مدارس غیردولتی پرداخت می کنند در تعیین نرخ شهریه لحاظ می شود و یکی از دلایل مهم در کم یا زیاد بودن شهریه مدارس غیردولتی، همین موضوع است.
محمدی متوسط قیمت فعلی شهریه در مدارس غیردولتی آذربایجان شرقی را بین ۴.۵ تا ۲۵ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: شهریه مدارس ابتدایی بین ۴.۵ تا ۱۲ میلیون، متوسطه اول بین ۱۴ تا ۱۸ میلیون و متوسطه دوم بین ۱۹ تا ۲۵ میلیون تومان تعیین شده که البته اداره مراکز و مدارس غیردولتی حق کم و زیاد کردن میزان این شهریه ها را دارد.
وی با اشاره مجدد میزان افزایش قیمت شهریه های اعلام شده از سوی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی را در سالجاری ۳۸ تا ۴۰ درصد اعلام کرد و گفت: البته نسبت به این موضوع و نرخی که تعیین و اعلام شده اعتراض داریم.
محمدی، هرگونه افزایش قیمت بدون هماهنگی با این اداره را غیرقانونی اعلام کرد و گفت: با مدیران متخلف در این ارتباط برخورد خواهد شد.
رئیس اداره مدارس غیر دولتی آذربایجان شرقی با تاکید بر برخورد با مدیران مدارس متخلف خاطر نشان کرد: گروه های بازرسی به طور محسوس و نامحسوس مسایل را بررسی خواهند کرد و اگر تخلف مدارس مبنی بر دریافت وجه غیرقانونی اثبات شود به طور قطع برخورد خواهد شد.
وی بیان کرد: هر مدرسه ای موظف است پوستر مربوط به شهریه را در دیوار مدرسه نصب کند و والدین نیز برای اطلاع از شهریه قانونی مدارس می توانند به نواحی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی مراجعه کنند.وی بیان کرد: هر مدرسه ای موظف است پوستر مربوط به شهریه را در دیوار مدرسه نصب کند و والدین نیز برای اطلاع از شهریه قانونی مدارس می توانند به نواحی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی مراجعه یا اطلاعیه های صادره را پیگیری کنند.
به گزارش تریبون تبریز به نقل از ایرنا، شماره تلفن های ۳۵۲۶۲۹۴۹ ناحیه اول، ۳۵۵۴۳۲۶۷ ناحیه دو، ۳۴۷۵۰۳۵۴ ناحیه سه، ۳۳۲۹۷۷۸۲ ناحیه چهار و ۳۵۲۳۳۶۰۰ ناحیه پنج در کنار شماره تلفن های ۳۵۵۶۹۳۷۷ و ۳۵۵۳۸۰۵۱ آماده دریافت گزارش تخلفات مدارس در زمینه شهریه مدارس است.
مدیران برخی مدارس غیردولتی از روشی که برای مشخص کردن نرخ شهریه تعیین شده ناراضی بوده و اعلام کردند که نرخ شهریه مدارس، نه بر اساس منطقه و ناحیه بلکه باید با در اولویت قرار دادن امکانات آنها و در نظر گرفتن همه جوانب تعیین شود.
آنها بر این عقیده هستند که تفاوت قیمت ها بین مدارس غیردولتی طبیعی است اما اختلاف قیمت های اعلام شده بسیار فاحش بوده و بین مدارس ۲ ناحیه اختلاف قیمت بالایی وجود دارد.
سهم بالای مدارس غیردولتی در رتبه های بالای کنکور، عاملی برای سوق خانواده ها به سمت این مدارس شده و مدارس غیردولتی نیز با سوء استفاده از شرایط پیش آمده، نرخ شهریه ها را خودسرانه و بی سر و صدا بالا می برند به طوریکه شهریه مدارس غیردولتی در مقایسه با سال قبل نزدیک به ۲ برابر بیشتر شده است.
افزایش شهریه مدارس غیردولتی در کنار افزایش ۶۰ درصدی نرخ کرایه سرویس مدارس برای سالجاری، خانواده ها را در دوراهی مدارس دولتی و غیردولتی قرار داده و بسیاری از خانواده را به سمت ثبت نام فرزندان خود در مدارس دولتی هدایت کرده که این امر نیز مشکلات اجتماعی و تحصیلی برای دانش آموزان و خانواده به دنبال خواهد داشت.
نزدیک ۹۰۰ هزار دانش آموز در آذربایجان شرقی در مدارس دولتی و غیردولتی مشغول به تحصیل هستند.
بیشتر بخوانید
- چرا خانوادهها شهریههای هنگفت مدارس غیردولتی را متحمل میشوند؟
- ۱۲ مدیر متخلف مدارس غیردولتی در تبریز عزل شدند
- استاندار آذربایجانشرقی خواستار تشکیل گروه نظارت بر مدارس دولتی و غیردولتی شد
- انتقاد معاون استاندار آذربایجانشرقی از افزایش بیرویه شهریه مدارس غیردولتی