به گزارش تریبون تبریز مریم جلالی امروز در آیین ثبت جهانی روستای کندوان، به عنوان روستای شگفتانگیز توسط سازمان جهانی گردشگری اظهار کرد: این همگرایی و انسجام نمایش قدرتمندانه از خانواده ایرانی است زیرا خانواده ایرانی همیشه سربلند و غیرتمند بوده و آذربایجان نیز همیشه بر پیشانی تاریخ نشسته است.
وی با بیان اینکه گردشگری یک سبک زندگی در این خطه است، گفت: اتفاق بزرگی در حال وقوع است و بنده تبریک میگویم که این واقعه با پیگیری همین مردم و مسوولان این استان محقق میشود.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: روستای کندوان ثابت کرده است که از داخل سنگ و زمختی یک روح طبیعت و زیبایی و مهر در آن وجود دارد.
وی با تبریک این واقعه ثبت جهانی گفت: مدال اولین روستای جهانی گردشگری یک معرفت بزرگ بوده که همت زیادی در آن نهفته است.
جلالی با اشاره بر اینکه هوش و استعداد تاریخی ایران است که به سبک زندگی اسلامی و کنار هم بودن رونق داده است، گفت: ما برگ برگ نعمت خداوند را شاکر هستیم.
وی گفت: امید است این اعلام جهانی شدن ظرفیت بزرگ را برای ایجاد امنیت و عشق و امید و گام دوم انقلاب مبنی بر تمدن نوین گام برداشته شود؛ خانواده ایرانی به مدد زنان و مادران غیرتمند همیشه هویت خود را پاسداشته است.
وی گفت: کندوان اولین روستای جهانی است که پکیج کامل اقتصادی، تجاری، روستایی خود را دارد و اقتصاد هویت بنیان در آن نهفته است.
این مقام مسوول وزارت میراث فرهنگی بیان کرد: همه چیزها در این روستا حاکی از آن است که انسان و انسانیت و هویت در اینجا جای گرفته است و نابودنشدنی است.
وی گفت: امید است از این امتیاز و مسوولیت بهرهمند شویم و معیشت عزتآفرین ما که در گرو این فرهنگ است را ایجاد کنیم.
جلالی ابراز کرد: روستای کندوان یک فرهنگ دارد یعنی در ابتدای روستا شهدا و مادران شهدایی آرمیدهاند که دارند به ما نگاه میکنند.
گزارش فارس حاکی است، معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: در پی ارائه پرونده هشت روستا به سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، روستای کندوان استان آذربایجانشرقی به عنوان نخستین روستای ایران در فهرست بهترین دهکدههای جهانی گردشگری ثبت شد.
علیاصغر شالبافیان اظهار کرد: روستای کندوان استان آذربایجانشرقی در رقابت با بیش از ۲۰۰ روستا از کشورهای مختلف توانست در فهرست دهکدههای جهانی سازمان جهانی گردشگری جای بگیرد.
او افزود: هشت روستای کشورمان از جمله کندوان آذربایجان شرقی، بیشه لرستان، میمند کرمان، سهیلی قشم، پالنگان کردستان، قاسم آباد گیلان، کندلوس مازندران و ابیانه اصفهان برای شرکت در این رقابت از سوی معاونت گردشگری معرفی شده بودند که از این بین روستای کندوان توانست با کسب امتیازها و شاخصههای لازم در جایگاه روستاهای جهانی ثبت شود.
به گفته شالبافیان انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال میشود و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است.
معاون گردشگری خاطرنشان کرد: سازمان جهانی گردشگری ۹ شاخصه از جمله دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویتبندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیارهای انتخاب روستاهای جهانی اعلام کرده است که روستای کندوان توانست امتیاز قابل قبولی را از موارد مذکور کسب کند.
او تصریح کرد: تا به امروز ۷۶ روستا از ۴۰ کشور به عنوان بهترین دهکدههای جهانی گردشگری معرفی شدهاند و حالا جمهوری اسلامی ایران نیز با ثبت کندوان در این مجموعه جایگاه ویژهای دارد.
گفتنی است از مزایای انتخاب شدن به عنوان روستای جهانی میتوان به معرفی در سطح بینالمللی به عنوان نمونهای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی، ارائه گواهی امضا شده توسط دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، دارا شدن فضایی برای تبادل تجربیات و آموزش، امکان شرکت در رویدادهای مرتبط با توسعه روستایی و گردشگری و در نهایت معرفی کشور صاحب روستا در ابعاد و زوایای مختلف گردشگری اشاره کرد.
جلالی تاکید کرد: مدال اولین روستای جهانی ایران بر گردن کندوان است که موجب پیشروی به سوی اقتصاد هویت بنیان خواهد شد که این مهم حاصل هوش و استعداد تاریخی این ملت در کندوان بینظیر است.