به گزارش تریبون به نقل ایرنا، نشست بررسی راهکارهای جذب گردشگر به استان آذربایجان شرقی با حضور مدیران و فعالان ملی و استانی صنعت گردشگری در تبریز برگزار شد.
علی اصغر شالبافبان در این نشست بر معرفی هدفمندانه شهرها و جاذبه های گردشگری تاکید و اظهارکرد: در معرفی شهرها و استان های مختلف باید تمرکززدایی کنیم ، با این کار می توانیم از انحصار سفر گردشگران خارجی به برخی شهرها جلوگیری کنیم.
وی بستن برنامه سفر را موخر بر معرفی برشمرد و افزود: یکی از چالش های جدی ما در حوزه معرفی طرفیت های گردشگری نداشتن محتوای مناسب است،
وی با بیان اینکه در توسعه گردشگری داخلی موارد نقص متعددی هست گفت: متنوع کردن مقاصد گردشگری داخلی و در حوزه گردشگری خارجی نیز متنوع کردن مسیرهای گردشگری از برنامه های وزارت است.
شالبافیان همچنین با اشاره به مشکلات فعالان گردشگری گفت: ظرفیت سازی که برای حمایت از این قشر انجام شد با کمک فعالان گردشگری این بود که در قانون بودجه هزینه های تولید و نشر محتوا و تمامی موضوعات بازاریابی به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی تصویب شد.
معاون گردشگری کشور گفت: امروز تمام هزینه های ناظر بر تولید و نشر برای تمامی بنگاه های اقتصادی کشور به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی قلمداد می شود و با پیگیری های انجام شده این امر برای سال های بعد هم دائمی شد که فرصتی را برای همه دغدغه مندان گردشگری فراهم می کند.
شالبافیان همچنین با اشاره به گلایه آژانس های مسافرتی ز عدم برخورداری از تبصره ۱۸ گفت: در تبصره ۱۸ ، امسال دفاتر مسافرتی هم دیده و دستورالعمل به استان های مختلف ابلاغ شده اگرچه اعتبارات دولتی هنوز اعلام نشده اما ظرفیت سازی استفاده دفاتر صورت گرفته است.
معاون گردشگری وزارت میراث از تمدید استمرار
۵۰ درصدی معافیت مالیاتی تا ۱۴۰۲ برای تمامی تاسیسات گردشگری خبر داد و گفت:
در مورد قوانین حوزه گردشگری با قدمت ۳۰ ساله نیز که با انتظارات حاکمیت از حوزه گردشگری و سیاست های برنامه هفتم مناسبتی ندارد، به روزاوری قوانین را در نظر داریم و یکی از همین برنامه های ماست. قوانین حوزه گردشگری متناسب با انتطارات باید ارتقا پیدا کند و در این راستا پیش نویسی با همفکری بخش خصوصی در حال تدوین است.
وی تاکید کرد: فعالان حوزه گردشگری باید در این زمینه در توجیه نمایندگان استانی مجلس کوشا باشند.
ترمیم های موردی قوانین بسیار می تواند راهگشا باشد.
شالبافیان همچنین گفت: دیگر دغدغه و خواسته و مطالبه دو دهه فعالان حوزه گردشگری حمایت صندوق حمایت از توسعه گردشگری است که این را هم دولت تصویب کرد.
وی گفت: با وزارت خارجه و دستگاه های دیگر در مورد صدور ویزا و واگذاری این امر به دفاتر و غیره نیز صحبت هایی داشته ایم.
شالبافیان همچنین با اشاره به جادبه های تبریز گفت: شهر تبریز از کلان شهرهای رتبه اول کشور است، آذربایجان شرقی در سال آینده ۸ اثر ثبت جهانی خواهد داشت که ظرفیت بسیار مناسبی برای جذب گردشگر ورودی ایجاد خواهد کرد.
گردشگری بدون همکاری دفاتر مسافرتی و هتل ها راه به جایی نمی برد
رییس جامعه هتلداران ایران نیز در این نشست گفت: چه آژانس ها و چه هتل ها بخشی از ارکان سفرند که
بدون همدیگر راه به جایی نمی برند.
حمزه زاده افزود: ما به معنای واقعی کلمه مطالعات نیازسنجی در حوزه گردشگری کشور نداریم، به همین دلیل هم در بعضی جاها مواجه هستیم با
توسعه بی رویه زیرساخت های گردشگری و در برخی جاها نیز شدیدا نیاز به زیرساخت های گردشگری داریم.
وی تأکید کرد: یکی از بحث های اساسی کشور در حوزه گردشگری که با آن مواجهیم مواجهیم رفتارهای سلیقه ای و جزیره ای سازمان های مختلف با گردشگری است.
لزوم آموزش های گردشگری، توسعه زیرساخت های گردشگری، لزوم تشکیل اتاق فکر قوی برای بازنگری قوانین دست و پاگیر ۳۰ ساله گردشگری ، معافیت های مالیاتی ، حذف مالیات بر ارزش افزوده از جمله مطالبات فعالان حوزه گردشگری در این نشست بود.