اللهوردی ارجمند صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته هیچگونه مرگ و میر مادر باردار در شهرستان ثبت نشده است.
وی افزود: میانگین کشوری مرگ مادران باردار ۲۲ مورد است که در سال گذشته هیچ گزارشی مبنی بر فوت مادر باردار در مراغه وجود نداشته است.
ارجمند اضافه کرد: این شاخص در سطح وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بالاترین اهمیت را داراست و نشاندهنده ارتقاء سطح کیفی دانشکده است.
به گفته رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه با هدف بهبود سلامت خانواده به ویژه حوزه بانوان، برنامههایی نظیر ایجاد هر خانه یک پایگاه سلامت، اصلاح سبک زندگی و شناسایی مادران پرخطر و ارتقا مراقبتهای بیمارستانی و بهداشتی در مراغه اجرا شده است.
وی گفت: انجام مشاوره قبل از بارداری که یکی از مهمترین راهبردها برای کاهش عوارض دوران بارداری و زایمان است.
ارجمند، مراجعه به موقع مادران باردار به مراکز درمانی و بهداشتی و اطلاع به پزشک و یا بهورز در خصوص بیماریهای زمینهاس را از جمله موارد مهم در ارتقاء شاخص سلامت مادران باردار عنوان کرد.
وی گفت: بیمارستان شهید بهشتی مراغه با دارا بودن ۱۶ متخصص زنان علاوه بر شهرستان مراغه، به شهرستانهای همجوار نیز در زمینه زنان و مامایی خدمات درمانی ارائه میکند.
نصب میکروسکوپ جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان سینا مراغه
رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه متذکر شد: میکروسکوپ جراحی مغز و اعصاب در راستای افزایش خدمترسانی به مردم شهرستان و منطقه با اعتبار بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال در بیمارستان سینا راهاندازی شد.
ارجمند تصریح کرد: این میکروسکوپ انجام عملهای جراحی حساس در زمینه مغز و اعصاب و چشم، گوش، گلو و بینی را ممکن خواهد کرد.
وی یادآور شد: این میکروسکوپ مجهز به دو مانیتورهای بزرگی است که امکان مشاهده عمل جراحی توسط آموزشگیرندگان را فراهم میکند.
به گفته رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه، با بهرهگیری از حافطه داخلی، امکان ضبط فیلمهای جراحی و با اتصال به شبکه اینترنت، امکان جراحی از راه دور (تله سرجری) نیز فراهم شده است.
وی اذعان داشت: راهاندازی این میکروسکوپ، امکان پیشرفت مناسبی را در اعمال جراحی خصوصا جراحیهای مربوط به سر را افزایش داده و نیاز به اعزام بیمار برای اعمال جراحی به مرکز استان نخواهد بود.