• امروز : دوشنبه - ۲۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 14 April - 2025
0

فعالیت ۹ مرکز پیش مهارتی برای حمایت از بیماران اتیسم در آذربایجان شرقی

  • کد خبر : 30037
  • ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۲
فعالیت ۹ مرکز پیش مهارتی برای حمایت از بیماران اتیسم در آذربایجان شرقی
تریبون تبریز: مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از فعالیت ۹ مرکز روزانه، پیش‌مهارتی و تلفیقی اتیسم در استان خبر داد و گفت: این مراکز خدمات توانبخشی، آموزشی و حمایتی را به حدود ۴۰۰ فرد مبتلا به این اختلال ارائه می‌دهند.

به گزارش تریبون تبریز، فرگل صحاف روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به شعار امسال، “حمایت از خانواده‌های افراد با اختلال اتیسم وظیفه همگانی”، اظهار کرد: هدف اصلی این مراکز، توانمندسازی افراد مبتلا و حمایت از خانواده‌های آنان است.
وی افزود: اختلالات طیف اتیسم در سه سطح خفیف، متوسط و شدید دسته‌بندی می‌شوند و خدمات ارائه‌ شده شامل توانبخشی، روانشناسی و در صورت نیاز، مداخلات دارویی است.
وی ادامه داد: این مراکز با ۵۶ کارمند تخصصی فعالیت می‌کنند و یارانه ماهانه هر فرد در مراکز روزانه حدود ۴۵ میلیون ریال است.
صحاف افزود: یک مرکز اقامت موقت با ظرفیت ۵۰ نفر و یارانه ماهانه ۶۳ میلیون ریال برای هر نفر در حال ارائه خدمات است.
وی ادامه داد: خدمات ارائه‌شده شامل روانشناسی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، بازی‌درمانی، آموزش خانواده و یک وعده غذای گرم بوده و ساعات کاری مراکز از ۸ تا ۱۷ است که در صورت توافق با خانواده‌ها، تا ساعت ۱۹ نیز امکان‌پذیر است.
وی به راه‌اندازی و فعالیت سامانه ملی و الکترونیک غربالگری، تشخیص و مداخله اختلال طیف اتیسم به آدرس autism.behzisti.net اشاره کرد و گفت: این سامانه امکان انجام آزمون غربالگری توسط خانواده‌ها و ارجاع به پایگاه‌های تشخیص را فراهم می‌کند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی افزود: خدمات دیگری از جمله پرداخت مستمری ماهانه، کمک‌هزینه درمان، معیشت، مناسب‌سازی منزل و وام خوداشتغالی برای خانواده‌ها و افراد مبتلا به اتیسم ارائه می‌شود و کودکان زیر پنج سال از خدمات رایگان بیمارستانی بهره‌مند می‌شوند.
وی گفت: حمایت از خانواده‌های افراد دارای اختلال طیف اتیسم بسیار حائز اهمیت است زیرا که این خانواده‌ها با چالش‌های متعددی در زمینه‌های روانی، اجتماعی و مالی مواجه هستند.
وی افزود: ارائه خدمات حمایتی و توانبخشی به این خانواده‌ها نه تنها موجب بهبود کیفیت زندگی آنان می‌شود، بلکه کمک شایانی به کاهش فشارهای روانی، کاهش استرس‌های مالی، و ارتقای سطح سلامت روانی اعضای خانواده می‌کند.
صحاف ادامه داد: این حمایت‌ها همچنین تقویت‌کننده مشارکت خانواده‌ها در جامعه و افزایش آگاهی عمومی در باره نیازها و توانایی‌های افراد دارای این اختلال است و چنین تلاش‌هایی می‌تواند مسیر رشد و پیشرفت برای افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم را هموار کرده و جامعه‌ای عادلانه‌تر و انسانی‌تر را به ارمغان آورد.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=30037

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.