• امروز : سه شنبه - ۲۰ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 10 June - 2025
0

غنی‌سازی آرد با ویتامین D در دست انجام/ کاهش اسیدهای چرب ترانس محصولات غذایی

  • کد خبر : 31874
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۸
غنی‌سازی آرد با ویتامین D در دست انجام/ کاهش اسیدهای چرب ترانس محصولات غذایی
تریبون تبریز: رییس سازمان غذا و دارو اقدامات انجام شده در جهت تامین ایمنی غذا را تشریح کرد و از برنامه‌ریزی انجام شده برای غنی سازی آرد با ویتامین دی خبر داد.

به گزارش تریبون تبریز، دکتر مهدی پیرصالحی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر نقش حیاتی نظام نظارتی غذا، گفت: سازمان غذا و دارو در حوزه سلامت و ایمنی غذا، مرجع ناظر بر تولید غذا نقش کلیدی دارد و هدف اصلی، حصول اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات غذایی است.
وی با اشاره به شاخص‌های نظارتی سازمان غذا و دارو، افزود: شبکه‌ای گسترده از آزمایشگاه‌ها برای اجرای این مأموریت به‌کار گرفته شده است که شامل: آزمایشگاه مرجع به‌عنوان آزمایشگاه مادر،۵۳ آزمایشگاه تخصصی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و مجموعاً ۵۴۷ آزمایشگاه مجاز در کشور است.
پیرصالحی ادامه داد: آزمایشگاه کنترل غذا و داروی ما توانسته مجوزهای بین‌المللی مهمی از فائو و دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت برای آزمون آفلاتوکسین دریافت کند و مورد تأیید اتحادیه اروپا قرار گیرد. این موضوع، شرط لازم برای صادرات محصولات غذایی مانند پسته به اروپا است.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در کنار وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، و وزارت صمت، نظارت‌ها به‌صورت زنجیره‌ای از مزرعه تا سفره انجام می‌شود. محصولات تراریخته نیز در زمان ترخیص از نظر ژنتیکی بررسی شده و برچسب‌گذاری دقیق الزامی است.
وی با اشاره به اقدامات ملی در پایش آلودگی‌ها در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ افزود: ۹۶ قلم ماده غذایی از نظر باقی‌مانده آفت‌کش‌ها پایش شده‌اند و ۳۵ هزار نمونه‌برداری انجام و آزمایش شدند همچنین ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه برای نیترات بررسی شدند.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین اعلام کرد: برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت شیر و فرآورده‌های لبنی با محوریت کاهش آنتی‌بیوتیک‌ها و افزودنی‌ها و همکاری با مدارس در حال اجراست.
او یادآور شد: برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از حدود ۱۲ سال پیش آغاز شد و امروز به کمتر از ۲ درصد رسیده که میزان استاندارد بین‌المللی است و در اغلب واحدهای تولیدی کشور رعایت می‌شود.
پیرصالحی با اشاره به اهمیت ردیابی و هشدار سریع گفت: همان‌طور که اتحادیه اروپا سامانه RASFF را دارد، ما نیز نسخه ایرانی آن را طراحی کرده‌ایم. سامانه RASFF ایران که به‌زودی رونمایی می‌شود، گامی مهم در نظارت شفاف و هوشمند بر ایمنی غذا در کشور است و امیدواریم به سامانه اروپایی متصل شویم.
او افزود: دوستان ما در اداره کل فرآورده‌های غذایی و تیم فناوری اطلاعات سازمان، تلاش گسترده‌ای برای توسعه این سامانه انجام داده‌اند. این اقدام، ایران را در زمره معدود کشورهایی قرار می‌دهد که دارای سامانه هشدار سریع ملی برای غذا و خوراک دام هستند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به برنامه‌های غنی‌سازی غذا با ریز مغذی‌ها، عنوان کرد: غنی سازی نمک با ید طی دو دهه اخیر انجام شده، غنی سازی آرد با اهن نیز اجرایی شده و غنی‌سازی آرد با ویتامین D نیز در دست انجام است.
وی با بیان اینکه ۳۸۰ کارخانه تولید آرد تحت نظارت سازمان غذا و دارو فعالیت دارند، گفت: ۱۴۰ پروانه تولید آرد کامل صادر شده است و می‌توان تولید نان کامل را عملیاتی کرد.
پیرصالحی افزود: کاهش اسیدهای چرب ترانس محصولات غذایی به ۲ درصد نیز در تمامی روغن‌های مصرفی اجرایی شده است.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=31874

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.