به گزارش تریبون تبریز به نقل از خبرنگار مهر، عابدین خرم روز سه شنبه در همایش فصلی مدیران کل مدیریت بحران کشور در تبریز اظهار کرد: چهار مرحله اصلی در قانون تشکیل مدیریت بحران تعریف شده است که هرکدام از آنها در جای خود اهمیت بسیاری دارد و باید مدنظر مدیران کل بحران در کشور قرار گیرد.
وی ادامه داد: نخستین عامل موفقیت در بحرانها، پیشگیری از بحران است که اگر درست اجرا شود میتواند به کاهش اثرات و همچنین تعداد تلفات منجر شود.
خرم افزود: دومین عامل در این ارتباط، آمادگی است و همه دستگاههای مرتبط با موضوع مدیریت بحران، همواره باید آمادگی لازم را برای مواجهه با بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی داشته باشند زیرا که طرحهای مقابله با بحران زمانی موفق است که بین تصمیم و اجرا فاصله کم باشد و این مستلزم آمادگی دستگاه هاست.
وی خاطرنشان کرد: سومین عامل در نتیجه بخش بودن مدیریت بحران، مقابله مبتنی با طرح است، اینکه در مواقع بحرانی چگونه عمل کرده و چطور با بحران مقابله کنیم باید مورد توجه مدیریت بحران کشور باشد.
خرم چهارمین عاملی که به موفقیت در بحرانها کمک میکند و در قانون مدیریت بحران تعریف شده را عادی سازی شرایط اعلام کرد و افزود: مدیریت بحران باید این توانایی را داشته باشد و بتواند پس از وقوع بحران، مردم و جامعه را به سمت عادی سازی و بازتوانی سوق دهد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین وجه تمایز بشر با سایر مخلوقات اشاره کرد و گفت: دانستن و شناخت ۲ ویژگی و وجه تمایز انسان با دیگر موجودات است اما این ویژگی در مواقع بحرانی به تنهایی کفایت نمیکند و عمل نیز باید به آن اضافه شود.
خرم، مدیریت بحران را تلفیقی از علم همراه با عمل، اجرا و حرکت عنوان کرد و افزود: پاسخ به بحران، ایفای نقش در میدان عمل و تأثیرگذاری متناسب در بحرانها از وظایف اولیه مدیریت بحران است که باید همواره تمرین و تجربه اندوزی شود.
وی با بیان اینکه بحرانها محل آزمون بشر هستند، گفت: بشر باید از این آزمونها تجربه لازم را برای مقابله بهتر با بحرانهای بعدی کسب کند و در کنار استفاده از علوم تشریحی، از علوم ضمنی یا همان شفاهی نیز برای مقابله بهتر با بحرانها بهره بگیرد.
وی استفاده از تجربیات گذشته در مواقع بحرانی را ضروری عنوان و اظهار کرد: هر مجموعهای باید تعدادی افراد خوش ذوق و علاقه مند را برای ثبت تجربیات افراد به کار گیرد تا این تجربیات به صورت مکتوب در اختیار آیندگان قرار گیرد.
خرم همچنین بر ارزیابی آمادگی دستگاههای مرتبط با مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: اگر دستگاهها آماده باشند در مواقع بحرانی دچار بحران و مشکل اضافی نمیشویم و تمرین، هماهنگی و هم راستایی نباید فراموش شود.