• امروز : پنج شنبه - ۸ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 29 May - 2025
1

عشایر ظرفیت راهبردی در امنیت غذایی کشور هستند/ تأکید بر توسعه پایدار مناطق عشایری آذربایجان شرقی

  • کد خبر : 31361
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۷
عشایر ظرفیت راهبردی در امنیت غذایی کشور هستند/ تأکید بر توسعه پایدار مناطق عشایری آذربایجان شرقی
تریبون تبریز: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با تبیین جایگاه و نقش‌آفرینی جامعه عشایری در بخش کشاورزی، بر ضرورت برنامه‌ریزی علمی، تقویت تشکل‌های عشایری و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها تاکید کرد.

به گزارش تریبون تبریز، شهرام شفیعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اهمیت نقش جامعه عشایری در بخش کشاورزی کشور، اظهار داشت: عشایر یکی از ظرفیت‌های راهبردی در تأمین امنیت غذایی کشور به شمار می‌روند و برنامه‌ریزی علمی برای توسعه این قشر، ضرورتی انکارناپذیر است.
وی با اشاره به توانمندی‌های کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: این استان با دارا بودن ۱۳۰ هزار هکتار باغ، هفت‌ونیم میلیون واحد دامی، ۲۸.۵ میلیون قطعه مرغ بومی و بیش از یک‌میلیون کندوی عسل، سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کند.
شفیعی افزود: در حال حاضر، ۵۶ درصد از تولیدات کشاورزی استان زراعی، چهار درصد باغی و ۲۰ درصد دامی است. با این وجود، محدودیت منابع آبی و کاهش ۷۳ درصدی بارندگی در زمستان سال زراعی جاری، فشار زیادی بر تولیدکنندگان وارد کرده است؛ هرچند بارش‌های بهاری تا حدودی شرایط را بهبود بخشید.
وی با تأکید بر ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به حوزه خاک و آب، تصریح کرد: فرسایش و افت کیفیت خاک در مناطق مختلف استان، تهدیدی جدی برای پایداری تولیدات کشاورزی محسوب می‌شود و تنها راه مقابله با آن، بهره‌گیری از راهکارهای علمی و فناورانه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش عشایر در تولیدات دامی استان خاطرنشان کرد: جامعه عشایری، اعم از عشایر بومی و کوچ‌رو از استان‌های همجوار، بین هشت تا ۱۰ درصد گوشت قرمز و پنج درصد شیر استان را تولید می‌کنند و با وجود شرایط سخت اقلیمی و مسیرهای دشوار کوچ، همواره در تأمین امنیت غذایی کشور نقش‌آفرین بوده‌اند.
وی همچنین به طرح‌های اسکان عشایری در پایاب سدهای ارسباران اشاره کرد و گفت: این طرح‌ها عمدتاً در مناطق عشایرنشین خارج از حوضه دریاچه ارومیه اجرا می‌شوند و بستر مناسبی برای پیاده‌سازی الگوهای توسعه پایدار در اختیار دارند.
شفیعی در پایان بر لزوم برنامه‌ریزی برای مدیریت جمعیت عشایری تأکید کرد و گفت: تقویت تشکل‌های عشایری، تغییر تدریجی معیشت از دامداری به کشاورزی، توسعه گردشگری با محوریت فرهنگ عشایری و استفاده از تجربیات بومی، از مهم‌ترین راهکارها برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق عشایری به شمار می‌روند.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=31361

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.