به گزارش تریبون تبریز محمدباقر بیپروا صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: سطح زیر کشت و تولید گردو در سطح باغات بارور ۱۵ هزار و ۲۰۵ هکتار و سطح باغات غیر بارور۵۳۳ هکتار است.
تولید ۱۰ درصد گردوی کشور در آذربایجانشرقی
وی با بیان اینکه آذربایجانشرقی با ۱۰ درصد تولید گردو کشور رتبه دوم تولید گردوی کشور را بعد از استان همدان به خود اختصاص داده است، ادامه داد: براساس برآوردهای اولیه صورت پذیرفته میزان تولید گردو در سالجاری بیش از ۴۵ هزار تن میشد که در اثر سرمازدگی در اکثر شهرستانها حدود ۲۲ هزار تن از محصول گردو از بین رفته است. میزان تولید گردو در سال جاری ۲۳ هزار تن بوده و متوسط عملکرد در هکتار ۳ تن است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: حدود ۸۰ درصد تولید معادل ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن بهصورت تازه خوری و بیست درصد بقیه معادل ۴ هزار و ۵۰۰ تن در صنایع غذایی مصرف میشود.
بیپروا اظهار کرد: صادرات این محصول غالبا به صورت مغز گردو به استانهای همجوار، کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیا میانه و روسیه صورت میگیرد.
وی گفت: ارقام بومی گردو ۹۶ درصد سطح زیر کشت باغات استان را تشکیل می دهد و چهار درصد ارقام اصلاح شده از قبیل چندلر، فرنور، فرنت، فرانکت، هاوارد و ارقام نخبه محلی است.
۱۴۰ هزار هکتار از باغات کشور گردو است
بیپروا با بیان اینکه استان آذربایجانشرقی از مجموع بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از باغات کشور حدود ۱۲ درصد سطح زیر کشت باغات گردو را داراست ادامه داد: بیشترین سطح زیرکشت گردو در شهرهای عجبشیر به میزان ۳ هزار و ۲۶۴ هکتار، مراغه به میزان ۲ هزار و ۳۰۶ هکتار، اسکو به میزان یکهزار و ۷۸۸ هکتار و آذرشهر یکهزار و ۲۶۰ هکتار است که این شهرها به ترتیب در رتبههای اول تا چهارم قرار دارند.
وی با بیان اینکه شهرستانهای عجبشیر، آذرشهر، اسکو و مراغه از قطب های مهم تولید گردو و فرآوردههای آن در استان آذربایجانشرقی است بیان کرد: سرشاخه کاری درختان گردو با ارقام برتر اصلاح شده و نخبه محلی با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح و کنترل شیوع آفت کرم خراط در حال حاضر در سطح استان بیش از ۵۰۰ هکتار انجام یافته است که با استقبال باغداران استان روبهرو شده و در حال افزایش است.