به گزارش تریبون تبریز، بهروز خلیلی روز سهشنبه در نشست توسعه شهرکهای کشاورزی استان اظهار کرد: در توسعه این شهرکها باید تمام زمینههای فعالیتی این حوزه از جمله دامپروری، شیلات و گلخانه مد نظر باشد و در شهرستانهای مختلف استان طرحهای راکد و نیمهفعال دارای مشکل شناسایی و برای پیگیری و فعالسازی به مسئولان استان گزارش شود.
وی افزود: توسعه شهرکهای کشاورزی بعد از توسعه آبیاری نوین، دومین اولویت در بخش کشاورزی استان اردبیل بوده و توسعه صنایع تبدیلی هم در مرحله بعدی اولویتهای این بخش قرار دارد.
شهرک گلخانهای ۳۰۰ هکتاری در مغان احداث میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل با اشاره به در حال اجرا بودن شهرک گلخانهای ۳۰۰ هکتاری در مغان بیان کرد: طرحهای گلخانه این شهرک دارای پیشرفت ۲۰ تا ۹۰ درصدی است و باید با احصا و رفع نیازمندیهای این طرحها، شهرک گلخانهای مغان تا پایان سال جاری تعیین تکلیف شود.
خلیلی ادامه داد: در همین راستا باید طرحهای مرتبط با توسعه شهرکهای کشاورزی در شهرستانها از جمله پروژه ۲۰ هکتاری شهرستان نیر، پروژه تولش خلخال، گلخانه ۲۱ هکتاری کوثر و الحاق محوطه اطراف گلخانه سامیان اردبیل به این مجموعه اجرایی شود.
وی تصریح کرد: در حوزه دامپروری و شیلات نیز باید در مناطق دارای استعداد زمین مورد نظر جانمایی و طرحهای پیشنهادی با تعریف جذابیتهایی در بستههای سرمایهگذاری به سرمایهگذاران ارائه شود.
استان اردبیل با ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران، با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۴۳.۶ درصد از مساحت استان اردبیل شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
این استان با تولید حدود ۵۸۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز کشور به محصولات کشاورزی را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.