به گزارش تریببون تبریز، سیدمحمدحسین بلاغی ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: سومین جشنواره استانی موسیقی فجر در پنج گرایش موسیقایی و در قالب گروه نوازی بدون محدودیت سنی، بیست و چهارم الی بیست و هفتم بهمن ماه جاری برگزار میشود.
وی گفت: استان آذربایجانشرقی در حوزه فرهنگ و هنر به ویژه موسیقی دارای ظرفیتهای قابل توجهی است که حضور اقوام مختلف در آن به گستردگی و تنوع موسیقایی آن افزوده است.
بلاغی تصریح کرد: ایجاد نشاط عمومی و حفظ و اشاعه فرهنگ صحیح موسیقایی از وظایف و سیاستهای انجمن هنر موسیقی آذربایجانشرقی است که در این جشنواره به آن پرداخته خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به شیوه برگزاری جشنواره اشاره کرد و متذکر شد: برگزاری این جشنواره که بخش جنبی – استانی موسیقی فجر محسوب میشود در قالب اجرای گروهها مانند سایر اجراهای صحنهای و به شکل غیر رقابتی خواهد بود.
وی، گرایشهای جشنواره را شامل گروه موسیقی دستگاهی (سنتی)، گروه موسیقی اقوام (مقامی) آذربایجانی و عاشقی،گروه موسیقی کلاسیک (غربی)،گروه موسیقی پاپ و گروه موسیقی تلفیقی عنوان کرد.
بلاغی از کلیه گروهها و هنرمندان فعال در عرصه اجرای صحنهای استان دعوت کرد تا در برگزاری و هرچه پربارتر شدن این رویداد هنری مشارکت نمایند.
براساس این گزارش آخرین مهلت پذیرش آثار گروههای موسیقی دوازدهم بهمن ماه جاری و اجرای برنامه 24 تا ۲۶ بهمن ماه در مجتمع سینمایی ۲۲ بهمن (سالن سینما ناجی)، مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن (سالن اقبال آذر)، مجموعه فرهنگی هنری تربیت (سالن اصلی)، و شهرستانهای استان خواهد بود.
همچنین گروههای برگزیده ۲۷ بهمن ماه همزمان با مراسم اختتامیه جشنواره معرفی خواهند شد.
علاقهمندان برای شرکت در این جشنواره باید نمونه تصویری از اجرای گروه در قالب لوح فشرده DVD، فرم درخواست شرکت در جشنواره و متن اشعار یا کلام به صورت تایپ و چاپ شده را به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
لازم به توضیح است، کلیه مدارک باید مطابق با زمان تعیین شده، توسط سرپرست گروه و فقط با مراجعه حضوری به دفتر انجمن موسیقی آذربایجانشرقی یا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی تحویل گردد.
همچنین گروههای موسیقی سنتی با حداقل ۴ نفر،گروههای موسیقی نواحی (آذربایجانی و عاشقی) با حداقل ۳ نفر،گروههای موسیقی کلاسیک غربی با حداقل ۴ نفر،گروههای موسیقی پاپ با حداقل ۴ نفر و گروههای موسیقی تلفیقی با حداقل ۴ نفر میبایست در جشنواره حضور یابند.
گفتنی است، ستاد جشنواره محدودیتی برای تعداد حداکثر نفرات گروهها قائل نیست و متقاضیان میتوانند با توجه به ظرفیت سالن اجرا از تعداد مورد دلخواه نوازندگان بر حسب نوع گروه استفاده کنند.
ویژگی آثار تحویلی به ستاد جشنواره باید به شرح ذیل باشد:
نمونه تصویری باید حداقل ۱۵ دقیقه بدون هرگونه ویرایش صوتی یا تصویری به گونهای تهیه شده باشد که تمامی اعضای گروه در تصویر بهطور کامل مشخص باشند و قابل پخش در کامپیوتر و سایر پخشکنندهها باشد.
از آنجایی که فراخوان به منظور انتخاب برای اجرای زنده در جشنواره تهیه شده است، نمونههای ارسالی باید نشانگر قابلیتهای اجرای صحنهای هنرمند یا گروه باشد.
قطعات اجرایی میبایست منطبق با نمونه درج شده در فرم ثبت نام باشد و تغییر در محتوا غیر مجاز میباشد.
ارائه پارتیتور قطعات (در صورت وجود) در تسهیل و دقت ارزشیابی اجراها موثر خواهد بود.
در صورتی که شعر یا کلام آثار به زبانی غیر از فارسی است، ارسال ترجمه دقیق اشعار نیز الزامی است.
ترکیب اعضای گروه هنگام اجرا در جشنواره باید مطابق با فرم ثبت نام و نمونه تصویری ارسالی باشد. در صورت بروز اتفاق پیشبینی نشده و موجه که منجر به تغییرات جزیی در ترکیب گروه شود، سرپرست موظف است مراتب را به دبیرخانه جشنواره اطلاع دهد تا نتیجه پس از بررسی به گروه اعلام شود.
سرپرست گروه میبایست به عنوان یکی از اعضای نوازندگان در گروه حاضر باشد و روی صحنه حضور داشته باشد.
هر اجرا شامل یک یا بخش، بدون تنفس یا با تنفس حداقل مدت زمان ۴۵ دقیقه و حداکثر ۱۲۰ دقیقه خواهد بود.
تعیین مکان، تاریخ و ساعت اجرا با توجه به وضعیت و شرایط فنی در اختیار ستاد جشنواره است.
رعایت حقوق مادی و معنوی پدیدآورندگان آثار ارائه شده در جشنواره (موسیقی، شعر و کلام) به عهده سرپرست گروه است.
سومین جشنواره استانی موسیقی فجر توسط انجمن موسیقی استان آذربایجانشرقی با همکاری انجمن فرهنگی هنری عاشیقلار آذربایجانشرقی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همزمان با سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر برگزار میشود.