• امروز : سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
1

سلامت زنان؛ راهکارهای پیشگیری و مراقبت‌های ضروری

  • کد خبر : 26046
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۷
سلامت زنان؛ راهکارهای پیشگیری و مراقبت‌های ضروری
تریبون تبریز: سلامت زنان یکی از مسائل مهم و اساسی در جامعه است که توجه به آن می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و ارتقای رفاه اجتماعی منجر شود. سلامت زنان تنها به مراقبت‌های جسمی محدود نمی‌شود، بلکه ابعاد روانی، اجتماعی و اقتصادی نیز نقش مهمی در آن دارند. در این راستا، رعایت تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم، پیشگیری از بیماری‌ها، توجه به سلامت روان و دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی از جمله اصولی هستند که باید در زندگی زنان مورد توجه قرار گیرند.

به گزارش تریبون تبریز، پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند سرطان پستان و رحم، بررسی‌های دوره‌ای برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها، و توجه به بهداشت روانی زنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. علاوه بر این، حمایت‌های اجتماعی و فرهنگی برای کاهش استرس‌های زندگی و تقویت اعتماد به نفس زنان نیز به سلامت کلی آنها کمک می‌کند.
داشتن محیطی امن، حامی و برابر برای زنان می‌تواند سلامت جسمی و روانی آنها را بهبود بخشد و باعث ارتقاء سطح کیفیت زندگی شود.
یک متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه سلامت جامعه در گرو سلامت زنان است، افزود: سلامت جسمی، روحی، روانی، ذهنی مسائل انفرادی نبوده و از مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تعلیم و تربیت تبعیت می‌کند.
عالیه قاسم‌زاده گفت: محیط بر سلامت روانی و جسمی تاثیر شایانی دارد. تغییراتی که فرد می‌تواند در زندگی ایجاد کند به عنوان مثال اگر بتواند از سیگار و الکل دور بماند با مسائل کمتری در زمینه سلامت مواجه خواهد شد.
وی با بیان اینکه ورزش در سلامت نقش اساسی دارد، ادامه داد: روزانه حداقل نیم ساعت ورزش متوسط برای زندگی سالم بسیار مهم است، متاسفانه اکثر مادران جامعه فداکاری بیش از حد داشته و تمام مسئولیت زندکی را بر عهده گرفته‌اند درحالی که زن به عنوان ستون خانه باید به سلامتی خود هم فکر کند.
وی ادامه داد: زنان به دلیل جنسیت، با بیماری‌های روحی و روانی اعم از افسردگی بیشتر درگیر هستند و بیماری‌های خودایمنی از جمله روماتوئید آرتریت، لوپوس، اختلالات تیروئید در زنان بیشتر اتفاق می‌افتد.
سرطان پستان و دهانه رحم از سرطان‌های شایع در زنان
قاسم‌زاده با بیان اینکه سرطان پستان و دهانه رحم از سرطان‌های شایع در زنان است، گفت: زنان باید ماموگرافی و آزمایش پاپ اسمیر را مرتب انجام دهند تا با پایش و غربالگری، از ابتلا به این بیماری‌ها پیشگیری کنند.
این متخصص زنان و زایمان گفت: درحال حاضر به فست فودها و رژیم‌های غذایی غلط و فرآوری شده تکیه شده به همین دلیل اضافه وزن و چاقی بیش از حد در جوانان دیده می‌شود.
وی با بیان اینکه موبایل، لب تاب و گیم‌ها کودکان را از فعالیت‌های فیزیکی دور نگه داشته است، اظهار کرد: چاقی زمینه را برای مبتلا به انواع سرطان‌ها فراهم می‌کند.
وی با بیان اینکه انسان زیبایی را در هر لحظه برای خود می‌خواهد، گفت: زیبایی ظاهر در اعتماد به نفس اثر می‌گذارد، اما در هیچ کشوری جز ایران عمل زیبایی و چهره‌های یکنواخت و یکسان دیده نمی‌شود.
قاسم‌زاده با اشاره به اینکه جراحی برای چاقی قدم آخر است، گفت: بهتر است با ورزش و رژیم غذایی مناسب چاقی را به حد شدید نرسانیم.
فرهنگ سلامت، از طریق زنان توسعه می‌یابد
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه زنان به عنوان مدیر خانه نقش محوری در سلامت اعضای خانواده دارند، اظهار کرد: فرهنگ سلامت، از طریق زنان توسعه می‌یابد.
ناصر رهبر افزود: بانوان الگوی مناسب و آموزنده‌ای برای آموزش‌های شیوه زندگی سالم برای خانواده و به تبع آن آحاد جمعیت و جامعه هستند. 
وی با بیان اینکه سلامت ۷۵ درصد زنان و فرزندان به طور مستقیم و سلامت ۲۵ درصد مردان به طور غیر مستقیم به سلامت بانوان مربوط است، افزود: سلامت زنان مطمئن ترین راه برای رسیدن به اهداف زندگی بهتر و سالم برای همگان است.
وی ادامه داد: اگر سلامت، محور توسعه پایدار است، زنان می‌توانند مناسب ترین مخاطب برای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت جامعه به ویژه در شرایط فعلی باشند که جوانی جمعیت و فرزندآوری از اولویت‌های نظام و حوزه سلامت بوده و زنان محور اصلی برای تولد نوزادانی سالم و نسلی پویا و بانشاط هستند. 
امید به زندگی در زنان بیشتر از مردان است
رهبر با بیان اینکه امید به زندگی در زنان بیشتر از مردان است، گفت: به جهت ساختار آناتومیک زنان و وظایفی که بطور نانوشته برای آنها متصور است، زنان بیشتر از بیماری‌های مزمن ناتوان کننده( قابل پیشگیری) رنج می‌برند.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: زنان از منابع مالی و حمایتی کمتری نسبت به‌ مردان در خانواده و اجتماع برخوردار هستند که این امر در دوران سالمندی بیش از پیش نمود پیدا می‌کند، به ویژه وقتی که جمعیت کشور با شتاب فراوان به سمت سالمندی حرکت می‌کند و تجرد سالمندی با ارجحیت زنان، مشکلات مراقبت از سلامت زنان سالمند را دو چندان می‌کند.
وی با توصیه‌هایی به زنان گفت: زایمان طبیعی، زایمان برتر برای سلامت مادر و فرزند می‌باشد، در دوران بارداری بخصوص سه ماه اول بدون مشورت با پزشک از گیاهان دارویی استفاده نشود و افزایش سواد سلامت مادران، موجب افزایش سلامت خانواده و جامعه می‌شود.
ازدواج به موقع و فرزندآوری مسئولیت امروز زنان برای داشتن جامعه‌ای پویا
وی ادامه داد: ازدواج به موقع و فرزندآوری به هنگام، مسئولیت امروز زنان برای داشتن جامعه‌ای جوان و پویا است که بانوان با پرورش فرزندان سالم و توانمند، نقش مهمی در ایجاد جامعه سالم و موفق ایفا می‌کنند.
رهبر با بیان اینکه مصرف دخانیات و الکل موجب اتلاف کلسیم بدن می‌شود، گفت: برای تأمین کلسیم مورد نیاز، باید ویتامین D کافی در بدن وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه زنان ۴۵ تا ۵۹ ساله برای ارزیابی عوارض یائسگی سالی یک بار به ماماهای مستقر در مراکز سلامت مراجعه کنند، گفت: زنان ۳۰ تا ۴۰سال هر دو سال یکبار و زنان ۴۰ تا۷۰ هر سال یکبار برای ارزیابی و تشخیص زود هنگام سرطان پستان به ماماهای مستقر در مراکز سلامت مراجعه نمایند.
وی با بیان اینکه فرزندآوری ضامن باروری سالم و کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم و پستان در زنان است، به چند مورد توصیه برای داشتن یک بارداری سالم اشاره کرد و یادآور شد: استفاده از تلفن همراه در بارداری محدود شود، اینترنت اغلب خاموش باشد، از بلندگوی تلفن بیشتر استفاده شود و تا حدامکان گوشی را به گوشتان نچسبانند.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=26046

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.