• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
3

سرانه مصرف سیب‌زمینی در ایران چقدر است؟

  • کد خبر : 4576
  • ۱۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱
سرانه مصرف سیب‌زمینی در ایران چقدر است؟
تریبون تبریز: مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه مصرف سرانه سیب‌زمینی در ایران برای هر نفر ۴۳ کیلوگرم است، گفت: با توجه به مصرف سرانه سیب‌زمینی، میزان تولید استان بیشتر از میزان نیاز سالانه استان است.

 جلال رحیم‌زاده ظهر امروز در جشن برداشت سیب‌زمینی در روستای گل تپه عجب‌شیر به وضعیت تولید سیب‌زمینی استان آذربایجان‌شرقی اشاره کرد و اظهار کرد: سطح زیر کشت محصول سیب‌زمینی در استان آذربایجان‌شرقی سالیانه حدود ۷۲۰۰ هکتار است که از این سطح سالانه حدود ۲۸۵ هزار تن محصول به‌دست می‌آید.

وی افزود: تولید محصول سیب‌زمینی سطح به دو صورت تابستانه و پاییزه در سطح استان است که در تابستانه، سطح زیر کشت ۲ هزار و ۵۶۰ هکتار با تولید ۱۰۵ هزار تن و متوسط عملکرد ۴۲ تن در هکتار است و در پاییزه نیز سطح زیر کشت ۴ هزار و ۹۰۰ هکتار با تولید ۱۸۰ هزار تن و متوسط عملکرد ۳۶ تن در هکتار است. 

رحیم‌زاده ادامه داد: عمده شهرستان‌های تولیدکننده سیب‌زمینی شامل سراب، عجب‌شیر، بستان‌آباد،  بناب و هشترود است. 

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت کشوری سیب زمینی  ۱۲۰ هزار و ۶۰۰ هکتار و میزان کل تولید کشور چهار میلون و ۸۲۵ هزار  تن است، بیان داشت: استان آذربایجان‌شرقی از لحاظ سطح زیر کشت سیب زمینی در سطح کشور رتبه ششم و از لحاظ میزان تولید رتبه هفتم را در اختیار دارد. 

رحیم‌زاده تصریح کرد: سطح زیر کشت سیب‌زمینی در سال‌های گذشته به دلیل کاهش منابع آبی روان و منابع آبی زیرزمینی در سطح استان کاهش یافته است.

وی متذکر شد: عمده ارقام مورد کاشت سیب‌زمینی در سطح استان شامل آگریا، مارفونا ، جیلی، اسپیریت و میلوا  است. 

رحیم‌زاده عمده مشکلات کاشت سیب‌زمینی در سطح استان را کاهش منابع آبی بخصوص پایین رفتن سطح آبهای زیر زمینی ( چاه‌های کشاورزی)، نبود انبارهای مناسب نگهداری و ذخیره محصول تولیدی کشاورزان و نبود بازاررسانی مناسب محصول در زمان برداشت محصول برشمرد. 

وی با بیان اینکه مصرف سرانه سیب زمینی در ایران برای هر نفر ۴۳ کیلوگرم است، ابراز  کرد: با توجه به مصرف سرانه سیب زمینی، میزان تولید استان بیشتر از میزان نیاز سالانه استان است و استان آذربایجان.شرقی در فصولی از سال به‌عنوان تولیدکننده و صادر کننده محصول سیب زمینی محسوب می‌شود و برخی فصول بخ‌عنوان واردکننده محسوب می‌شود که بیش از ۱۱۰ هزار تن سیب زمینی مازاد بر مصرف نیاز استان در طول سال به سایر استان‌ها صادر می شود.

 امام جمعه عجب‌شیر نیز در این مراسم گفت: کشاورزان باید افتخار کنند که به شغلی مشغول هستند که خداوند می‌فرماید کار من است، اگر معلمی شغل انبیاست، کشاورزی نیز از مقدس‌ترین و پربرکت‌ترین شغل‌هاست که شغلی خدایی است. 

حجت‌الاسلام محمود شربیانی یادآور شد: هر کشوری در تولید محصولات کشاورزی به خودکفایی نرسد قطعا نمی‌تواند مستقل باشد. کشاورزی محور استقلال است و اگر ما بخواهیم مستقل باشیم، باید غذایمان را خودمان تولید کنیم. 

وی از مروجان و کارشناسان درخواست کرد، با آموزش کشاورزان آنها را به تولید محصولاتی تشویق کنند که کم آب‌بر بوده و بازدهی بیشتری دارند. 

حجت‌الاسلام شربیانی همچنین بر لزوم تولید محصولات سالم تاکید کرد و ادامه داد: به مردم اطمینان بدهید که محصولات تولیدی کشور از لحاظ میزان استفاده از کود و سموم استاندارد است. 

مدیر جهاد کشاورزی عجب‌شیر نیز در این مراسم با بیان اینکه شهرستان عجب‌شیر در این فصل سال سیب‌زمینی مورد نیاز کشور را تامین می‌کند، گفت: سطح زیر کشت سیب‌زمینی در شهرستان عجب‌شیر ۲ هزار هکتار است و این شهرستان با تولید سالانه ۸۰ هزار تن سیب‌زمینی به‌عنوان قطب تولید این محصول بوده و دارای رتبه دوم استانی است. 

احمد اسلامی با اشاره به اینکه در شهرستان عجب‌شیر ۱۲ رقم سیب‌زمینی به صورت مکانیزه کشت و برداشت می‌شود، گفت: همه ساله در بهار بازاهای کشور توسط این شهرستان تامین می‌شود.

وی متذکر شد: استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در همه محصولات زراعی و باغی از جمله نوار تیپ در شهرستان توسعه پیدا کرده است. 

اسلامی بیان داشت: توزیع نوار تیپ رایگان به تعداد ۸۲ رول، توزیع بذر رایگان برای توسعه کشت حدود ۴.۵ تن (ماشک، خلر، گاودانه، تریتیکاله و نخود علوفه) انجام شده است. 

وی گفت: طرح جهش تولید در حدود ۳ هزار هکتار از مزارع دیم شهرستان اجرایی شده است. بیمه محصولات کشاورزی نیز برای یک هزار هکتار انجام شده است. 

اسلامی افزود: مدیریت جهادکشاورزی عجب‌شیر بر توزیع ۲۳ میلیون مترمکعب آب از سد قلعه چای نظارت می‌کند که ۸ روستا نیز در حال آبیاری مزارع اند. 

وی خاطرنشان کرد: امسال میزان خسارت به محصولات کشاورزی شهرستان شامل سرمازدگی، تگرگ، خشکسالی ۹۳۵ میلیارد تومان بوده است. 

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=4576

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.