به گزارش تریبون تبریز، آیتالله محمدتقی پورمحمدی در خطبه دوم نماز عید فطر این شهرستان افزود: پرداخت زکات فطریه در حقیقت کمک به نیازمندان است و مومنان باید در این زمینه پیشگام باشند.
وی با تاکید بر اینکه مبالغ اعلام شده از سوی دفتر مقام معظم رهبری و دیگر مراجع برای زکات فطریه حداقل مبلغ به شمار میرود، ابراز امیدواری کرد افرادی که دارای توان مالی بالایی هستند، زکات را بر اساس برنج ایرانی محاسبه و پرداخت کنند نه بر مبنای گندم.
نسبت به مساله فلسطین بیتفاوت نباشیم
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین چند بیت از شعر «بنی آدم اعضای یکدیگرند» سعدی را هم قرائت، و بیان کرد: مسلمانان در هر جایی از دنیا برادر دینی هم هستند و بر همین اساس نباید نسبت به مسایل فلسطین بیتفاوت باشیم.
آیتالله پورمحمدی با تاکید بر اینکه فلسطین مساله اصلی مسلمان است، اضافه کرد: همدلی و همدردی با مسلمانان مظلوم لبنان و فلسطین در انسانیت انسان ریشه دارد.
وی با تاکید بر اینکه زمینه دیگری جز مساعدت مالی برای کمک به مردم لبنان و فلسطین وجود ندارد، نمازگزاران را برای کمک مالی به مردم مظلوم این کشورها دعوت کرد.
وی به تداوم جنایتهای رژیم صهیونیستی هم اشاره کرد و ادامه داد: این جنایتکاران شب گذشته علاوه بر مجروح کردن دهها نفر، ۴۶ نفر از مردم مظلوم فلسطین را یکجا به شهادت رساندند.
امام جمعه مراغه با بیان اینکه مردم فلسطین روز گذشته در مساجدی که توسط صهیونیستها تخریب شده است نماز عید فطر اقامه کردند، افزود: در مسجدالاقصی ۱۲۰ هزار نفر با وجود تمام محدودیتها در نماز عید فطر حاضر شدند.
آیتالله پورمحمدی با اشاره به اینکه مردم فلسطین برادران و خواهران دینی ما هستند، تاکید کرد: متاسفانه صهیونیستها به جنایتهای خودشان ادامه میدهند و یرخی از مدعیان دروغین حقوق بشر نیز از آنان حمایت میکنند.
وی با بیان اینکه حال و روز مردم فلسطین بسیار ناراحتکننده است، ادامه داد: مسلمانان در هر جایی از دنیا برادر دینی هم هستند و باید نسبت به یکدیگر همدل و همدرد باشند.
به گزارش ایرنا میزان زکات فطرۀ مکلّفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفّل، بهازای هر نفر، تقریباً سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکی از اینها را هم بر اساس قیمت رایج محلّ زندگی خود بپردازند کافی است.
این مبلغ، امسال، بنابر اعلام نظر کارشناسان مربوطه، برای گندم حدود هفتاد تا هشتاد هزار تومان، با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور، برآورد شده است.
در خصوص سایر مواد غذایی، با توجّه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است، مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را براساس قیمت محلّ زندگی خود بپردازند.
کفّارۀ افطار غیرعمدی روزه، به ازای هر روزه، حدود ۷۵۰ گرم طعام نظیر گندم یا پول آن است و کفّارۀ عمدی افطار روزه، بهازای هر روزه، شصت برابر آن است. مبلغ کفّارۀ غیر عمد توسط کارشناسان برای هر روزه، حدود بیست هزار تومان برآورد میشود.
خرید سایر نیازمندیهای متعارف فقرا، اعم از خوراکی و غیر خوراکی، با مبالغ زکات فطره یا با مبالغ کفّاره و تحویل به آنان جایز است و نیز انتقال مبالغ زکات فطره یا کفّاره به حساب آنان مانعی ندارد و لازم نیست عین پول به آنها پرداخت شود.
زکات فطرۀ کسانی که در شب عید فطر مهمان هستند یا افرادی نظیر کارگران، کارمندان و سربازان که در محلّ کارشان غذای روزانه به آنها داده میشود، بر عهدۀ خودشان است.
کسی که نماز عید فطر میخواند، مستحب است زکات فطره را پیش از نماز عید بدهد و اگر نماز عید نمیخواند، میتواند ادای فطریه را تا ظهر عید به تأخیر اندازد.
نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب در مصلی امام خمینی (ره) اقامه شد
نماز عید سعید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی و با حضور با شکوه نمازگزاران تهرانی، مسئولان کشوری و لشکری، سفرا و نمایندگان دیپلماتیک کشورهای خارجی در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد.
درهای مصلای امام خمینی (ره) تهران از ساعت چهار صبح امروز، ۱۱ فروردین ماه به روی نمازگزاران گشوده شد و آیین رسمی عید سعید فطر از ساعت ۶:۳۰ با تلاوت قرآن مجید و مدیحهسرایی آغاز شد.
گفتنی است نماز عید فطر همانند نماز صبح دو رکعت است؛ نمازگزار در رکعت اوّل بعد از خواندن حمد و سوره (که سوره اعلی مرسوم است) باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود، بعد دو سجده به جا آورد و برخیزد.
در رکعت دوّم بعد از خواندن حمد و سوره (که سوره شمس مرسوم است) خوانده میشود و چهار تکبیر گفته میشود و بعد از هر تکبیر قنوت خوانده میشود و بعد از تکبیر پنجم به رکوع رفته و بعد از رکوع ۲ سجده به جا آورد و تشهّد و سلام گفته میشود.
پس از نماز، امام جماعت در برابر مردم قرار میگیرد و مانند نماز جمعه رجاءً در ۲ نوبت سخنرانی میکند و در ضمن پند و اندرز بیان مسائل سیاسی و اجتماعی، در عید فطر احکام زکات فطره، و در سخنرانی عید قربان احکام ذبح و قربانی و موارد مصرف آنها را بیان مینماید.