• امروز : جمعه - ۱۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 1 November - 2024
3

زنگ خطر برای سرعت رشد علمی ایران به صدا درآمد

  • کد خبر : 7566
  • ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۳
زنگ خطر برای سرعت رشد علمی ایران به صدا درآمد
تریبون تبریز: عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌های اخیر به خاطر حمایت‌های کمتری که از دانشگاه‌ها و دیگر مراکز تولید علمی صورت گرفته، رشد تولید علم در مقایسه با کشورهای منطقه و همجوار به خطر افتاده است و این زنگ خطری برای مهاجرت نخبگان و اساتید است.

به گزارش تریبون تبریز روح الله متفکرآزاد امروز در پنجمین کنگره قارچ‌شناسی ایران، اظهار کرد: دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی‌های اخیر جهانی در تولید علم و فناوری جزء ۵ دانشگاه برتر ایران است.

عضو هیأت‌ رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه بعد از انقلاب، تولید علم و فناوری و رشد علمی در همه شاخص‌ها توسعه و رشد یافته است، افزود: در تولید علم و فناوری و توسعه و رشد علم در کشورمان، باید به ۲ مقوله حکمرانی تولید علم و فناوری و حکمرانی علمی با توجه به نیاز کشورمان در بخش‌های مختلف توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

 نماینده مردم تبریز، آذر شهر و اسکو در مجلس در بخش دیگر سخنان خود حکمرانی علمی و دانش را برای اداره کشور ضروری دانست و گفت: سر ریز تولید علم و فناوری در کشور باید با توجه به نیازهای کشورمان در حوزه‌های مختلف و برای رشد و شکوفایی کشورمان بکار گرفته شود.

متفکرآزاد در ادامه با بیان اینکه بعد از انقلاب با وجود تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی، مالی و نداشتن تکنولوژی پیشرفته، رشد علمی ایران در دنیا و منطقه چشمگیر بوده است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر به خاطر حمایت‌های کمتری که از دانشگاه‌ها و دیگر مراکز تولید علمی صورت گرفته، رشد تولید علم در مقایسه با کشورهای منطقه و همجوار به خطر افتاده است و این زنگ خطری برای مهاجرت نخبگان و اساتید است. 

وی متذکر شد: در سال‌های اخیر در مجلس، مصوبه‌های خوبی برای جهش تولید علم و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و دیگر مراکز رشد تولید علم صورت گرفته و در برنامه هفتم با قانونی کردن تاسیس اندیشکده‌های مختلف می‌خواهیم حکمرانی علمی در کشور را تقویت و نهادینه کنیم.      

عضو هیأت‌ رئیسه مجلس ضمن قدردانی از میزبانی دانشگاه تبریز از این کنگره گفت: دانش قارچ شناسی، حوزه گسترده و تنوع بی‌نظیری در دنیا دارد و قدمت آن ۷ هزار ساله است؛ بر همین اساس، نقش و اهمیت زیادی هم در صنایع، تولید محصولات کشاورزی، دارویی، صنایع غذایی، رشد گیاهان و جانوران و … دارد، از این رو و با توجه به توانمندی ها و ظرفیت هایی که دانشگاه تبریز در حوزه کشاورزی، ژنتیک، علوم طبیعی و سایر رشته‌ها دارد، می‌تواند به عنوان قطب قارچ شناسی انتخاب شود. 

قارچ شناسی به عنوان یک دانش بین رشته‌ای از جایگاه بسیار خوبی در ایران برخوردار است

محمدجوان نیکخوا، رئیس پنجمین کنگره قارچ‌شناسی ایران هم در این مراسم با بیان اینکه پس از تاسیس انجمن قارچ شناسی ایران در شهریور ۱۳۸۹ توسعه و ارتقاء دانش قارچ شناسی در ایران به عنوان یکی از چشم‌اندازهای مهم این انجمن تعیین شد، یادآور شد: در این راه یکی از اهدافی که با جدیت دنبال شد، برگزاری منظم کنگره قارچ شناسی به صورت دوره‌ای و هر ۲ سال یکبار در دانشگاه‌ها بوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه نخستین کنگره قارچ‌شناسی در سال ۱۳۹۲ در دانشگاه گیلان، دومین کنگره در سال ۱۳۹۴ در دانشگاه تهران، سومین کنگره در سال ۱۳۹۶ در دانشگاه کردستان و چهارمین کنگره در سال ۱۳۹۸ در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شده است، خاطرنشان کرد: این چهار کنگره با موفقیت و با خاطره خوبی از شرکت‌کنندگان برگزار شده است.

رئیس پنجمین کنگره قارچ‌شناسی ایران با اشاره به ویژگی‌های پنجمین کنگره قارچ‌شناسی در مقایسه با سایر کنگره‌های برگزار شده، بیان داشت: یکی از برجستگی‌های کنگره حاضر اعلام آمادگی تعدادی از قارچ شناسان برتر دنیا برای شرکت مجازی و ارائه سخنرانی در زمینه‌های مختلف بوده که با این مشارکت و ارائه سخنرانی توسط ۹ تن از قارچ‌شناسان بین‌المللی عملا این کنگره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود.

جوان نیکخوا، در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه اکنون قارچ شناسی به عنوان یک دانش بین رشته‌ای از جایگاه بسیار خوبی در ایران برخوردار است، اظهار داشت: این دانش گرچه فقط ۶ دهه در ایران قدمت دارد ولی اکنون این دانش در دانشگاه‌های مختلف ایران و در رشته‌هایی چون گیاه‌پزشکی، دامپزشکی، پزشکی، علوم و برخی رشته‌های دیگر توسعه یافته و البته تنگناهایی نظیر کمبود امکانات، فرسوده شدن دستگاه‌ها و ابزارهای موجود و کمبود شدید بودجه‌های پژوهشی مسلما سرعت پیشرفت را کم خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به شعار این کنگره که ماهیت آن شناخت قارچ‌ها و به‌کارگیری آنها در زمینه‌های مختلف و به ویژه تامین مواد غذایی برای جمعیت انسانی در حال رشد است، تصریح کرد: حرکت به سمت کاربردی کردن هر چه بیشتر علم قارچ شناسی در ایران، توجه به آموزش قارچ‌شناسی در کشور و توسعه ارتقای آن، توجه متخصصان و مسؤولان به تغییر اقلیم که تحولی در قارچ‌ها ایجاد کرده و توجه به تنوع زیستی قارچ‌ها در کشور موضوع‌های مهم و با اهمیتی است که باید در کنار گیاهان و جانوران مورد توجه قرار گیرد.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=7566

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.