به گزارش تریبون تبریز، حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز (چهارشنبه) در خطبه اول نماز با تبریک و تهنیت عید سعید فطر به امت اسلامی و آحاد ملت ایران، رمضان را ماه بارش ابر رحمت الهی خواندند و افزودند: ملت ایران امسال به قدر وسع و توان خود، حداکثر استفاده را از ضیافت پرنعمت الهی برد و جشنهای اول سال نو را با معنویت ماه رمضان متبرک کرد.
ایشان چشمگیرتر شدن جلوههای تلاوت قرآن در سراسر کشور را از نقاط برجسته رمضان امسال برشمردند و با اشاره به نقش رسانه ملی در انعکاس این حقیقت درخشان گفتند: محافل ذکر و دعا و تضرع و مناجات نیز بهخصوص در لیالی قدر، رمضان امسال را زیباتر و مطلوبتر کرد.
رهبر انقلاب با توصیه مؤکد به آحاد مردم بهخصوص جوانان برای حفظ ذخیره معنوی ماه رمضان افزودند: بهفضل الهی جامعه جوان میل به دینداری دارد و این فرصت بزرگی برای کشور است.
حضرت آیتالله خامنهای مسئله روزهداری را بسیار مهم خواندند و با اشاره به رعایت نشدن این مسئله در مواردی در برخی معابر گفتند: نظام اسلامی درصدد نیست کسی را به زور وادار به دینداری کند اما طبعاً در مقابل هنجارشکنی، بیاعتنایی نخواهد شد و مسئولان، آحاد مردم، آمران به معروف و ناهیان از منکر باید به وظایف خود عمل کنند.
رهبر انقلاب در خطبه دوم نماز، حوادث خونبار غزه را باعث تلخکامی ملتهای مسلمان در ماه رمضان دانستند و با اشاره به تداوم جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در ماه مبارک افزودند: رژیم شرور چون زورش به مقاومت نمیرسد کودک را در آغوش مادر و بیماران را در بیمارستانها میکُشد و وقیحانه سی و چند هزار زن و مرد و کودک و جوان را در مقابل چشم جهانیان به شهادت میرساند.
ایشان با محکومیت شدید حمایتهای نظامی، سیاسی و اقتصادی دولتهای غربی بهخصوص آمریکا و انگلیس از جانیان صهیونیست گفتند: این دولتها در حادثه غزه، ذات شریر تمدن غرب را به دنیا نشان دادند البته ما و منتقدان تمدن غربی قبلاً بارها گفته بودیم که ذات این تمدن خصومت و عناد با فضائل و ارزشهای معنوی و بشری است و عملکرد دولتهای حامی رژیم جعلی صهیونیستی، در شش ماه حوادث غزه این واقعیت را برملا کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به فریادهای دفاع از حقوق بشر مدعیان غربی سوال کردند: مگر سی و چند هزار شهید بیگناه و بیپناه غزه بشر نیستند پس چرا از غربیها صدایی شنیده نمیشود؟
رهبر انقلاب با اشاره به حمله رژیم ددمنش به کنسولگری ایران در دمشق تاکید کردند: در عرف جهانی حمله به کنسولگری و سفارت هر کشور، حمله به خاک آن کشور محسوب میشود و رژیم سرتا پا خباثت صهیونیستی باید برای این جنایت تنبیه شود و خواهد شد.
ایشان ملت ایران را داغدار شهیدان حمله رژیم صهیونیستی، شهیدان زاهدی و رحیمی وهمراهانشان، خواندند و افزودند: البته این عزیزان سالها با مجاهدت در پی شهادت بودند و خداوند اجر زحمات آنها را داد و کامیابشان کرد.
رهبر انقلاب همچنین با اشاره به داغدار بودن ملت به علت شهادت شهیدان امنیت در سیستان و بلوچستان گفتند: این جوانان عزیز در راه حراست از امنیت ملت و مرزهای کشور جان فدا کردند که امیدواریم خداوند توفیق سربلندی در همه آزمونهای بزرگ ملی را به ملت بدهد.
تاکید بر اتحاد توصیه پایانی رهبر در خطبههای نماز عید فطر بود. ایشان گفتند: همه مردم، جوانان، فعالان سیاسی – اجتماعی و فعالان رسانهای بدانند که توفیق ملت در توحید کلمه است البته اختلاف نظر سیاسی و غیر سیاسی اشکالی ندارد اما درگیری و یقهگیری و ایجاد دودستگیهای جعلی، به زیان دین و دنیای ملت و تضعیف کننده کشور است.
گزیده بیانات حضرت آیتالله خامنهای در خطبههای نماز عید فطر به شرح زیر است:
– عید سعید فطر را به همهی امت اسلامی و به ملت عزیز ایران و به شما نمازگزاران تبریک و تهنیت عرض میکنم. ابر رحمت الهی یک ماه تمام بر امت اسلامی بارید. رحمت الهی، ضیافت الهی در این یک ماه شامل حال همهی آحاد امت اسلامی بود. ملت عزیز ایران از این ضیافت الهی حداکثر استفاده را بحمدالله توانست انجام بدهد به قدر وسع و توان خود. جشنهای اول سال شمسی و آغاز فروردین را با معنویت ماه مبارک رمضان متبرک کرد.
– جلوهی قرآن در سراسر این ماه چشمگیر بود. یکی از نقطههای برجستهی ماه رمضان امسال بحمدالله شیوع تلاوت قرآن در بین اقشار مختلف مردم در سراسر کشور بود. و از همیشه درخشانتر و زیباتر جلوه کرد.و رسانهی ملی هم در ارائهی این پیشرفت بزرگ نقش ایفا کرد.
– خدای متعال را باید شکرگزار باشیم که روزبهروز جلوهی قرآن و انس با قرآن در کشور افزایش پیدا میکند. محافل ذکر، محافل دعا و تضرع و مناجات در سرتاسر ماه بخصوص در لیالی مبارک قدر جلوههای دیگری از معنویت این ماه عزیز بود و ضیافت الهی را برای مردم عزیز ما زیباتر و مطلوبتر قرار داد و توانستند مردم ما از این ضیافت بحمدالله استفاده کنند.
– ماه مبارک رمضان فرصت بزرگی است. از این فرصت خیلیها بیشترین استفاده را کردند. آحاد ملت هم بحمدالله بهره بردند. توصیهی مؤکد ما این است که این ذخیرهی معنوی را برای خودتان حفظ کنید، بخصوص جوانهای عزیز ما.
– بحمدالله جامعهی جوان کشور میل به دینداری و توجه و ذکر و دعا دارد. این فرصت بزرگی است در ماه رمضان از این فرصت استفاده شد. این را برای خودتان حفظ کنید، این را به عنوان یک ذخیرهی معنوی برای خودتان به حساب بیاورید.
– مسئلهی روزه بسیار مهم است. آنچه که امسال به بنده خبر داده میشد این بود که گاهی تظاهر به روزهخواری در بعضی از معابر شهر تهران و دیگر شهرها دیده شد. یقیناً نظام جمهوری اسلامی درصدد آن نیست کسانی را به زور وادار به دینداری کند. اما در مقابل هنجارشکنی دینی هم وظیفه دارد. نباید کوتاهی کنیم و مسئولین و آحاد مردم و آمرین به معروف و ناهین از منکر در این زمینه وظیفهی خودشان را انجام باید بدهند.
– امیدواریم انشاءالله این سرمایهی عظیم دین و معنویت در کشور برای این ملت همیشه حفظ شود، باقی بماند، که مایهی عزّت است، مایهی سربلندی است. و مایهی کامروایی در امور دین و دنیاست.
– آنچه که در این خطبه لازم میدانم تکیه روی آن بکنم عبارت است از اینکه امسال ماه رمضان حوادث خونبار غزه کام مسلمانان را در سراسر جهان تلخ کرد. لعنت خدا بر رژیم غاصب صهیونیست که در این ماه مبارک نه فقط دست از کشتار زنان، کودکان، مردم بیدفاع برنداشت بلکه آنها را تشدید هم کرد.
– دولتهای غربی در طول این سالهای متمادی همیشه رژیم غاصب را کمک کردند، پشتیبانی کردند. در محافل جهانی از او حمایت کردند. انواع و اقسام کمکها را به او رساندند، حق این بود که در این قضیهی مهم، در این حادثه، در این فاجعه میآمدند جلوی او را میگرفتند مانع میشدند، مانع نشدند. به وظیفهشان عمل نکردند. بعضی زبانی یک چیزی گفتند در حمایت از مردم اما در عمل نه فقط مانع نشدند بلکه بسیاری از آنها کمک هم کردند مخصوصاً دولت مستکبر ظالم آمریکا و انگلیس.
– دولتهای غربی در حوادث امسال ذات شریر تمدن غربی را علناً به دنیا نشان دادند. ماها میگفتیم، منتقدین تمدن غربی بارها تکرار میکردند، میگفتند که این تمدن بر پایهی شرارت بنا شده. بر پایهی جدایی و عناد با معنویت و فضائل معنوی و ارزشهای معنوی بنا شده است. از او انتظار خیر نمیشود داشت، این را همه میگفتند. اما در حوادث این شش ماه گذشته در مسئلهی غزه و فلسطین خود دولتهای غربی این ذات شریر را در مقابل چشم همهی دنیا قرار دادند.
– نشان دادند که این تمدن چه تمدنی است. کودک میکشند، در آغوش مادر. بیمار میکشند در بیمارستان. زورشان به مقاومت و مردان مقاومت نمیرسد، میافتند به جان خانوادهها، به جان کودکان و مظلومان، به جان پیرمردها. سی و چند هزار انسان بیدفاع را در این شش ماه اینها به قتل رساندند. کجا هستند آن کسانی که آهنگ ناهنجارشان دربارهی حقوق بشر گوش دنیا را کر میکند؟ کجایند؟ چرا اینجا نمیبینند؟ اینها بشر نیستند؟ اینها حقوق ندارند؟
– اما خود رژیم خبیث که سر تا پا خبث و شرارت و خطاست، یک خطای دیگری هم بر خطاهای خودش اضافه کرد و آن، حملهی به کنسولگری ایران در سوریه بود. کنسولگری و دستگاههای سفارت در هر کشوری که وجود دارد به منزلهی خاک همان کشوری است که سفارت متعلّق به اوست. وقتی به کنسولگری ما حمله میکنند مثل اینکه به خاک ما حمله کردند؛ این عرف دنیاست. رژیم، رژیم خبیث اشتباه کرد در این قضیه باید تنبیه بشود و تنبیه خواهد شد.
– ما البته داغدار شهیدانمان شدیم. شهیدان از قبیل شهید زاهدی، شهید رحیمی دیگر همراهانشان. بنده قبلاً هم عرض کردم اینها عاشق شهادت بودند. اینها چیزی از دست ندادند خوشا به حالشان. اینها کسانی بودند که یک عمر دنبال شهادت دویدند، خدا به ایشان این اجرت را داد به خاطر جهادشان، خوشا به حالشان. ما داغدار شدیم اما آنها کامیاب شدند. آنها توانستند به مقصود خودشان برسند. هم آنها، هم شهدای امنیت در بلوچستان. این جوانان عزیزی که از مرزهای کشور دارند حراست میکنند جانشان را کف دستشان گرفتند ملت داغدار اینهاست. خدای متعال به ملت ایران قوت بدهد، اجر بدهد، صبر بدهد، توفیق بدهد ملت ایران را بر همهی به همهی آرزوهای بزرگ ملی و مردمی خود برساند.
– تأکید میکنم من بر وحدت کلمه. مردم عزیز، جوانان عزیز، فعالان سیاسی، فعالان اجتماعی، فعالان رسانهای بدانید توفیق در توحید کلمه است. توفیق در وحدت کلمهی ملت ایران است. اختلافنظر دارید داشته باشید. اختلافنظر سیاسی و غیرسیاسی اشکالی ندارد اما درگیری و یقهگیری و وحدت را شکستن و دودستگیها و دو گروهیهای جعلی درست کردن به زیان کشور است.