به گزارش تریبون تبریز، سکینه حاج ابراهیمی روز دوشنبه در نشست خبری نتایج طرح های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با محوریت جوانی جمعیت، افزود: متاسفانه این موضوع مهم و بسیار حیاتی در کشور مغفول مانده است و بسیاری از مردان و زنان به خصوص در سنین باروری نسبت به کیفیت و بهبود سبک زندگی خود ناآگاه بوده و اقدامات بهینه برای اطلاع رسانی کافی در این خصوص نیز صورت نمی گیرد.
وی یکی از چالش های مهم و اصلی زنان به ویژه در سنین باروری را مربوط به اختلالات دستگاه ادراری، مثانه و کلیه عنوان و اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود از هر سه زن در کشور بین سنین ۱۵ تا ۵۰ سال یک نفر دچار چنین اختلالاتی هستند که تکرر و بی اختیاری ادرار از جمله شایع ترین این مشکلات است.
حاج ابراهیمی گفت: اینکه بسیاری از بانوان در کشور چنین مشکلاتی را طبیعی دانسته و نسبت به درمان آن اقدام نمی کنند، نشان دهنده نبود سامانه دقیق و جامع اطلاع رسانی در این خصوص است، در حالی که مرکز تحقیقات پزشکی مبتنی بر شواهد دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی از معتبرترین و بهترین مراکز در حوزه درمان این مشکلات جامعه زنان است.
به گفته وی انجام تمرینات کف لگن، فیزیوتراپی و استفاده از برخی داروها جهت پیشگیری و بهبود علایم مربوط به اختلالات ادراری در بانوان می تواند برای پیشگیری و درمان در نظر گرفته شود.
حاج ابراهیمی ادامه داد: حتی تحقیقات علمی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ثابت کرده است برای بیماران مبتلا به “ام اس” که به طور معمول سنین جوانی را در بر می گیرد، نیز درمان تکرر و بی اختیاری ادراری وجود دارد و نباید هیچ نگرانی در این خصوص وجود داشته باشد.
وی از رسانه های گروهی و جامعه خبری درخواست کرد تا با تعامل هر چه بیشتر با محققان دانشگاه علوم پزشکی در حوزه های گوناگون جوان جمعیت به خصوص پیرامون مسایل اولوروژیک، زمینه های لازم و بسترهای مناسب اطلاع رسانی برای پیشگیری و درمان را ایجاد کنند.
استاد همزمان دانشگاه های علوم پزشکی ایران و فنلاند مداخلات داروئی، درمان های آنتی بیوتیکی، مداخلات کمتر تهاجمی، تهاجمی و همچنین مداخله جراحی های کوچک و بزرگ را از امکانات و رهیافت های علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برشمرد که می تواند برای درمان مشکلات اورولوژی زنان به کار گرفته شود تا زمینه های لازم و کافی برای باروری بانوان فراهم شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست گزارشی از تحقیقات انجام شده در حوزه های اجتماعی و جوانی جمعیت توسط محققان مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، کمیته تحقیقات دانشجوئی، مرکز تحقیقات پزشکی مبتنی بر شواهد، مرکز تحقیقات ریز فناوری داروئی، مرکز تحقیقات ایمولوژی، دانشکده علوم توانبخشی، مرکز تحقیقات علوم اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز سلامت باروری زنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز ارایه شد.
نتایج تحقیقات و مطالعات مربوط به بررسی مشکلات مادران باردار یا دارای فرزند شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تعیین شیوع افسردگی پس از زایمان و ارتباط آن با تجربه زایمان در بین مادران نوجوان، بررسی تاثیر همزمان رسانی داروهای متوتروکسات و متفورمین لود شده در نانوذرات کیتوزان بر درمان سلول های سرطان پستان، مروری بر روش های توانبخشی موثر بر مهارت های حرکتی درشت و ظریف کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم و تدوین مدل نسخه نویسی اجتماعی در نظام سلامت ایران در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
راهکار تحقق جوانی جمعیت توجه به کیفیت زندگی است
تریبون تبریز: رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و متخصص اورولوژی زنان با تاکید بر انجام پژوهش های کاربردی در حوزه جوانی جمعیت، گفت: راهکار اصلی و مهم برای تحقق این موضوع مهم اجتماعی و فرهنگی، توجه به کیفیت زندگی افراد است.
لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=31188
- ارسال توسط : esarbaz
- 7 بازدید
- بدون دیدگاه