به گزارش تریبون تبریز، یعقوب هوشیار در گفتوگوی توضیحاتی اظهار کرد: مطالبه استان آذربایجانشرقی از دولت جدید باید حول محور احیای جایگاه اقتصادی این شهر به عنوان تبدیل شدن به پایتخت اقتصادی ایران باشد.
وی با اشاره به نقش پررنگ تبریز در صادرات غیرنفتی و رتبه اول کشور در این حوزه افزود: مطابق آمار اداره کل صمت استان، یک میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار کالای غیر نفتی سال گذشته از استان آذربایجان شرقی به مقاصد مختلف جهان صادر شده که استان ما در بسیاری از صنایع همچون شیرینی و شکلات، کشمش، محصولات طویل فولاد، و دیگر صنایع کوچک و بزرگ رتبه اول صادرات را دارد.
شهردار تبریز با تأکید بر تقویت سایر حوزههای اقتصادی و سرمایهگذاری در استان تصریح کرد: احیای جایگاه تاریخی استان آذربایجانشرقی و تبریز در حوزه اقتصاد و بازیابی هویت اقتصادی این کلانشهر، میتواند از سویی مانع از مهاجرت نخبگان اقتصادی و کارآفرینان شده و از سوی دیگر جذب سرمایه داشته باشد.
به گفته یعقوب هوشیار، تبریز و آذربایجان شرقی در سالهای گذشته دومین استان کشور از نظر جذب سرمایهگذار خارجی در بخش تولید بوده است که این امر نشان از ظرفیت بالای این استان در حوزه تولید داشته و نیازمند معرفی آن در بستههای سرمایهگذاری دولتی است.
دولت سرمایهگذاری چندانی در ۵۰ سال اخیر در آذربایجانشرقی انجام نداده است
وی اذعان داشت: آذربایجانشرقی تنها استان کشور است که ۹۶ درصد اقتصاد آن در دست بخش خصوصی بوده و دولت سرمایهگذاری چندانی در ۵۰ سال اخیر در این استان نداشته و انتظار میرود شاهد سرمایهگذاری دولت چهاردهم در تبریز و آذربایجانشرقی به عنوان مطالبه اصلی این استان باشیم.
شهردار تبریز یادآور شد: یکی دیگر از مطالبات آذربایجانشرقی از دولتهای قبلی، درآمد مالیاتی مجتمع مس سونگون است که در صورت پرداخت کامل آن میتوان گامهای اساسی در تولید، کشاورزی و صنعت منطقه برداشت.
وی در پایان تأکید کرد: آذربایجان شرقی و تبریز از دیرباز قطب اقتصادی ایران و نبض تپنده صادرات غیرنفتی بوده و در سالهای اخیر این جایگاه تضعیف شده است که نیازمند احیا این جایگاه به عنوان مطالبه اصلی از دولت چهاردهم هستیم.