به گزارش تریبون تبریز محمدجعفر عظمایی ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در نتیجه پیگیریهای متعدد، انعقاد تفاهم نامه همکاری شرکت معدنکاری طلای اندریان و یک موسسه حفاظتی برای جلوگیری از تضییع منابع معدنی در محدوده اندریان و آستارکان انجام شد.
وی ادامه داد: با انعقاد قرارداد همکاری محدوده های مورد بهره برداری تحت کنترل این شرکت حفاظتی قرار می گیرد و از ورود حفاران غیرمجاز و سرقت سنگ های معدنی جلوگیری می شود.
عظمایی با اشاره به اهمیت ایجاد فضایی مناسب برای افزایش تولید و بهره برداری از معادن ادامه داد: این شرکت حفاظتی به مدت یک سال، محدوده های تحت بهره برداری اندریان و آستارکان را کنترل خواهد کرد.
گزارش فارس حاکی است، برداشت غیرمجاز سنگ طلا از معدن «اندریان و آستارگان» و مناطق همجوار در شهرستان ورزقان آذربایجان شرقی به معضل سال های اخیر منطقه، تبدیل و اختلاف نظر در اجرای ماده ۱۹ قانون معادن، تداوم این معضل را موجب شده است.
مطابق تصریح ماده ۱۹ قانون معادن، تبصره های یک و ۲ این قانون، هرکس بدون اخذ پروانه اکتشاف یا بهرهبرداری یا اجازه برداشت اقدام به حفاری های اکتشافی، استخراج، برداشت و بهرهبرداری مواد معدنی کند، متصرف در اموال عمومی و دولتی محسوب میشود و با او برابر قوانین و مقررات مربوط رفتار می شود؛ در این موارد باید ماموران بلافاصله از اینگونه عملیات جلوگیری و متهم یا متهمان را برای صدور حکم به مراجع قضایی معرفی کنند.
بر اساس قانون، هر گونه تعدی، دخل و تصرف و برداشت های غیرمجاز از منابع معدنی غیرقانونی و غیرشرعی است، اما بر اساس گفته منابع محلی و مسوولان ذیربط، استخراج کنندگان غیرمجاز و چپاولگران، خارج از قانون اقدام به برداشت از معدن طلای «اندریان» در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در حوزه استحفاظی شهرستان ورزقان می کنند.
معدن طلای مناقشه برانگیز «اندریان» در محدوده ۱۲۰ هکتاری منطقه کوهستانی و صعب العبور، مشرف به روستاهای «اندریان»، «آستارگان»، «میوه رود»، «قینر»، «گونه گوره»، «حاجیلار»، «طرزم» و «گل آخور» در محدوده جنگل های ارسباران دیزمار در فاصله ۸۰ کیلومتری از مرکز ورزقان، و ۳۵ کیلومتری از بخش خاروانا واقع شده است.
فعالیتهای اکتشافی در محدوده معدن طلای اندریان از سال ۱۳۷۲ توسط شرکت منطقهای معادن آذربایجان آغاز شد و اکنون نیز شرکت معدنی «زرین داغ آسترگان» با همکاری و سرمایه گذاری «شرکت پروژه زمین شناسی معدنی» از کشور گرجستان با هدف استخراج سالیانه ۱۴۰۰ هزار تن کانسنگ طلا و تولید طلا به روش «هیپ لیچ» در این معدن فعالیت میکنند.
معدن رگهای طلای اندریان
معدن طلای اندریان، پرفیری نیست، بلکه رگه ای است و متوسط عیار طلای استحصال شده نیم پی پی ام است.
اینکه از یک کیلو سنگ خاک، چند سوت طلا استحصال می شود، بستگی دارد به اینکه این سنگ ها از کدام رگه ها برداشت شود.