• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
1

خواهرخواندگی تبریز و استانبول وارد فاز عملیاتی می شود

  • کد خبر : 25301
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵
خواهرخواندگی تبریز و استانبول وارد فاز عملیاتی می شود
تریبون تبریز: یکصد و یکمین سالروز اعلام جمهوریت در ترکیه به همت سرکنسولگری ترکیه در تبریز و با حضور استاندار آذربایجان شرقی، فرماندار و رئیس اتاق بازرگانی تبریز، سرکنسول کشور آذربایجان، دیپلمات های خارجی، فعالان سیاسی و اقتصادی بخش خصوصی در تبریز جشن گرفته شد.

به گزارش تریبون تبریز، در این مراسم علاوه بر مراودات سیاسی و دیپلماتیک، رئیس اتاق بازرگانی تبریز به اتفاق چند تن از فعالان اقتصادی این استان ضمن تاکید بر اشتراکات تاریخی، زبانی، دینی و فرهنگی بین آذربایجان‌ شرقی و ترکیه، بر لزوم افزایش تبادلات تجاری استان با این کشور تاکید کرد.
“یونس ژائله” با اشاره به ظرفیت‎‌های بالای آذربایجان شرقی در حوزه صنعت افزود: تاکنون ارتباط دوستانه و مناسبی بین تجار این استان با کشور ترکیه برقرار بوده و امیدواریم همچنان شاهد تداوم توسعه روابط تجاری با این کشور باشیم.
نکته جالب توجه مراسم گرامیداشت روز تاسیس کشور ترکیه که در آن علاقه مندان و فعالان اقتصادی و سیاسی، دیپلمات های خارجی و مدیران بخش خصوصی و دولتی استان آذربایجان شرقی حضور داشتند به رسم یاد و خاطره ۱۰۱ سالگی جمهوری ترکیه کیک ویژه ۲۹ اکتبر (۲۹ ماه Ekim تورکی) با دست والی آذربایجان شرقی، سرکنسول ترکیه و رئیس اولین اتاق تجارت ایران برُش خورد و شیرینی فتح یک قرن قبل بر کام حاضران نشست.

امروزه ترکیه یک عضو قابل احترام و معتمد در جامعه بین‌ الملل محسوب می شود
سرکنسول ترکیه در تبریز در مراسم گرامیداشت سالکرد تاسیس این کشور گفت: ۲۹ اکتبر به عنوان عید جمهوریت معانی فراتر از یک روش حکمرانی را در خود جای داده و روزی است که پس از جنگ جهانی اول و اشغال ترکیه، با مبارزه قهرمانانه تمام مردم کشور به نجات آن منجر شد و با جمهوریت تاجگذاری گردید.
“چتین تانر” Çetin TANER ۲۹ افزود: ترکیه از کشور با جمعیت ۱۳ میلیون نفری که پس از جنگ بالکان که حدود ۱۰ سال به طول انجامید، جنگ جهانی اول و جنگ استقلال، امروزه در فرآیندی که بیش از یک عصر از روزگار تاسیس را پشت سر نهاده است در یک جغرافیای دشوار با سیاست خارجی مبتکرانه و بشردوستانه و دولتی دموکراتیک، لائیک و دارای رویکرد دولت رفاه با جمعیت جوان و پویا و با اقتصادی قوی و کمک‌های بشردوستانه‌ای که ارائه کرده، به عضوی قابل احترام، معتمد و دارای حق رای در جامعه بین‌ الملل تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: جمهوریتی که مصطفی کمال آتاتورک با بیان اینکه بهترین نوع مدیریت با توجه به ویژگی‌ها و عرف ملت تورک، شکل جمهوریت است اعلام کرد در تاریخ پرافتخار ملتمان یک نقطه عطف بوده و سنگ بنا و تضمینی برای آینده‌مان می‌باشد قدرتش را از ملت تورک می‌گیرد.
تانر تاکید کرد: آخرین بار ملتمان در تاریخ ۱۵ جولای ۲۰۱۶ در مقابل اقدام خائنانه برخی ها برای کودتا، با جانفشانی برای حفظ دولت به دستاوردهای دموکراتیک آن ثابت کردند که قدرتی فراتر از اراده خود را به رسمیت نمی‌ شناسند.
وی یادآور شد: از اینکه در شهر زیبای تبریز و در کشور دوست و برادرمان ایران خدمت می‌کنم بسیار خرسندم، محبت و علاقه‌ای که مردم تبریز که دارای زبان، تاریخ و فرهنگ مشترک می‌باشیم نسبت به ترکیه ابراز می‌کنند را در هر برخورد مستقیماً شاهد بوده‌ام.

آذربایجان شرقی برای گسترش دیپلماسی اقتصادی با ترکیه آماده است
استاندار آذربایجان شرقی هم در مراسم ۲۹ اکتبر و جشن روز ملی ترکیه در تبریز گفت: این استان به دلیل ظرفیت‌های بالای اقتصادی می‌تواند همانند پل توسعه روابط بین ایران با ترکیه عمل کند.
“بهرام سرمست” افزود: در جشن استقلال شما احساس شراکت می کنیم زیرا دو ملت دوست و برادر ایران و ترکیه دارای پیوندهای تاریخی و فرهنگی مشترک و ناگسستنی هستند.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی دارای زمینه های اقتصادی زیادی برای گسترش دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه از جمله ترکیه به عنوان یکی از اولویت های دولت وفاق ملی در حوزه سیاست خارجی است اضافه کرد: از نظر اقتصادی دارای مجموعه ای از ظرفیت های مشترک برای همکاری های متقابل هستیم.
سرمست با اشاره به اینکه برای گسترش مناسبات اقتصادی با ترکیه، اتاق بازرگانی تبریز به عنوان اولین اتاق تجارت ایران زمینه مبادله تجاری بالایی دارد اعلام کرد: آمادگی داریم موافقت نامه ۲۰۱۸ تبریز و استانبول و خواهرخواندگی این دو شهر را عملیاتی نماییم.
استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: ظرفیت های گردشگری، تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی می تواند بستری برای حضور هنرمندان و صاحبان صنایع ما در نمایشگاه های استانبول باشد و خوشبختانه زمینه مناسبی برای کمک به افزایش حجم مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه توسط این استان وجود دارد.

زمان دفن تروریسم پس از ۴ دهه هدررفت انرژی ترکیه فرا رسیده است
رئیس‌جمهور ترکیه نیز در یک پیام ویدئویی به مناسبت ۲۹ اکتبر یا همان ۲۹ ماه اِکیم تورکی که در محل مراسم گرامیداشت سالگرد تاسیس ترکیه پخش شد، سالروز اعلام جمهوریت در این کشور اعلام کرد: نه گروه‌های تروریستی که سعی دارند منطقه را به خون و آتش بکشند و نه امپریالیست‌هایی که از آنها حمایت می کنند، نمی‌توانند مانع تحقق نتیجه مبارزات ما شوند.
رجب طیب اردوغان افزود: می‌دانیم که اکنون باید معضل تروریسم را که ۴۰ سال است انرژی ما را هدر می‌دهد، برادری ما را از بین می‌برد و ما را از اهدافمان دور می‌کند، در تاریخ دفن کنیم.
وی اضافه کرد: می‌خواهیم درب ترکیه‌ای را باز کنیم که در آن به جای درد با شادی‌هایمان رقابت کنیم، به جای فقر ثروت‌هایمان را با هم تقسیم کنیم و در آن به جای بدبینی، امیدهایمان جوانه بزند.
رئیس‌جمهور ترکیه تاکید کرد: مصمم هستیم که جمهوری خود را به لطف خداوند، آینده‌ نگری ملت و قدرت سیاسی و نظامی کشورمان، از دوران جدیدی که وارد آن شده‌ایم، قدرتمندتر خارج کنیم.

بدین ترتیب، معاهده لوزان در ۲۴ ژوئیه ۱۹۲۳ امضا و استقلال دولت جدید ترکیه پذیرفته شد و به تبع آن در ۲۹ اکتبر همان سال، مجلس کبیر ترکیه به رهبری مصطفی کمال پاشا آتاتورک، تاسیس نظام جمهوریت را رسماً اعلام کرد.
نکته جالب توجه اینکه در پی فروپاشی امپراطوری عثمانی و اعلام جمهوریت در کشور ترکیه، اصل “حاکمیت بدون هیچ قید و شرطی از آن ملت است” به صورت بارز جای خود را در دولت گرفت و در ۱۳ اکتبر ۱۹۲۳ نیز آنکارا به عنوان مرکز دولت و پایتخت جمهوری نوین ترکیه به کل جهان اعلام گردید.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=25301

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.