• امروز : جمعه - ۱۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 1 November - 2024
4

خرید ۴۰۰ هزار تنی طلایی در آذربایجان شرقی

  • کد خبر : 7453
  • ۰۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۸
خرید ۴۰۰ هزار تنی طلایی در آذربایجان شرقی
تریبون تبریز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی از خرید 400 هزار تن گندم در استان خبر داد و گفت: نسبت به سال گذشته نزدیک به ۸۰ درصد افزایش خرید داریم البته هرچند شرمنده کشاورزان هستیم و مبلغ ناچیزی به آنها پرداخت شده است.

به گزارش تریبون تبریز اکبر فتحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران استان در راستای تبیین عملکرد  ۲۴ ماهه نخست دولت سیزدهم در بخش کشاورزی اظهار کرد: رسانه‌ها برای بخش کشاورزی همیشه مفید واقع بودند و نقش ترویجی در بخش کشاورزی داشته است و به نوعی همکار سازمان جهادکشاورزی است.

وی با بیان اینکه امسال سال مهار تورم و رشد تولید است، افزود: در هر دو مورد بخش کشاورزی وظیفه دارد و تا هم در حوزه تورم و هم در رشد و تولید اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال در حوزه رشد و تولید اقدامات انجام گرفته و به همه شهرستان‌ها هم ابلاغ شد.

وی بیان کرد: حوزه مهار تورم هم علاوه بر اینکه رشد تولید روی آن تاثیر گذاشته است، بلکه در بخش کنترل بازار نیز اقدامات صورت گرفته است.

فتحی در تشریح عملکرد سازمان جهادکشاورزی گفت: بخش کشاورزی وظیفه ایجاد امنیت غذایی را هم بر عهده دارد و این یعنی تامین غذای سالم بین مردم! با توجه به اینکه منابع هر روز تحت هرگونه خطر هستند اما با وجود تمام تهدیدها و ناملایمات جوی و غیره ما در تامین امنیت غذایی تلاش کردهو به نوعی موفق عمل کردیم.

وی با اشاره بر اینکه امسال ۴۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، گفت: افزایش دما، عدم بارش باران، سرمازدگی، خشکسالی، تگرگ در استان ما وجود داشت اما با اجرای طرح جهش تولید، افزایش تولید داشتیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: نسبت به سال گذشته نزدیک به ۸۰ درصد افزایش خرید داریم البته هرچند شرمنده کشاورزان هستیم و مبلغ ناچیزی به آنها پرداخت شده است، اما ۵۰ هزار میلیارد تومان در هفته آینده پرداخت خواهد شد.

وی به رشد دانه‌های روغنی و پرداخت به موقع هزینه خرید، گفت: نزدیک به ۱۰۰ هکتار به میزان گلخانه‌های استان اضافه شده است و بیشتر از هزار هکتار هم در قالب شهرک گلخانه‌ای و گلخانه‌های شخصی و پروژه‌ای دست اجراست.

فتحی متذکر کرد: استان آذربایجان‌شرقی در بخش تولیدات گلخانه‌ای می‌تواند ادعای خودکفایی کند.

وی گفت: یکی از ایرادات اساسی به بخش کشاورزی وارد می‌شود عدم وجود الگوی کشت است اما الگوی کشت در ابتدای سال به صورت رسمی تدوین و ابلاغ شد و در استان ما نیز به تفکیک هر شهرستان و روستا نوع محصول مشخص شد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت. 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: اینکه چقدر این الگوی کشت اجرا می‌شود بسته به سیاست‌های پرداختی دارد؛ با توجه به اجباری که قهر طبیعت برای استان ایجاد کرده است، ۸۰ درصد از الگوی تعریف شده در بخش کشاورزی استان اجرایی شده است. 

وی ادامه داد:  یک اصل و ماده قانونی که سالیان سال مغفول مانده بود در حال عملیاتی است و نوع نگاه نیز ایجادی است یعنی با یکسری تشویقات و تسهیلات سعی بر مجاب کشاورزان داریم.

فتحی گفت: باید به دنبال پشتوانه‌هایی برویم که این کشت‌ها را تحت پوشش قرار دهد؛ البته کشت قراردادی بخش کلزا و گندم را تحت پوشش قرار داده و سعی بر تحت پوشش قرار دادن بخش سیب هم هستیم.

وی به پیشرفت در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: جذب ۱۸۷  دستگاه کمباین به ناوگان ماشین‌آلات کشاورزی استان در یکسال اخیر یک اقدام بی‌نظیر و بی‌سابقه است. این اقدام باعث شد از متوسط کشوری وضعیت مطلوب‌تری داشته باشیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خاطرنشان کرد: اگر ناملایماتی کشورهای همسایه نبود، این مردمی‌سازی یارانه‌ها یک اقدام بزرگ محسوب می‌شد اما جنگ روسیه و اوکراین کمی طرح را با مشکل روبه‌رو کرد اما در مجموع یک طرح موفق است.

تولید ۹۵۰۰ تن شیلات

وی به پیشرفت سرمایه‌گذاری در بخش شیلات و آبزیان در سبد تولیدی شیلات استان اشاره کرد و گفت: تولید هفت هزار پانصد تن را به ۹ هزار و پانصد تن تولید شیلات رسانده‌ایم.

فتحی با اشاره به زیرساخت‌های کشاورزی گفت: خوشبختانه با تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌های نیمه تمام اعم از پروژه‌های چند ساله به تعویق افتاده خداآفرین، حاشیه ارس، ورزقان پروژه‌ها به اتمام رسیده است که می‌توان  به ۱۸ هزار هکتار مجهز به شبکه فرعی آبیاری اشاره کرد.

وی ادامه داد: در سیستم‌های نوین آبیاری در حدود ۷ هزار و ۱۲۰ هکتار مساحت اراضی کشاورزی استان در دست اجراست که تا دو ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در بخش امور اراضی گفت: جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز و قلع و قمع انجام شده است اما در حوزه تعیین تکلیف اراضی، اقدامات بسیار خوبی شده است و از ۳ هزار و ۱۰۰ پلاک در استان حدود یک هزار و ۷۰۰ پلاک مشکلی نداشت ولی برای مابقی اقدامات صورت گرفته است.

وی گفت: کل اراضی که تا آغاز دولت سیزدهم سند گرفته بودند حدود ۲۸ هزار هکتار بود که الآن به ۴۸۰ هزار هکتار رسیده است.

فتحی به دانش بنیان کردن بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: قبلا سه شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی وجود داشت که الآن به  ۱۳ شرکت رسیده است و ۳۵ شرکت هم در حال تبدیل شدن هستند.

وی ادامه داد: دهکده فناوری و نوآوری در بخش کشاورزی راه‌اندازی شده است و ما زمین اختیار و محل فعالیت در حد وسع در اختیار شرکت‌ها می‌توانیم بگذاریم.

رئیس جهادکشاورزی آذربایجان شرقی پروژه‌های استان در بخش کشاورزی به مناسبت هفته دولت را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این هفته ۸۳ پروژه مورد بهره‌برداری خواهد گرفت که همه در بخش‌های مختلف بخش کشاورزی است، اعتبار این پروژه‌ها نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان است که بیشتر از محل اعتبارات بخش خصوصی است.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=7453

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.