• امروز : جمعه - ۱۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 1 November - 2024
4

تولید ۸۵ درصد گل‌محمدی دنیا در ایران

  • کد خبر : 4640
  • ۱۱ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۳
تولید ۸۵ درصد گل‌محمدی دنیا در ایران
تریبون تبریز: معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: هدف از برگزاری جشنواره‌ها برندسازی محصول روستاها و مناطق دارای ظرفیت استان است که محروم، کم برخوردار و ناشناخته هستند.

تراب محمدی ظهر امروز در یازدهمین جشنواره گل‌محمدی عنصرود اظهار کرد: شهرستان اسکو مهد گل‌محمدی استان عنوان شده و سه سال پیاپی جشنواره آن در روستای گنبرف و سپس در ۱۱ سال بعدی تا به امروز نیز در روستای عنصرود برگزار شده است.

وی ادامه داد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی باعث دیدار مردم مختلف در یک روستا شده که این امر گاه منجر به وصلت‌های خیر و انسجام خانواده‌ها نیز می‌شود از سوی دیگر هم مسؤولان با حضور در منطقه از نزدیک با مردم ارتباط می‌گیرند و داشته‌ها و نداشته‌های منطقه نیز مشخص می‌شود.

محمدی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد گل‌محمدی دنیا در ایران تولید می‌شود، اما به دلیل نبود و یا ناقص بودن زنجیره ارزش، دستیابی به اهداف ترسیمی با مشکل مواجه می‌شود، افزود: گل‌محمدی نیز همانند دیگر محصولات کشاورزی به‌صورت کامل و صنعتی فرآوری نمی‌شود و کشاورزان و تولیدکنندگان سنتی تنها به تولید گلاب و مربا از این محصول اکتفا می‌کنند این درحالی است که عملکرد تولید گل‌محمدی در ترکیه ۶ تن در هکتار و در کشور ما ۳.۵ تن است.

وی یادآور شد: ما اصل محصول را تولید کرده و آن را به صورت خام صادر می‌کنیم در حالی که می‌توان فرآورده‌های بسیاری را مثل اسانس از این محصول تولید و صادر کرد.

محمدی با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری بر روی این موضوع، تصریح کرد: باید به صورت علمی به این موضوع فکر شود و با ارتقای عملکرد تولیدات گل‌محمدی در منطقه از محصولات فرآوری شده آن نیز بهره برده و در اقتصاد و اشتغال‌زایی استان و منطقه نیز تاثیرگذار باشد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه توانمندی شهرستان‌ها و روستاها با ارتقای عملکرد تولید و فراوری محصول انجام می‌گیرد، افزود: دولت سیزدهم در راستای فراوری بهتر و فروش مطلوب تر محصولات کشاورزی، طرح احداث بازارچه‌های متعدد محلی را در دست بررسی دارد. در آذربایجان‌شرقی نیز تعداد ۵۰ نقطه برای احداث این بازارچه‌ها مشخص شده و بزودی عملیاتی می‌شود. اگر این بازارچه‌ها دایر شوند فروش به قیمت مناسب و مستقیم انجام می‌شود که در حال برنامه‌ریزی هستیم تا بزودی به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه تولید اسانس از این محصول در دنیا مرسوم است، متذکر شد: در ایران بیشتر محصول تولیدی به صورت خام صادر می‌شود و این سود کمتری برای تولید کننده دارد از این رو باید با برنامه ریزی و جذب سرمایه‌گذار و ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری، از خروج خام این محصول جلوگیری کرده و ارزش افزوده بیشتری برای کشاورزان خلق کنیم.

محمدی از توانمند کردن شهرستان‌ها و روستاهای منطقه خبرداد و خاطرنشان کرد: دولت قصد دارد مردم تنها سرمایه‌دار این تولیدات باشند و این زمانی میسر می‌شود که فرآوری و کشت افزایش یابد.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=4640

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.