• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
4

تندیس و جایزه جشنواره به هنرمند تبریزی اهدا شد

  • کد خبر : 23480
  • ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۱
تندیس و جایزه جشنواره به هنرمند تبریزی اهدا شد
تریبون تبریز: نمایش مستند «صیاد کاپلو» به کارگردانی «رستم نظری»، تا کنون جوایز بین المللی زیادی در بیش از ۳۲ بار حضور در عرصه جهانی کسب کرده و امروز در ژاپن، تندیس و جایزه جشنواره میکرو فیلم توکیو را از آن خود کرد.

به گزارش تریبون تبریز، «رستم نظری» متولد ۱۳۵۲ در تبریز، از سال ۱۳۷۰ با حوزه هنری تبریز و از سال ۱۳۷۳ از انجمن سینمای جوانان ایران، ساخت فیلم را آغاز کرد. او در مقام کارگردان سه فیلم داستانی «آدم‌برفی‌ها»، «دیدار در دل شب» و «سال‌های ابری» را در کارنامه دارد. همچنین سازنده فیلم‌های مستند «باغ مینوی فردوس»، «از فرش تا عرش»، «زیر بام بازار»، «‌خانه‌های نورانی» و «در مسیر نور» است. او در سال های اخیر با مستند کوتاه «صیاد کاپلو» در جشنواره های بین المللی خوش درخشیده است. 
مستند «صیاد کاپلو» ۲۸ دقیقه است و در تبریز تصویربرداری شده. این فیلم تولید خانه سینمای مستند تبریز است و تا امروز در بیش از ۳۲ جشنواره بین المللی مقام و جوایز مختلف کسب کرده است. در این خصوص با کارگردان اثر گفتگویی داشتیم. 

مستند صیاد کاپلو
کارگردان این فیلم می گوید: این یک پرتره اجتماعی ورزشی است درباره زندگی فردی که مددجوی بهزیستی و عاشق فوتبال و مربیگری است. کودکان حاشیه شهر همیشه رویاهایی در سر دارند؛ رویای بزرگ و نامدار شدن و این رویا در فوتبال محقق است. صیاد، رویای بچه‌ها را جدی گرفته و علی رغم مشکلات عدیده‌ای که دارد، هیچ وقت از پا در نیامده و سخت کوشی ستودنی در تلاش است آرزوی آنها را به واقعیت تبدیل ‌کند.
رستم نظری از سوژه این فیلم و آشنایی اش با صیاد می گوید: «صیاد زادعباس» از اهالی تبریز است که به دلیل شباهتش با فابیو کاپلو سرمربی مشهور فوتبال ایتالیایی، همه او را «صیاد کاپلو» صدا می‌زنند. من این شخص را از سالهاى قبل مى شناختم و تلاش و عشق او به فوتبال را می دیدم.  از همان دوران تصمیم داشتم که در فرصتى، فیلمی درمورد ایشان به صورت دلی کار کنم. خیلی از نوجوانان بودند که ارزوى بازى فوتبال را داشتند اما امکاناتش را نداشتند. صیاد از آن جمله اشخاص بود که هم شخصیتش با بقیه فرق داشت و هم دل صافى داشت و بى ادعا با این فوتبایست هاى نوجوان کار مى کرد.  

بازیکن رئال مادرید در آرزوی دیدن صیاد
وی افزود: با این که صیاد عضو بهزیستى بود و بیشتر از همه به کمک نیاز داشت اما تنها آرزویش، رسیدن بازیکنانش به رده هاى بالاتر و موفق شدن آنها بود و این را در این سالها در عمل نشان داده بود. صیاد با دل صافى که داشت، هم توانست بازیکنانش را در بیش از چهل و شش کشور نمایش دهد و هم خود من را بعد از سی سال فیلم ساختن، به عرصه جهانی معرفی کند. ایمیل های مختلفی از کشورهاى دنیا در تحسین او به دست من رسیده و او را یک قهرمان خاص معرفی کرده اند. یکی از بازیکنان رئال مادرید ارزوی دیدن صیاد بزرگ را داشت و این اتفاق بزرگی است که صیاد در سطح جهانی دیده شد.

«از اول می دانستم «صیاد کاپلو» مستند خوبى خواهد شد که رفتم به سمت ساختنش چون هم سوژه بکری بود و هم شخصیت خود صیاد خاص و مناسب مستند شدن بود.»
کارگردان تبریزی معتقد است این فیلم خیلی بیشتر می توانست بدرخشد: من با همه نتیجه ای که این مستند گرفت، باز هم معتقدم بیشتر می توانست موفق باشد. البته از جایی به بعد شرایط و موانعی در مسیر ساخت وجود داشت. صیاد شرایط خاص خودش رو داشت و از آدم هاى معمولى نبود که یکی دو هفته ای بتوانیم فیلم را تمام کنیم و سه سال تمام وقت دنبالش بودیم تا این مستند ساخته شد و در جشنواره ها به رقابت پرداخت. این فیلم  با بودجه ده میلیونی ساخته شد درحالی که با فیلمی در خود این جشنواره توکیو رقابت می کرد که بودجه اش ٢٠٠ هزار دلار بود! با این همه خوشحالم که صیاد و بازیکنانش در صحنه جهانی دیده شدند.

تداوم حضور جهانی مستند صیاد کاپلو
این گزارش حاکی است، از جمله جشنواره هایی که «صیاد کاپلو» به آنها راه یافته این که در هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کالابوراگی هند در بخش رسمی انتخاب شد، در جشنواره فیلم اقوام ایرانی خوش درخشید، جایزه دن کیشوت اسپانیا را ازان خود کرد، در جشنواره بین المللی sanye آمریکا موفق به نامزد دریافت دو جایزه در بخش کارگردانی و تدوین شد،این چهارمین حضور مستند «صیاد کاپلو» در آمریکا بود و پیش از این در جشنواره‌های آنجلیکا، IMPACT و مستند کالیفرنیا که از سوی بنیاد هنرهای سرمایه کالیفرنیا در ساکرامنتو برگزار می‌شد، در آمریکا به نمایش درآمده. مستند صیاد کاپلو بهترین فیلم مستند ورزشی جشنواره بین المللی کنیا شده است.
در جمع منتخبین چهل و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی پالادین طلایی پالارمو ایتالیا بوده، در جشنوارهficocc جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه را کسب کرد، در جشنواره فلتنیس ترکیه جایزه بهترین فیلم مستند را از آن خود کرد و در جشنواره شانگهای چین، جایزه افتخاری کسب کرد. این فیلم منتخب در جشنواره جهانی کوت دازور فرانسه به چالش جهانیFICTS رفت. جشنواره فیلم‌های ورزشی اسلوانی، 
جشنواره فیلم IMPACT ایالات متحده آمریکا و جشنواره توکیو هم نشان حضور درخشان این فیلم در سطح جهانی هستند. 
گفتنی است در این فیلم رستم نظری کارگردان، علی مسلمی تدوینگر، هدی ناطق‌زاده فیلمبردار، فواد بلوری صداگذار، علیرضا فرشی نویسنده متن، علی رضایی مدیر تولید و جمشید یداللهی به عنوان ناظر کیفی حضور داشتند.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=23480

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.