مصطفی صحرایی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز صبح امروز در این مراسم ضمن قدردانی از رئیس دانشکده و دستاندرکاران تجهیز و راهاندازی این آزمایشگاه اظهار کرد: دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی یکی از دانشکدههای قدیمی، بزرگ و تاثیرگذار دانشگاه است و باید تجهیزات آن بهروزرسانی و مجهز شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از تجهیزات آزمایشگاههای آموزشی دانشکدهها در دهه ۶۰ خریداری شده است، افزود: ضروری است؛ این آزمایشگاههای آموزشی بهروزرسانی شوند و برای این کار بایستی بودجه لازم نیز به آنها اختصاص داده شود.
صحرایی تاکید کرد: معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی این دانشگاه نیز در حد توان برای بهروزرسانی و تجهیز آزمایشگاههای آموزشی دانشکدهها اقدامات موثری انجام خواهد داد.
محمد مهدیپور، رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با تشریح نحوه تجهیز و راهاندازی آزمایشگاه زبان این دانشکده گفت: در گذشته ۲ آزمایشگاه زبان در دانشکده دایر بود که به خاطر فرسودگی تجهیزات آن حدود ۵ سال است که دانشجویان از وجود آزمایشگاه زبان محروم بودند که امروز این آزمایشگاه زبان برای آموزش دانشجویان زبان انگلیسی و فرانسه تجهیز و راهاندازی شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه این آزمایشگاه شامل ۲ سیستم برای اساتید و یک پروژکتور و یک برد هوشمند و نیز ۴۸ کابین با کامپیوتر برای دانشجویان است، تصریح کرد: با صلاحدید اساتید و مدیران گروههای آموزشی زبان فرانسه و انگلیسی تعداد ۲۴ کامپیوتر بر اساس استانداردهای لازم راهاندازی و تجهیز شده و با توجه به نیازهای نرمافزاری در آینده نزدیک با همکاری اساتید این گروهها، سیستم نرمافزاری و شبکه مورد نیاز راهاندازی و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز در خاتمه یادآور شد: در حال حاضر در این دانشکده ۴۲ نفر هیأت علمی و ۱۲۰۰ دانشجو در ۶ گروه آموزشی مشغول به فعالیت هستند.
لازم به ذکر است؛ دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی در سال تحصیلی ۲۷ – ۱۳۲۶ با عنوان « دانشکده ادبیات و علوم انسانی» تأسیس شد. این دانشکده ابتدا در ۲ رشته تحصیلی تاریخ و جغرافیا و زبان و ادبیات فارسی، فعالیت آموزشی خویش را آغاز کرده و به تدریج با گذشت زمان رشتههای تحصیلی دیگری در آن ایجاد شد.
مدت تحصیل در این دانشکده تا سال ۱۳۴۶ سه سال بود و از سال ۱۳۴۷ با تجدید نظر در مقررات آموزشی، دوره تحصیل در این دانشکده به چهار سال افزایش یافت. در سال ۱۳۴۷ دوره فوق لیسانس رشته زبان و ادبیات فارسی همچنین در سال ۱۳۵۴ دوره دکترای رشته مذکور در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز تأسیس شد. در اسفندماه سال ۱۳۶۷ دانشکده ادبیات و علوم انسانی به ۲ دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی و دانشکده علوم انسانی و اجتماعی تفکیک شد و اکنون دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی با ۶ گروه آموزشی به فعالیتهای آموزشی خود ادامه میدهد.