به گزارش تریبون تبریز، داوود امیرحقیان روز یکشنبه، ۵مرداد در حاشیه این تجلیل یادآور شد: آقای «حبیب بالایی» هنگام پیادهروی و ورزش صبحگاهی متوجه به آب افتادن یکی از شهروندان میشود که خود را با رشادت به آب انداخته و بعد از ایشان نیز مردم به کمک آمده و با بستن کمربندها به هم، مغروق را بالا میآورند.
وی افزود: چون که ارتفاع آب تا لبه استخر ۲ الی ۳ متر فاصله داشت، قایقهای مستقر در آنجا به کمک رسیده و فرد مغروق را به قایق و بعد از آن به بیرون استخر منتقل میکنند.
امیرحقیان این اقدام «حبیب بالایی» را ناشی از احساس تکلیف شهروندی دانسته و گفت: نجات جان انسان شأن بالایی داشته و جا دارد ما نیز به عنوان اعضای شورای شهر از وی تجلیل کرده و نشان دهیم چنان که آذربایجان سر ایران است، رشادت از جان گذشتگی مردم اینجا نیز نمود عینی داشته و خواهد داشت.
روحالله رشیدی در ادامه با تذکری به سازمان سیمامنظر شهرداری تبریز، گفت: از سازمان سیما منظر انتظار داریم تا تمهیدات لازم را برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی را اتخاذ کند. فراوانی اتفاقات مشابه زیاد است.
وی ادامه داد: دادستانی نیز نسبت به ارتقا ایمنی آنجا اولتیماتوم داده بود و به طرق مختلف این ایمنی باید ارتقا یابد و بازدیدهایی نیز در این راستا انجام شود تا چنین سوانح پرتکرار اتفاق نیفتد.
غلامرضا احمدی نیز یادآور شد: ایثار و فداکاری برای نجات حتی یک شهروند به منزله نجات یک ملت است.
شایان ذکر است که «حبیب بالایی»، بازنشسته تأمین اجتماعی و شهروند نوعدوست تبریزی است که روز سهشنبه هفته گذشته به محض مشاهده صحنه خودکشی یکی از شهروندان کنار استخر ائلگلی، بدون لحظهای درنگ به داخل آب پرید تا جان این پیرمرد را نجات دهد.
ملت ایران با بصیرت در برابر فتنهها ایستاده و دشمنان را ناکام میگذارند
غلامرضا احمدی رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با گرامیداشت یاد شهدای جنگ اخیر و عملیات مرصاد، بر ضرورت هوشیاری ملت ایران در برابر جنگ ترکیبی دشمن تأکید کرد و گفت: ملت با بصیرت ایران، همواره در برابر فتنهها ایستاده و نقشههای دشمنان را نقش بر آب کردهاند.
رفع مشکلات موجود همت جدی مدیران را می طلبد
علی راستی گفت: این وضعیت برق و آب تاسفبار است و مدیران باید همت جدی کنند؛ چرا باید ۵ ساعت مدام قطعی آب داشته باشیم.
وی در واکنش به قطعی برق در صحن شورا، اظهار کرد: این وضعیت برق و آب تاسفبار است و مدیران باید همت جدی کنند؛ چرا باید ۵ ساعت مدام قطعی آب داشته باشیم. چرا زمان شهید رئیسی شاهد چنین قطعیهایی نبودیم.
وی ادامه داد: در تماسی که با یکی از مدیران داشتم به این قطعیها اعتراض کردم و پرسیدم چرا این ۱۲ روز (ایام جنگ تحمیلی با رژیمصهیونیستی) برق نرفت و آب قطع نشد؛ این مدیر هم پاسخ داد «چون مدیریت کردیم»؛ بنده هم گفتم پس الان هم مدیریت کنید.
راستی تصریح کرد: باید پرسید چرا در ۱۲ یا ۲ شب برق قطع میشود؛ من و بقیه اعضا زمانی مدیر شدیم در این شهر؛ من زمانی که مدیر بودم یکی از مسئولان حوزه برق در استان را تذکر دادم که انتظار نداریم شاهد قطعی باشیم؛ گفتند که «این قطعیها سراسری است»؛ بنده نیز گفتم شما مسئول این استان هستید؛ پس از آن تا ۲۰ روز دیگر برق نرفت. یک زمانی این بحرانها مدیریت میشود و یک زمانی نمیشود؛ این درد را به که بگوییم.
وی افزود: اینجا شورای شهر است؛ این جایگاه را مردم انتخاب کردهاند و جایگاهی افضل و حساس دارد؛ نباید برق اینجا حتی یک ساعت قطع شود.
تذکر چمنی درخصوص مسیرگشایی و مشکلات پرداخت در شهرداری تبریز
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با انتقاد از تعلل در اجرای پروژههای مسیرگشایی که میتوانست بخشی از ترافیک شهری را کاهش دهد، از توقف فعالیتها پس از تابستان خبر داد و همچنین نسبت به تأخیر در پرداخت حقوق، مزایا و پاداش کارکنان شهرداری ابراز نگرانی کرد.
عضو شورای شهر تبریز، در جلسه اخیر شورا طی تذکری نسبت به تأخیر در اجرای پروژههای مسیرگشایی انتقاد کرد و گفت: مسیرگشایی که برای آن بودجهای اختصاص یافته بود، از پاییز سال جاری عملاً ادامه نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه اکنون مردادماه است و هیچ اتفاقی در این زمینه رخ نداده است، افزود: این پروژهها نقش مهمی در جلوگیری از ترافیک به ویژه در مناطق حاشیهای شهر دارند و شروع آنها خواسته اعضای شورا و مردم است.
چمنی همچنین نسبت به وضعیت پرداخت دیون شهرداری و حقوق پرسنل انتقاد کرد و گفت: شهرداری باید اولویت خود را پرداخت دیون و حقوق و مزایای کارکنان قرار دهد، چرا که بسیاری از پاداشهایی که در شورا تصویب میشود، عملیاتی نمیشود.
وی به عدم پرداخت ۵ میلیون تومان به رانندگان استیجاری در روز کارگر اشاره کرد و گفت: در حالی که این مبلغ تصویب شده بود.
وی همچنین درباره مشکل ترافیک ناشی از پارک دوبله اظهار کرد: پارک دوبله یکی از چالشهای بزرگ ترافیکی حوزه ترافیک و راهنمایی و رانندگی است که میتواند در آینده برای شهر تبریز مشکلات جدی ایجاد کند و لازم است راه حلهای منطقی و معقول برای آن پیدا شود تا شاهد ترافیکهای شدید نباشیم.
حجت الاسلام رسول برگی: نگرانیها درباره دریاچه ارومیه و شفافسازی درباره نامگذاری ایستگاه مترو قراملک
حجتالاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، در جلسه اخیر شورا با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه، هشدار داد که ادامه خشکی آن میتواند تبریز را از کلانشهر به «خُردشهر» تبدیل کند و همچنین با رد شایعات مطرحشده درباره مخالفت برخی اعضا با نامگذاری ایستگاه مترو قراملک، بر لزوم بزرگداشت مفاخر و مشاهیر این محله تاریخی تأکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به جمعیت دو میلیون نفری تبریز گفت: ما شورای شهر تبریز هستیم اما احتمال دارد در آینده کلانشهر تبریز به خرد شهری تبدیل شود، چرا که دریاچه ارومیه رمقهای آخر خود را میکشد و جان خود را از دست میدهد.
برگی افزود: با از بین رفتن این دریاچه در شمالغرب کشور، شهرها نابود شده و مردم مجبور به مهاجرت خواهند شد. ما به عنوان اعضای شورا و منتخب مردم تبریز باید در این خصوص مطالبهگر باشیم و میتوانیم به همراه ۱۳ عضو شورا از رئیس جمهور درخواست جلسه کنیم تا درباره اقدامات لازم گفتگو کنیم.
عضو شورا همچنین درباره وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه اوضاع خوشی ندارد و روز به روز مثل موجودی که جان خود را از دست میدهد تحلیل رفته و خشک میشود. هرچند نمایندگان و مسئولین در این باره سخن میگویند، اما تاکنون اقدام عملی صورت نگرفته است.» وی با انتقاد از برخی نمایندگان افزود: «تعصب نماینده آبادان به نظر بنده بیشتر از برخی نمایندگان ماست، حداقل تعصب خودمان را به شهر خودمان نشان دهیم.
برگی در ادامه به موضوع نامگذاری ایستگاه مترو قراملک پرداخت و گفت: شایعاتی مبنی بر مخالفت ما با نامگذاری ایستگاه مترو قراملک مطرح شده است که باید رد شود. این نام تصویب شده است و اهالی محله به ما مراجعه کردند که گفتهاند آقای آجودان زاده و بنده مخالف نام قراملک هستیم که این موضوع صحیح نیست.
وی توضیح داد: نام این محله برگرفته از پهلوانی به نام قارا ملک است که در گذشته به عنوان نماد مقاومت شناخته میشد. ما قبلاً نام شهدای قراملک را روی یک پل گذاشتهایم. پیشنهاد ما افزودن عبارت «مفاخر و مشاهیر قراملک» به نام ایستگاه است تا بزرگداشت همه بزرگان این محله صورت گیرد. مردم میتوانند درباره مشاهیر قراملک مطالعه کنند؛ افرادی چون دکتر واعظ، پروفسور پور علم اخلاق، قدرشناس شبخیز، ایتک سلامت و… همه اهل این محله هستند.
وی ادامه داد: قراملک محلهای زرخیز و پربرکت است که از آن افتخارات انسانی چون طلا برمیخیزد. آقای جویبان، فارماکولوژیست نیز اهل این محله است. ما نگفتیم با نام قراملک مخالفیم بلکه خواستیم نام آن بلندپروازتر باشد و بگوییم مفاخر و مشاهیر قراملک.
برگی تأکید کرد: نه آقای آجودان زاده، نه آقای باغبان و نه بنده با نام قراملک مخالف نیستیم بلکه بحث ما درباره تمامی مفاخر این محله بوده است و مطمئن باشید تعصب ما به این محله حتی کمتر از خود اهالی نیست.