به گزارش تریبون تبریز، تشییع پیکر شهدای گمنام در سالروز شهادت حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) که چند سالی است در کشور انجام میشود؛ یادآور همان مقاومتی است که این روزها در غزه شاهدش هستیم. زن، پیکر کوچک غرق به خون فرزند را در آغوش گرفته است و بین آوار ساختمانهای غزه پرسه میزند. صدای ناله و اشکهای بیامانش آتش به جانها میاندازد، اما جملاتی که بر زبان جاری میکند، حیرتآور است. «حسبیالله و نعمالوکیل» خداوند برای ما بس است، جملهای که از روی زبونی و ضعف نیست، بلکه با اقتدار میگوید. او با اینکه از داغ فرزند زخم عمیق دیده است، اما هنوز استوار است، استوار مثل غزه ویران شده. مشق این روزهای مردم غزه مقاومت و صبر است، مقاومتی که از دل ایمان بیرون ریخته است.
چه آن مادر داغدیده غزه و چه زن ایرانی که فرزندش را در جبهه مقابله با متجاوز بعثی به میدان فرستاده از یک الگو پیروی کردهاند. قرنهاست فرهنگ مقاومت از صدر اسلام رشد یافته و با نمایش صحنههای بیبدیل صبر و ایمان از جمله حماسه عاشورا بعد از ۱۴۰۰ سال آن به دست جوان ایرانی و جوان اهل فلسطین افتاده و رسم زنانگی مادران ایرانی و غزه شده تا با استعانت از آن در برابر ظلم و دشمنان بایستند.
نباید این را از یاد برد که آنچه شهدا در هر نقطه دنیا و در هر برهه از تاریخ کردند در جایی به ثمر خواهد نشست و ثمره آن برچیده شدن ظلم است، وعدهای که خداوند آن را محقق خواهد کرد. خون شهید و مظلوم به زمین ریخته نمیشود؛ مگر روزی انتقام آن از ظالم ستانده شود.
جریان مقاومت در فضای کشور جز با ترویج فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی حاصل نخواهد شد. یادآوری این مهم که از جان گذاشتن برای به دست آوردن عزت و سربلندی، ایستادگی مقابل ظلم و فساد، و نیز تعالی انسان بهعنوان اشرف مخلوقات جز با اشاعه این فرهنگ امکان پذیر نیست.
سالروز شهادت حضرت زهرا (س) و تشییع شهدای گمنام در سراسر کشور که چند سالی است به رسمی مبارک تبدیل شده یکی از اقدامات خوبی است که به ترویج این فرهنگ پرداخته است. برای جوان و نوجوانی که هیچگاه روزهای جنگ را درک نکردهاند، شاید تصویر جوانان از جان گذشته مبهم و دور از ذهن باشد که پیچیدن عطر شهدای گمنام در کشور یادآور بخشی از تاریخ پرافتخار کشور و افتخار آفرینانش است.
تبریز به احترام ۵ لاله خوشنام از فرزندان روحالله ایستاد
امروز تبریز پایتخت تشیع میزبان آلالههای سرخ کربلای ایران بود، شهیدانی که افتخارشان سربازی روحالله و گمنامیست.
امروز پیکر گلگون کفنهایی را مردم باعزت و باشرف ایران زمین دوشادوش برادر و خواهران خود رهسپار دیار باقی کردند که روزگاری آنها دوشادوش ولیفقیه و رهبر خود امام خمینی (ره) ایستاده و در راه حق جانفشانی کردند و امروز با آمدنشان به وطن باری دیگر با ولی زمان و امام خامنهای خود تجدید بیعت کرده و مردم را با بصیرتافزایی به سمت عاقبتبخیری سوق میدهند.
آری، اینان سربازان روحالله کبیرند که امروز دوستداران وطن و علاقهمندان به اسلام و نظام اسلامی را به پیروی از ولایتفقیه و ولی زمان تشویق و هدایت میکنند.
امروز پس از سالها فراق و دوری پیکر پاک سرداران قبیله خورشید آمدند، دلاور مردانی که با دل سپردن به منادی عشق با رمز مقدس یا علی یا زهرا (س) و یا حسین (ع) از کمینگاههای خطر گذشتند.
امروز فضای شهر تبریز با رجعت پیکر پاک ۵ حماسهآفرین میدانهای نبرد معطر به عطر کربلای حسین (ع) شد و حضور این حماسهآفرینان پس از سالها دوری افتخار بزرگ بر امت هوشیار بود تا بار دیگر با یادآوری حماسه و ایثار جانفشانی مردان بیادعا در میدانهای رزم با آرمان سرخ و عاشورایی این شهیدان در ادامه راه سرخشان تجدید بیعت و میثاق کنند.
آری، هنر واقعی رشادت مردان بزرگی است که با الهام از قیام حضرت سیدالشهدا و آموختن درس عزت و آزادگی، جاودانهترین و اثربخشترین عصاره هنر را به شیفتگان طریق معرفت بخشیدند و بذر این شجره طیبه را با خون پاک خویش آبیاری کردند.
ناسپاسی است که راه این پارسایان راه حق، عارفان گمنام و راویان حدیث عشق را که هنرشان ایثار و فکرشان جهاد، معراجشان سنگر شهادت، نژادشان از قبیله محرومان، شعارشان لا اله الا الله و پرچمشان نصر منالله است را فراموش کنیم.
حدیث دوران دفاع مقدس، بیانگر مقاومت و مظلومیت ملتی است که قلههای سربلندی، حماسه و شرف را در راه دفاع از کیان اسلامی درنوردیده است و باید سعی کنیم فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی دوران دفاع مقدس، حفظ و احیا شود.
پیش از ظهر امروز مردم ولایتمدار و عاشورایی تبریز ۵ لاله دشت نینوای ایران را همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) بر دوش گرفته و در حالی که بر پیمان قدیمی خود با شهیدانشان و ولایت تأکید داشتند، خونینبالان حرم علوی را از میدان شهدا تا میدان ساعت تشییع کردند.
رضا عباسی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجانشرقی، گفت: مرکز فنی و حرفهای تبریز میزبان یکی از شهدای گمنام ۲۱ ساله است و یکی دیگر از شهدای گمنام که ۲۳ ساله است در شهر تیمورلو از توابع آذرشهر با ۲۳ سال سن دفن میشوند و پیکر شهید سوم نیز به شهرستان اهر منتقل شده و در جوار مقبره شیخ شهابالدین اهری که شهیدی ۴۵ ساله است، به خاک سپرده خواهد شد.
وی گفت که با تشییع ۵ شهید گمنام در روز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، تعداد شهدای گمنام مدفون در استان به ۲۱۶ شهید میرسد.
* حاشیههای مراسم تشییع
* مردم تبریز در این مراسم تشییع با نثار دستههای گل روی تابوت شهدا یاد و خاطر آنان را گرامی داشتند و تلاوت آیاتی از کلامالله مجید در خصوص شهدا و اجرای مداحی در این مراسم چشمگیر بود.
* تعداد زیادی از عکاسان و فیلمبرداران با حضور در جمعیت انبوه، با تهیه فیلم و عکس این بیعت دوباره با آرمان شهیدان را به تصویر کشیدند.
* برخی از تشییعکنندگان نیز دل نوشتههای خود را روی پوشش تابوت مینوشتند و از شهدا تقاضای شفاعت در روز قیامت داشتند.
* تشییع شهدا در طول مراسم با همراهی مارش نظامی گروه موزیک لشکر ۳۱ عاشورا و ادای احترام همراه بود.
* تأکید شهدا حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست از جمله شعارهای مردم تبریز در این مراسم بود.
* در این مراسم یاد رزمندگان مدافعان و شهدای حرم بارها بارها توسط مداحان و مردم ولایتمدار گرامی داشته و تأکید شد، امنیت و آرامش ایران اسلامی امروز مدیون شهدا، رزمندگان و شهدای مدافع حرم است.
* گرفتن عکسهای سلفی جوانان با تابوتهای شهدا از نکاتی بود که توجه همگان را به خوب جلب میکرد که نسل جدید انقلاب به شهدای خود افتخار میکند و امنیت و آرامش این مرز و بوم را مدیون این شهدا میداند.
* نماز این شهدا توسط آیت الله سیدمحمدعلی آلهاشم امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی و با حضور امت ولایتمدار تبریز در میدان ساعت اقامه شد.