به گزارش تریبون تبریز، محمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی امروز در نشست خبری با موضوع روز ملی شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سید محمدحسین شهریار اظهار کرد: وقتی صحبت از استاد شهریار است صحبت از یک کجاهدت قلمی و ادبی است. وی با بیان اینکه یک کتابچهای به نام استاد شهریار در نگاه مقام معظم رهبری چاپ و توزیع شده است، گفت: این یک کتاب بسیار مفید است و از خدمات استاد شهریار به شعر و ادب آیینی صحبت میکند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: شهریار به عنوان یکی از بزرگترین شاعران دوران تاریخ ایران است و این یک روز مهم است که روز شعر و ادب فارسی به نام این استاد بزرگوار است.
وی اذعان داشت: استاد شهریار هم رده شعرای برجسته جهان است؛ او زمانشناس بود و زیست عالمانه متواضعانه ساده داشت که منجر به یک تاریخسازی بزرگ شده است. بلاغی بیان داشت: استاد شهریار ۳۰ هزار بیت اشعار فارسی و ۳ هزار شعر ترکی دارد که هر دو در حد اعلای شعر قرار دارد و او به راستی نماد شعر و ادب ترکی و فارسی است.
وی توضیح داد: ما فقط به ۲۷ شهریور نمیگنجیم بلکه گرامیداشت استاد از بیستم شهریار شروع شده و تا پایان شهریور ادامه دارد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به رایزنی فرهنگی با برخی کشورها اشاره کرد و گفت: طبق ابلاغیه وزارت این روز به نحو عالی در سطح کشور و کشورهای همسایه برگزار خواهد شد.
برگزاری ۱۲۰ عنوان برنامه برای روز شعر و ادب فارسی
وی ستاد برگزاری شعر و ادب فارسی در استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: از یک ماه پیش جلسات در خصوص برگزاری این گرامیداشت برگزار شده است به طوریکه در سطح استان بیش از ۱۲۰ عنوان برنامه فرهنگی و هنری و عمومی و قشری و تخصصی در سطح استان و تبریز برگزار خواهد شد.
بلاغی خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره ملی حیدربابا شهریار در روستای خشکناب در ۲۳ شهریور با حضور مردم منطقه، برگزاری شبهای شعر و موسیقی در مجموعه مقبرهالشعرا، برگزاری نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی، گلباران مزار استاد شهریار، برگزاری برنامه اصلی روز شعر و ادب فارسی در تالار پتروشیمی تبریز از جمله برنامههای روز شعر و ادب فارسی است. وی گفت: میهمان ملی و بینالمللی از جمله سفرای کشورهای همسایه و اساتید کشورهای همسایه و همچنین میهمانانی از وزراتخانه و رسانههای بینالمللی خواهیم داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: ما انتظار داریم تا رسانهها تبیین کارکرد آثار استاد شهریار را به کل جهان انجام دهند. وی ابراز کرد: ۴۲ برنامه در ادارههای شهرستانها برگزار خواهد شد که همه این برنامهها به شهرستانها ابلاغ شده است. همچنین ۳۰ برنامه مفصل از صدا و سیمای استان برگزار خواهد شد.
نسل جدید از شعر و فرهنگ منقطع شده است
بلاغی گفت: نهمین نشان علمی فرهنگی استاد شهریار نیز صبح روز ۲۷ شهریور به محققان ملی و بینالمللی اعطا خواهد شد و همچنین ۴۰ نفر از اساتید و جوانان شعر و ادب فارسی به مدت سه روز در تبریز محافلی برگزار خواهند کرد. وی با تاکید بر اینکه باید کاری کنیم تا روز شعر ادب و فارسی به یک هفته فرهنگی در تبریز تبدیل شود، گفت: احساس میشود که نسل جدید از این مناسبتها منقطع شده است و باید این اتصال را ایجاد کنیم.
چگونگی صدور مجوز برای چاپ کتاب ترکی از زبان آقای مدیرکل
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی متذکر شد: در دوران خدمت بنده در این مجموعه رسم داشتیم که به هر تشکیک و شائبه و سوال جواب بدهیم تا رفع مشکل شود. وی افزود: اخیرا در فضای مجازی خاص یک قشر خاص تشکیک برای صدور مجوز برای کتب ترکی ایجاد شده بود از اینرو طبق آمار ابلاغ شده از وزارت پاسخ به این تشکیک را خواهیم داد. بلاغی گفت: در جلسهای که با شهید رحمتی داشتیم از این موضوع که مجوز چاپ کتاب به سختی صادر میشود از اینرو در بازدید شهید رحمتی از فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد تا سامانه مجوز باز شود که کمتر از یک هفته جواز صدور آن صادر شده بود.
وی ادامه داد: باید به صراحت بگوییم که شاید یک کتاب ماهها پشت صدور مجوز باشد زیرا ابتدا ما باید اصالت یک کتاب را بررسی کنیم زیرا برخی کتابها اصلا در حد کتاب نیست. بلاغی بیان داشت: مجوز کتاب ترکی فقط در تبریز و تهران صادر میشود و این یک افتخار است که تنها استان اذربایجانشرقی است که به کتابهای فارسی و ترکی خود مجوز صادر میکند وگرنه در سایر استانها باید از تهران مجوز بگیرند.
وی گفت: بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب از یک دی ماه تا ۳۰ مرداد کتاب ترکی در ۲۰ ماه اخیر چاپ شده است. بلاغی ابراز کرد: ۹۲ درصد کتاب ترکی مجوز اول را گرفتند و در مقابل ۸۶ درصد از کتب فارسی توانستهاند مجوز اولیه را دریافت کنند. وی اضافه کرد: مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها هیچ زاویهای با کتا ترکی ندارد بلکه بیشترین حمایت را هم این کتابها داشته است و حتی در جاهایی به اصالت زبان ترکی محکم ایستاده و ایستادهایم.