• امروز : پنج شنبه - ۱۹ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 10 July - 2025
0

بی‌توجهی به بحران دریاچه ارومیه

  • کد خبر : 32745
  • ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۹
بی‌توجهی به بحران دریاچه ارومیه
تریبون تبریز: استاد گروه اقلیم شناسی دانشگاه تبریز در نشست کارگروه کشاورزی،منابع طبیعی،محیط زیست و دریاچه ارومیه خانه توسعه آذربابجان گفت:اهتمام لازم و جدی برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد و واقعیت این است که تغییر اقلیم در این حوضه دریاچه رخ داده و باید علاوه بر اتخاذ تدابیر لازم باید مثل اصفهان از دریاهای آزاد برای آبدار کردن دریاچه ارومیه لوله کشی شود.

به گزارش تریبون تبریز، بهروز ساری صراف استاد دانشگاه تبریز افزود:بجای بین‌المللی کردن احیای دریاچه ارومیه و کشاندن پای دانشمندان جهان برای نجات این دریاچه،ستاد احیا را از ملی به محلی تبدیل کردیم.
وی گفت:پزشکیان که خاستگاه حوضه دریاچه ارومیه را دارد اخیرا در بازدید خود در باره بهبود دریاچه ارومیه گفته است  (امیدواریم بارش ها به کمک ما برای احیای دریاچه ارومیه بیاید )که باید گفت: در این حوضه تغییر اقلیم روی داده است و برای نجات دریاچه ارومیه باید آب،آب،آب، داشته باشیم.
 صراف استاد اقلیم شناسایی دانشکده علوم محیطی دانشگاه تبریز افزود:طبق اعلام  رسمی اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی که در فصل بارندگی یعنی بهار نتوانسته ایم این دریاچه را برای ماندن خوب آبگیری کنیم گفت: متاسفانه تا تیرماه فقط ۴۴۰ میلیون متر مکعب آب از دو استان آذربایجان وارد دریاچه
شده در حالی که نیاز آبی این دریاچه برای ماندن ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب باید باشد.
وی گفت:۴ ونیم میلیون دلار اهدایی کشور ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه در زمستان گذشته اختصاص یافت.ولی این پول در مرکزکشور برای مصارف دیگر هزینه می شود.
وی افزود:طبق اعلام آب منطقه ای آذربایجان شرقی کاهش ۳۱ درصدی بارشها،کسری بیش از ۵میلیارد متر مکعب آب مخازن زیر زمینی استان،و همچنین کاهش شدید حجم آب دریاچه ارومیه هم بر مشکلات حوضه آبی منطقه افزوده است. 
این گزارش می افراید؛  محمد علی سبحان اللهی استاندار اسبق آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه همه متولیان چه در سطوح محلی و چه سطوح ملی باید برای نجات این نگین آبی آذربایجان  دست به کار شوند و با جدیت و تخصیص اعتبارات لازم ملی از مرگ این دریاچه جلوگیری کنند گفت:نجات دریاچه ارومیه درواقع نجات بیش از ده میلیون نفر از ساکنان شمال غرب کشور است.
وی افزود:نشست تخصصی تغییر اقلیم هوا در حوضه دریاچه و نحوه گذر از بحران شکل گرفته را در خانه توسعه آذربایجان با همکاری دانشگاه تبریز و کمیته تخصصی کشاورزی ،منافع طبیعی،محیط زیست و دریاچه ارومیه به جد دنبال می کنیم.
 قنبری دبیر کار گروه کشاورزی،منابع طبیعی، محیط،زیست و دریاچه ارومیه خانه توسعه آذربابجان نیز گفت:پیشنهاد ها و راهکارهای نجات دریاچه ارومیه از سوی کارشناسان و اساتید گروهای علمی مربوطه احصا و در اختیار متولیان محلی و ملی قرار گرفته است و باید برای نجات این دریاچه همه تلاش کنیم تااز خطرات احتمالی سهمگین آن 
در آینده نه چندان دور خلاص شویم.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=32745

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.