• امروز : چهارشنبه - ۱۶ مهر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 8 October - 2025
0

بیش از ۱۰ درصد تخم مرغ کشور در آذربایجان‌شرقی تولید می‌شود

  • کد خبر : 35784
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۵
بیش از ۱۰ درصد تخم مرغ کشور در آذربایجان‌شرقی تولید می‌شود
تریبون تبریز: مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزی آذربايجان‌شرقی گفت: استان آذربايجان شرقي با ۲۰۱ واحد فعال مرغ تخم‌گذار و ظرفيت ۱۱ ميليون و ۸۳۷ هزار قطعه مرغ، رتبه سوم توليد تخم‌مرغ در کشور را دارد و ۱۰ درصد از توليد کل کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش تریبون تبریز، ناصر امیرابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگاران در جهاد کشاورزی استان در تبریز، با اشاره به انتخاب شعار «تخم‌مرغ سرشار از مواد مغذی » توسط کمیسیون بین‌المللی تخم‌مرغ، اظهار کرد: روز ۹ اکتبر (۱۷ مهر) به‌عنوان روز جهانی تخم‌مرغ نام‌گذاری شده است تا به ترویج خواص این ماده غذایی پروتئینی و اهمیت آن در تغذیه سالم خانواده‌ها به‌ویژه در سنین کودکی و نوجوانی، پرداخته شود.
وی بیان داشت: استان آذربایجان‌شرقی با ۲۰۱ واحد فعال مرغ تخم‌گذار و ظرفیت ۱۱ میلیون و ۸۳۷ هزار قطعه مرغ، رتبه سوم تولید تخم‌مرغ در کشور را دارد و ۱۰ درصد از تولید کل کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین ضمن تأمین کل تخم‌مرغ موردنیاز مصرفی در داخل استان، بخشی از تخم‌مرغ تولیدی به سایر استان‌ها و کشورهای هم‌جوار صادر می‌شود.
امیرابراهیمی با بیان اینکه سرانه مصرف تخم‌مرغ در استان حدود ۱۴ کیلوگرم است ادامه داد: تخم‌مرغ به‌عنوان یک منبع مهم غذایی برای تمامی اقشار جامعه از کشورهای فقیر تا توسعه‌یافته، نشان‌دهنده ارزش غذایی بالای این محصول در کنار قیمت پایین آن است.
وی تصریح کرد: ۱۷ مهرماه، فرصتی است تا آگاهی جامعه جهانی از تخم‌مرغ به‌عنوان یک منبع مغذی و مقرون‌به‌صرفه افزایش یابد. تخم‌مرغ حاوی ۱۳ نوع ویتأمین و مواد معدنی ضروری است.
امیرابراهیمی به خواص بی‌نظیر تخم‌مرغ اشاره کرد و افزود: این ماده غذایی با ارزش، می‌تواند به کاهش سوءتغذیه و تأمین نیازهای تغذیه‌ای در بسیاری از نقاط جهان کمک کند. تخم‌مرغ منبع غنی از اسیدهای آمینه ضروری، اسیدهای چرب و املاح سودمند بوده و یک عدد تخم‌مرغ معادل ۱۲۰ گرم شیر و یا ۵۰ گرم گوشت بدون چربی انرژی تولید می‌کند. مصرف تخم‌مرغ در کودکان و نوجوانان، زنان باردار و شیرده، ورزشکاران و تمامی بزرگسالان سالم به ویژه در دوران پس از بیماری، توصیه می‌شود.
وی افزود: مصرف یک تخم‌مرغ در روز برای افراد سالم توصیه می‌شود و مصرف ۱.۵ عدد تخم‌مرغ در روز نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند. در افراد دارای بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون بالا و بیماران قلبی عروقی، مصرف تخم‌مرغ تا حدود سه عدد در هفته پیشنهاد می‌شود. کلسترولی که بر اثر خوردن تخم‌مرغ در بدن تولید می‌شود، از نوع کلسترول خوب است.
تخم‌مرغ حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی از جمله پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶، کلسترول، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، ویتامین‌های گروه ب(ب کمپلکس)، کلسیم، منیزیم، گوگرد، فسفر، روی، سلنیوم و آهن است. پروتئین و اسیدهای آمینه موجود در تخم‌مرغ، باکیفیت‌ترین نوع پروتئین در بین تمام مواد غذایی به‌حساب می‌آید و به دلیل ارزش بالای بیولوژیکی آن، کیفیت سایر پروتئین‌ها را نسبت به آن می‌سنجند.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: بخش اصلی سفیده تخم‌مرغ، پروتئین و اسیدهای آمینه است و به همین جهت، سفیده تخم‌مرغ یکی از مواد غذایی محبوب در بین ورزشکاران است و بسیاری از پودرهای پروتئین از سفیده تخم‌مرغ تهیه می‌شوند. زرده تخم‌مرغ نیز علاوه بر پروتئین، حاوی کلسترول، ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان است.
هر سال در ۹ اکتبر، روز جهانی تخم‌مرغ جشن گرفته می‌شود. این رویداد برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ توسط کمیسیون بین‌المللی تخم‌مرغ آغاز شد تا آگاهی عمومی در مورد اهمیت تغذیه‌ای و نقش اقتصادی تخم‌مرغ افزایش یابد. تخم‌مرغ به دلیل ارزان و در دسترس بودن، منبعی اساسی برای کاهش سوءتغذیه و تأمین نیازهای تغذیه‌ای در بسیاری از نقاط جهان است. بنابراین، تخصیص یک روز جهانی برای این ماده غذایی پرخاصیت نشان‌دهنده اهمیت آن در تأمین نیازهای اولیه انسان‌هاست.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=35784

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.