• امروز : جمعه - ۹ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 November - 2024
2

بهره‌وری سیب‌زمینی عجب‌شیر در گرو تشکیل زنجیره تولید

  • کد خبر : 22373
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۱
بهره‌وری سیب‌زمینی عجب‌شیر در گرو تشکیل زنجیره تولید
تریبون تبریز: افزایش بهره‌وری سیب‌زمینی به عنوان یکی از محصولات اصلی بخش کشاورزی در عجب‌شیر، طی سفر روز گذشته رییس سازمان تعاون روستایی کشور به این شهرستان بررسی شد و تشکیل زنجیره تولید این محصول مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش تریبون تبریز، سیب‌زمینی در عجب‌شیر با میانگین تولید ۵۰ تن در هکتار، جزو اصلی‌ترین محصولات تولیدی این شهرستان به شمار می‌رود و به گفته کارشناسان در حالی قیمت تمام‌شده آن طی سال زراعی جاری ۹۴ هزار تومان برآورد می‌شود که بسته به نوع ارقام این محصول، از ۷۰ هزار ریال تا ۱۲۰ هزار ریال به فروش می‌رسد و در نتیجه سود چندانی برای کشاورزان و منطقه ندارد.

کشت ارقام زودرس روی بهره‌وری سیب‌زمینی سایه انداخته است
مدیر جهاد کشاورزی عجب‌شیر با بیان اینکه ۱۳ رقم سیب‌زمینی در این شهرستان کشت می‌شود، بیان کرد: کم‌آبی سال‌های گذشته در منطقه موجب شد تا سیب‌زمینی‌کاران به ارقام زودرس روی بیاورند و این ارقام بازارپسندی کمتری دارد.
به گفته «احمد اسلامی» قبل از کمبود آب، سیب‌زمینی این شهرستان به کارخانه‌های بزرگ کشور در مشهد، ساوه، آبیک و تبریز بارگیری می‌شد اما کم‌آبی موجب شد تا ارقام زودرس که نیاز آبی کمتری دارد کشت شود و بهره‌وری کشت این محصول هم کاهش یابد.
وی اضافه کرد: سرمایه‌گذاری و ایجاد واحدهای بسته‌بندی و صنایع تبدیلی از جمله چیپس سیب‌زمینی تنها راه افزایش بهره‌وری این محصول در عجب‌شیر به شمار می‌رود.
«اسلامی» به مشکل تهیه ارقام مناسب(بذر) سیب‌زمینی هم اشاره کرد و ادامه داد: کشاورزان این شهرستان بذر را از همدان یا اردبیل تهیه می‌کنند اما گواهی بذر به آنان داده نمی‌شود و گاهی این بذرها یا محصول نمی‌دهد یا رقم دیگری از خاک بیرون می‌آید.
وی همچنین در خصوص احیا و تقویت تعاونی‌های روستایی هم اظهار کرد: تشکیل تعاونی سیب‌زمینی‌کاران عجب‌شیر در گذشته مطرح، ولی پیگیری نشد تا کشاورزان خودشان بتوانند سرمایه‌گذاری کرده و کارخانه چیپس احداث کنند.

اساسی‌ترین مانع در شرایط فعلی نبود واحد بسته‌بندی است
مسئول توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی عجب‌شیر نیز به تلاش‌های مستمر برای صادرات سیب‌زمینی این شهرستان اشاره، و بیان کرد: اساسی‌ترین مانع پیش‌روی صادرات این محصول بسته‌بندی است.
 اگر سیب‌زمینی عجب‌شیر تفکیک و بسته‌بندی شود، می‌توان آن را صادر کرد
وی ادامه داد: سیب‌زمینی عجب‌شیر در مزرعه و توسط کشاورزان در داخل گونی‌ها جمع شده و در نتیجه محصول سالم و ناسالم به صورت یکجا بسته‌بندی می‌شود که به درد صادرات نمی‌خورد.
وی اضافه کرد: به اذعان بازرگانان اگر سیب‌زمینی این شهرستان از نظر رقم، اندازه و سلامت محصول تفکیک و بسته‌بندی شود، می‌توان آن را صادر کرد که حاشیه سود مناسبی برای منطقه خواهد داشت.
وی این را هم بیان کرد: یک کارخانه بسته‌بندی با ظرفیت محدود هم در عجب‌شیر وجود دارد که جوابگوی ظرفیت تولید این شهرستان نیست.

تشکیل زنجیره تولید به سرمایه‌گذاری نیاز دارد
نماینده مردم مراغه، عجب‌شیر، سراجو و قلعه‌چای در مجلس شورای اسلامی، سرمایه‌گذاری برای تکمیل زنجیره تولید سیب‌زمینی را در عجب‌شیر مورد تاکید قرار داد و افزود: تشکیل این زنجیره باید پیگیری و محقق شود.
«سیدفرید موسوی» افزود: رییس سازمان تعاون روستایی کشور هم با هدف بررسی مشکلات بخش کشاورزی عجب‌شیر در این شهرستان حضور یافت و تصمیم‌های موثر در جهت تشکیل زنجیره تولید سیب‌زمینی اتخاذ شد.
به گفته وی مراغه و عجب‌شیر به عنوان الگوی نقش‌آفرینی تعاونی‌های روستایی کشور انتخاب شده و بر همین اساس برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای احیای تعاونی‌های روستایی و توسعه بخش کشاورزی این شهرستان‌ها تدوین می‌شود.

ارقام سیب‌زمینی عجب‌شیر اصلاح شود
رییس سازمان تعاون روستایی عجب‌شیر نیز با بیان اینکه ارقام سیب‌زمینی عجب‌شیر باید اصلاح شده و محصول مورد نیاز صنایع تبدیلی تولید شود، بیان کرد: به زودی تعاون روستایی شهرستان با مشارکت شهرستان و استان، طرح اصلاح ارقام و سرمایه‌گذاری در بخش صنایع تبدیلی را آماده می‌کند.
«ایوب فصاحت» افزود: فرآیند احداث و معرفی سرمایه‌گذار برای این طرح از طریق سازمان تعاون روستایی انجام می‌شود تا زمینه برای تشکیل زنجیره تولید سیب‌زمینی این شهرستان فراهم شود.
وی به بازدیدش از میدان میوه و تره‌بار عجب‌شیر هم اشاره، و بیان کرد: سالانه ۱۰۰ هزار تن سیب‌زمینی در این شهرستان تولید می‌شود که ظرفیت قابل توجهی برای راه‌اندازی صنایع تبدیلی است.
«فصاحت» همچنین با اشاره به اینکه طی هفته آینده خرید بخشی از سیب‌زمینی عجب‌شیر با قیمت حدود ۸۰ هزار ریال پیگیری می‌شود، افزود: شهرک گلخانه‌ای عجب‌شیر هم مشکلاتی دارد که مدیر جهاد کشاورزی شهرستان این مشکلات را به صورت مکتوب به سازمان تعاون روستایی ارسال می‌کند.
وی در خصوص تسهیلات سیب‌زمینی هم بیان کرد: باید با معاونت‌های مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی هماهنگی شود و اگر تسهیلاتی به همین منظور وجود داشت، بخشی از آن برای شهرستان عجب‌شیر در نظر گرفته می‌شود.
به گزارش نصر، رییس سازمان تعاون روستایی کشور روز گذشته با دعوت نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی و برای بررسی مشکلات بخش کشاوری به این شهرستان‌ها سفر کرد و در این مجال، احیای تعاونی‌های روستایی به عنوان یک رویکرد جدید برای توسعه بخش کشاورزی این شهرستان‌ها مطرح شد.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=22373

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.