به گزارش تریبون تبریز، مطالعات این شهرک در سالهای دور گذشته در غرب روستای «ورجوی» و در محدودهای به مساحت ۵۰۰ هکتار انجام شده و مجوزهای اولیه برای فعالیت آن صادر شده بود.
شهرکی که متاسفانه در زمان حاضر تنها سه واحد فعال دارد و ظرفیت توسعه آن طی هفتههای اخیر مورد توجه فرمانداری، جهاد کشاورزی و امور آب شهرستان قرار گرفت و نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی نیز در بازدید اخیر خود از منطقه، برای پیگیری و رفع موانع احتمالی در سطح استانی و ملی پای کار آمد.
ضمن توجه به اینکه محل استقرار شهرک شیلات مراغه که در منطقهای موسوم به «زینه» یا «زینق» قرار دارد، به دلیل بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی امکان فعالیتهای کشاورزی قبل از انجام زهکشی را ندارد و پرورش ماهی و گردشگری بهترین بهرهبرداری از اراضی آن به شمار میرود.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه میگوید: آب مورد نیاز برای این شهرک تا سقف ۳۴۴ لیتر بر ثانیه قابل برداشت است اما به میزان ۵۵ لیتر بر ثانیه به آن اختصاص داده شده و فعالیت ۱۴ واحد دارای مجوز بهرهبرداری با مشکل مواجه بود.
«هادی خرسندی» افزود: اخیرا مشکلات سرمایهگذاران دارای مجوز در محل فرمانداری مورد بررسی قرار گرفت و ظرفیت آب از ۵۵ لیتر بر ثانیه به ۱۱۵ لیتر بر ثانیه رسید تا تعداد قابل توجهی از واحدها به مرحله تولید برسد.
وی با بیان اینکه احداث حوضچههای پرورش ماهی سرآبی زمانبر نیست، ابراز امیدواری کرد که تعداد واحدهای فعال این شهرک در مدت زمان کوتاهی افزایش یابد؛ ضمن توجه به اینکه فونداسیون برخی از حوضچهها هم پیش از این احداث شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ادامه داد: همراهی خوبی با سرمایهگذاران در شهرک شیلات شکل گرفته و مراغه که از قطبهای تولید ماهیهای سردآبی است، به زودی با جهش تولید ماهی قزلآلا مواجه میشود.
به گفته «خرسندی» منطقه «زینه» و شهرک شیلات مراغه از ۲ مسیر شامل روستای «خانقاه» و روستای «قلعه» راه دسترسی دارد و میتوان با احداث محل اطراق و پخت و سرو ماهی قزلآلا، بستر دیگری برای جذب گردشگران فراهم کرد.
برنامهریزی برای جهش تولید در شهرک شیلات
معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار مراغه با بیان اینکه برای توسعه روزافزون شهرک شیلات به عنوان یک بخش اقتصادی و کارآفرینی برنامهریزی شده است، بیان کرد: در نخستین اقدام موانع پیشروی ۱۴ سرمایهگذار دارای مجوز در این شهرک رفع شد و ظرفیت آب منطقه به ۱۱۵ لیتر بر ثانیه افزایش یافت.
«مرتضی مینویی» با اشاره به اینکه این شهرک برای توسعه تا سقف ۵۰۰ هکتار دارای مجوزهای اولیه است، اظهار کرد: موقعیت این شهرک به گونهای است که از آبهای زیرزمینی میتوان برای توسعه روزافزون آن بهره گرفت.
وی مراغه را قطب تولید ماهی قزلآلای منطقه عنوان کرد و افزود: تمام مسئولان از نماینده مردم در مجلس گرفته تا مدیران محلی و استانی از توسعه این شهرک حمایت میکنند و آن را ظرفیت جهش تولید و توسعه گردشگری به شمار میآورند.
لزوم حمایت از شیلات با توجه به سیاسیتهای جمعیتی کشور
نماینده مردم مراغه، عجبشیر، سراجو و قلعهچای در مجلس شورای اسلامی هم به خبرنگار ایرنا گفت: تامین امنیت غذایی و به ویژه غذای سالم با توجه به سیاستهای جمعیتی کشور از اهمیت ویژه برخوردار بوده و در همین راستا حمایت از صنعت شیلات ضروری است.
«سیدفرید موسوی» به نقش شیلات در توسعه صادرات غیرنفتی هم اشاره، و بیان کرد: متاسفانه ظرفیت تولید و صادرات شیلات در مراغه طی سالهای گذشته مفغول مانده و اخیرا با جدیت در کانون توجه گرفته است.
وی ادامه داد: اقدامات اخیر مسئولان شهرستان و همراهی مدیران استان، آینده روشنی را پیشروی این صنعت در مراغه قرار میدهد؛ ضمن توجه به اینکه موقعیت جغرافیایی این شهرک امکان توسعه روزافزون و جهش تولید را دارد.
«موسوی» همکاری و همراهی مسئولان شهرستانی و استانی را قابل قدردانی خواند و افزود: تعداد واحدهای فعال در شهرک شیلات مراغه طی مرحله نخست تا ۳۰ واحد قابل افزایش است و امیدواریم شاهد توسعه روزافزون بخش آبزیپروری شهرستان باشیم.
وی از کارآفرینان و سرمایهگذاران این بخش خواست تا وارد عرصه شوند و افزود: مسئولان شهرستان با سرمایهگذاران همراهی خواهند کرد و ما نیز اجازه نخواهیم داد تا موانع باعث ناامیدی شود.
نماینده مردم مراغه، عجبشیر، سراجو و قلعهچای در مجلس شورای اسلامی این را هم بیان کرد که سرمایهگذاری نیاز اساسی منطقه است و شیلات به عنوان یکی از مزیتهای منحصربفرد شهرستان نیز از این قضیه مستثنی نیست.
به گزارش ایرنا مراغه ظرفیتهای مغفول بسیاری در حوزههای کشاورزی و گردشگری دارد که از جمله آنها میتوان به ثبت جهانی ژئوپارک مراغه و احداث باغ راه شمال در حوزه گردشگری، و برندینگ پنیر و دیگر محصولات و توسعه گردشگری کشاورزی اشاره کرد.