محمد کلامی روز پنجشنبه در مراسم بهرهبرداری از مرکز بیوتکنولوژی تبریز اظهار کرد: در دولت سیزدهم برای توجه به بخش گلخانهها و ارتقای بهره وری در حوزه کشاورزی به میزان یک سوم گلخانههای ایجاد شده در دولتهای گذشته، سطح زیرکشت گلخانههای استان افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: علاوه بر توسعه گلخانهها، در حوزه مرغ نیز بزرگترین مرغداری کشور با ظرفیت تولید سالانه ۶ میلیون قطعه در سطح استان در حال ایجاد بوده و با بهرهبرداری از آن علاوه بر تأمین نیاز استان و منطقه، تأمین کننده بخش عمدهای از بازار کشور میشویم.
معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی گفت: در بخش دام سبک و پرورش گوسفند نیز استان به سمت شرکتهای دانشبنیان حرکت کرده و مجموعههایی مدرن نگهداری دام سبک در این حوزه ایجاد شده است و این مجموعهها به عنوان الگو در بخشهای مختلف موجب میشوند تا نگاه سنتی به این بخشهای تغییر یافته و به سمت دانشبنیان حرکت کنند.
کلامی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی نیازمند تزریق دانش است، ادامه داد: با توجه به کمبود منابع اولیه در این بخش مانند آب و خاک، برای تأمین امنیت غذایی مردم باید بهرهوری بخش کشاورزی ارتقا یابد و از نیروی انسانی متخصص فناوریهای پیشرفته و شیوههای جدید در این بخش استفاده شود.
وی یادآور شد: بخش کشاورزی برای پوستاندازی و عبور از روش سنتی نیازمند توسعه مجموعههای دانشبنیان در بخشهای مختلف باغی، زراعی و سایر بخش هاست تا با استفاده از دانش روز، ارزش افزوده و ثروت تولید شود.
معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه مرکز بیوتکنولوژی فرادارو کشت تبریز یک مجموعه دانشبنیان بوده و رویکرد آن استفاده از شیوههای جدید در تولید نهال است، گفت: صرفهجویی در آب، خاک و نیروی انسانی از ویژگیهای این مجموعه است.
کلامی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم ۲ برنامه اصلی در آذربایجانشرقی دارد، افزود: یکی از این برنامهها در بخش معاون است که در این زمینه استقلال شرکت مس سونگون از دستاوردهای بزرگ این دولت بوده و موجب تحول اقتصادی استان و افزایش نقدینگی سیستم بانکی و اعطای تسهیلات بیشتر به واحدهای تولید میشود.
وی اظهار کرد: این دستاورد، مالیاتهای استانی را هفت تا هشت هزار میلیارد تومان یعنی بیش از ۴۰ درصد درآمد مالیاتی کنونی آذربایجانشرقی افزایش مییابد.
معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به سرمایه گذاری ۱۰۱ هزار میلیارد تومانی در حوزه مس در دور دوم سفر رئیسجمهور و ۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری دور اول سفر، موجب شتاب فزاینده اقتصاد استان میشود و این دستاورد، کاری ۳۰ ساله بود.